kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mısır Çarşısı Çalışma Saatleri ve Ziyaret Saatleri

Mısır Çarşısı Çalışma Saatleri ve Ziyaret Saatleri çok merak edilmektedir. Mısır çarşısı çalışma saatleri, ziyaret saatleri ve mesai saatleri nasıl? Mısır çarşısı nedir? Tarihi nedir? Mısır çarşısı hafta sonu açık mı? Mısır çarşısı bayramda açık mı? Mısır çarşısı resmi tatillerde açık mı?

A+
A-

Dünyanın başkenti olarak gösterilen, şiirlere ve hikayelere konu olan, büyük mücadelelere ve büyük aşklara sahne İstanbul ticaretin de kalbinin attığı bir şehirdir. Şehir ilk kurulduğu günden bu yana büyük çarşılara, işlek caddelere sahiptir. Tarih kokan bu çarşılar ve işlek caddelerin bazıları günümüzde de cazibe merkezi olarak faaliyetlerini sürdürse de pek çok tarihe karışmıştır. İstanbul’da yüzlerce yıldır hizmet veren hala aktif olan ve ticaretin kalbi olarak adlandırılan çarşılardan biri de Mısır Çarşısıdır. Her gün binlerce İstanbulluyu ve binlerce turisti ağırlayan bu çarşı ekonomiye de büyük katkı sağlamaktadır. İstanbul’un en kalabalık bölgelerinden biri olan Eminönü’nde Yeni Camii’nin arkasında yer alan Mısır Çarşısının yanında yine çok ünlü Çiçek pazarı bulunmaktadır. Şehrin en eski kapalı çarşılarından biri olan Mısır çarşısı aktarları ile meşhur. Ayrıca tekstil, kuyumcu, gıda, sağlık, aktar vb. pek çok alanda faaliyet gösteren yüzlerce işletme çarşı içerisinde faaliyet göstermektedir. Her gün binlerce kişi çarşıyı ziyaret etmektedir. Bu nedenle de çarşı ile ilgili pek çok soru sorulmakta ve pek çok konu merak edilmektedir. Özellikle de çarşının hangi saatlerde açık olduğu sık sorulan sorular arasındadır. Peki Mısır Çarşısı çalışma saatleri nasıldır? İşte güncel bilgilerle 2019-2020 Mısır çarşısı çalışma saatleri Kamu Haber

Mısır Çarşısı Nedir? Mısır Çarşısı Tarihi

Çarşı İstanbul’un Eminönü ilçesinde yer almaktadır. Yenii Cami ile Çiçek Pazarı arasında bulunan çarşı şehrin en ünlü ve en eski çarşılarından biridir. Aktarları ile meşhur olan çarşı ilaç, baharat, tohum kokularıyla doludur. Tarih boyunca hastalığına, derdine şifa arayanlar bu çarşıya gelmiştir. Dünyanın dört bir yanından müşteri çeken bu çarşıda tekstil ürünleri, bujiteri, altın, gıda ürünleri de satılmaktadır. Mısır Çarşısının bugünkü halinin 17. yüzyılda yapıldığı bilinmektedir. Ancak Bizans kaynaklarında çarşının Bizans tarihi boyunca var olduğu yazmaktadır. Bugünkü hali ile Mısır Çarşısı 1660 yılında Turhan Sultan tarafından mimar Kazım Ağa’ya verilen talimatla inşa edilmiştir. Yeni Çarşı, Valide Çarşısı olarak da bilinen çarşı Mısır’dan gelen vergilerle inşa edildiği için Mısır Çarşısı olarak adlandırılmıştır. Çarşı tarih boyunca pek çok kez depremlerden ve yangınlardan etkilense de yapılan tamir, onarım, bakım ve restore çalışmalarıyla bugüne kadar dayanabilmiştir. L şeklinde inşa edilen çarşının 6 kapısı bulunmaktadır. Bu sayede binlerce kişi aynı anda çarşıya girip çıkabilmektedir.

2020 Mısır Çarşısı Çalışma Saatleri 

Hergün binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan, yılda milyonlarca kişinin ayak bastığı Mısır Çarşısının sabah kaçta açıldığı ve akşam kaçta kapandığı merak edilmektedir. Çarşının çalışma saatleri, mesai saatleri ve ziyaret saatleri ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır.

Mısır Çarşısı hafta içi ve hafta sonu hizmet vermektedir. Bu kapsamda çarşı pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri ziyarete açıktır. Haftanın 7 günü mesaisini sürdüren çarşı sabah saat 08.00’de açılmakta ve akşam saat 19.00’da kapanmaktadır. Çarşı hafta sonları ise farklı saatlerde hizmet verir. Mısır çarşısı cumartesi günü sabah 08.00 ile akşam 19.30 arasında pazar günleri ise sabah 09.30 ile akşam 19.00 arasında hizmet vermektedir. Mısır çarşısı 1 Ocak tarihinde yani her yıl yılbaşı günlerinde sabah 09.30 ile akşam 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Mısır çarşısı dini bayramlarda hizmet vermezken resmi tatiller arasından sadece 29 Ekim Cumhuriyet bayramında hizmet vermeyi durdurmaktadır.

Mısır Çarşısı Hafta İçi Çalışma Saatleri: 08.00-19.00

Cumartesi Çalışma Saatleri: 08.00-19.30

Pazar Çalışma Saatleri: 09.30-19.00

1 Ocak Yılbaşı Çalışma Saatleri: 09.30-19.00

Ramazan Bayramı Çalışma Saatleri: KAPALI

Kurban Bayramı Çalışma Saatleri: KAPALI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çalışma Saatleri: KAPALI

Geri kalan tüm resmi tatillerde: AÇIK

NOT: Çalışma saatleri 30 dk ile 1 saat arasında esneklik gösterebilmektedir. Özellikle müşteriler çıkmadan çarşının kapanması beklenemez.

misir carsisi calisma saatleri

Mısır Çarşısı Hafta Sonu Açık Mı? Kapalı Mı?

Mısır çarşısı hafta içi 5 gün faaliyet göstermektedir. Hafta içi 5 gün açık olan çarşı hafta sonu 2 gün de faaliyetlerini sürdürür. Bu kapsamda Mısır Çarşısı cumartesi ve pazar günleri de açıktır. Ancak çarşı cumartesi günleri farklı saatlerde ve pazar günleri farklı saatlerde hizmet verir. Çarşı cumartesi günü 08.00-19.30 pazar günü ise 09.30-19.00 saatleri arasında hizmet göstermektedir.

Mısır Çarşısı Resmi Tatillerde ve Dini Bayramlarda Açık Mı? Kapalı Mı?

Mısır çarşısı tüm dini bayramlarda kapalıdır. Bu kapsamda Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi tüm dini bayramlarda ve dini günlerde çarşı hizmet vermemektedir. Resmi tatiller içerisinde ise yalnızca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tarihinde çarşının hizmet vermediğini hatırlatmak gerek. Mısır Çarşısı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dışında 1 Ocak, 1 Mayıs İşçi Bayramı, 19 Mayıs Gençlik Bayramı, 23 Nisan Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi Bayramı gibi tatil günlerinde ise faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca dini bayramlar öncesinde arefe günlerinde de çarşıyı ziyaret etmek mümkün olacaktır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.