kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Özel Güvenlik ve Koruma KPSS 2018/1 Atama Taban Puanları

Özel güvenlik ve koruma mezunları için açılan kadrolar 2018/1 merkezi atamalarında kaç puanlarda kalmıştır, özel güvenlik ve koruma mezunları atanabilmek için hangi sınava girmelidir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Özel güvenlik ve koruma mezunları için açılan kadrolar 2018/1 merkezi atamalarında kaç puanlarda kalmıştır, özel güvenlik ve koruma mezunları atanabilmek için hangi sınava girmelidir, özel güvenlik ve koruma mezunlarının atanmasında kullanılan özel kod kaçtır, hangi bölümler bu kod içinde yer almaktadır, özel güvenlik ve koruma merkezi atamalarda en düşük ve en yüksek kaç puanlarda kalmıştır sorularının cevapları yazımız içindedir.Yazımız içinde aynı zamanda özel güvenlik ve koruma atama taban puanlarını,2018/1 merkezi atamaları için, tam liste olarak bulabilirsiniz.

Kamu personeli olarak çalışmak için adaylar ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmelidirler. Tabi ki memur olmanın yolu sadece sınava girmekten geçmemektedir. Adayların merkezi atamalarda tercih yaparak atanması ya da mülakat ile alım yapan kurum ve kuruluşlara başvurmaya hak kazanabilmeleri için yeterli puanları almalıdırlar. İşte bölümlerin atama puanları listelerini sizlere bu açıdan fikir vermesi amacıyla hazırlıyoruz.

ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA KPSS 2018/1 MERKEZİ ATAMA TABAN PUANLARI

Özel güvenlik ve koruma bir önlisans programıdır. Bütün önlisans programlarında olduğu gibi adaylar bu bölüm mezunu olarak atanmak için KPSS önlisans sınavına girmelidirler. Adayların bu sınav sonrası alacağı puan türü sonrasında yaptığı tercihler sonucu 2018/1 atamasında oluşan en düşük puan 81,216 iken en yüksek puan ise 95,397 olarak belirlenmiştir.

Özel güvenlik ve koruma bölümü mezunları merkezi atamalarda iki kod üzerinden tercih yapabilmektedirler. Bunlardan biri her önlisans mezununun başvurabilmesine yarayan 3001 kodu iken diğeri ise 3389 olarak belirlenmiş ve Güvenlik, Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik ve Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması bölümlerini kapsayan koddur. 2018/1 merkezi atamalarında 3001 kodu için 14 3389 kodu için ise 17 kadro ayrılmıştır. Yani özel güvenlik ve koruma mezunu bir adayın başvurabileceği toplam kontenjan 31 olarak karşımıza çıkmaktadır.

*Yukarıda verilen bilgiler ÖSYM’nin kılavuzları ve websitesinde yer alan bilgiler ışığında derlenmiş ve yayımlanmıştır. Bu konularda yapılacak değişiklik veya değişikliklerde ÖSYM’nin veya alım yapan kurum ve kuruluşların yapacağı duyurular esas olacaktır. KPSS Taban Puanları

5237 1 26153cc69a07d6c9bdd081f742fa284e

Yorumlar

  1. Berat Avatar Berat dedi ki:

    Akkan