kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Özel Psikolog Maaşları Ne Kadar?

Özel psikolog maaşları, özel sektör psikolog maaşı ne kadar? Çalışma şartları nasıl? Psikoloji okuyan, okumayı düşünen veya ne işi yapacağına henüz karar vermemiş psikoloji mezunları için bilgi veren bir rehber oluşturmaya çalıştık.

A+
A-

Özel Psikolog Maaşları Ne Kadar?

Devlet veya vakıf üniversitelerinin fen edebiyat fakültesi psikoloji bölümünden mezun olanlar psikolog ünvanıyla adlandırılırlar. İş imkanları tahmin edildiği üzere geniş ve gelişen bir alan demek yanlış olmayacaktır.

Mezun olduktan sonra önünüzde iki seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden birincisi KPSS’ye girip genel kültür ve genel yetenek çözerek KPSS p3 puanıyla bir kamu kurumuna merkezi atama veya mülakatlı açıktan atamayla girmektir. İkinci seçenek ise özel sektörde çalışmaktır. Firmalar, özel hastaneler veya özel rehabilitasyon merkezleri tarafından verilen iş ilanlarını takip etmek ve hazırladığınız cv ile başvuru yaparak iş bulabilirsiniz.

Cezaevi Psikolog Maaşları Ne Kadar?

Özel  Psikolog Maaşları ve Çalışma Şartları Nasıl ?

Ülkemizde kurumsal firma sayısı daha az olduğu için Avrupa ülkeleri veya ABD gibi ülkelerde psikologlara sağlanan imkanlar ülkemizde maalesef sağlanamıyor. Aynı zamanda psikolojik sorunlar ve bu sorunlarla yüzleşmeye çalışmanın ayıp sayılması da psikolog yardımı almak isteyen sayısını azaltan diğer bir etkendir. Bu durum mesleki açıdan üzücü olsa da olumlu  yanları da mevcuttur.

Mevcut durumda yetişmiş psikolog ihtiyacı yalnızca klinik psikoloji alanında değil her alanda mevcuttur. Örneğin endüstri, reklam, çalışma gibi alanlarda yetişmiş psikolog yok denecek kadar azdır. Ancak gelişmiş ülkelerin tamamında bu alanlarda psikolog istihdam edilmektedir ve bu durum ülkemizde de yaygınlaşacağını göstermektedir.

Bugün üniversiteden yeni mezun özel psikolog maaşları 2023  15.000 TL üzerindedir. Sağlık sektörünün yanı sıra endüstrinin her alanından bilhassa beyaz yakanın yoğun çalıştığı alanlarda giderek artan şekilde istihdam edilmektedir. Bu noktada özel sektörde çalışmak isteyen arkadaşlarımıza Türkiye’de tavsiyemiz şehir olarak İstanbul’u seçmeleri olacaktır.

Rehabilitasyon merkezleri, dershaneler, özel okullar ve benzeri onlarca alan stres, depresyon ve anksiyete ile mücadele için yardım almaktadır. İkili görüşme veya grup çalışmalarında artan ününüz ile kazanacağınız para da artacaktır. Özel sektörde herhangi bir alanda maaş üst sınırından bahsedilmesi mantıklı oluğu gibi özel sektör psikolog maaşları da performansa ve iş yerindeki verime göre değişmektedir.

Klinik Psikolog Maaşları Ne Kadar?

Psikoloji öğrencilerinin en çok istediği alan klinik psikoloji üzerinde yüksek lisans yapmak ve bu alanda görüşme yapabilmektedir. Saati 120 TL üzerinde ücretlerle ikili görüşme yapan ve danışanlarına yardımcı olan uzman psikologların müşteri potansiyeline göre ne kadar kazanacağı değişmektedir.

Günümüzde maaşlı çalışan bir klinik psikolog maaşları 15 bin tl ve üzerindedir. Uzman psikolog denilince akla genellikle klinik alanı geldiği için bu örneği vermekle birlikte yüksek lisans yapıp çalışılabilecek alan sayısı oldukça fazladır.

Merak ettiğiniz soruları forum üzerinden yöneltebilirsiniz.

Klinik Psikolog Nedir? Ne İş Yapar?

Adli psikolog ne iş yapar?

Psikologlar da legal ve klinik unsurların iç içe olduğu bir görev alanında faaliyet gösterirler.

Yorumlar

  1. Rabia Avatar Rabia dedi ki:

    Biliyoruz ki ozel sektordeki klinik psikologlar bir psikiyatriste bağlı olmadan çalışmakta. Öyleyse ozeldeki klinik psikologlar tani koyup ve tedavi uygulayabilmekteler mi