kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Ticaret Bakanlığı tarafından merkez teşkilatında görevlendirilen Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Ticaret Uzman Yardımcısı 2023 maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Ticaret Bakanlığı tarafından merkez teşkilatında görevlendirilen kariyer meslek grubu olan Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Ticaret Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıldır? Ticaret Uzman Yardımcılığı görev yeri neresidir? Ticaret Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? Nasıl Ticaret Uzman Yardımcısı olunur? Bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Uluslararası Ticaret ve Finans 

Ticaret Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleği Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’nın birleşmesi neticesinde Dış Ticaret Uzman Yardımcılığı, Gümrük Uzman Yardımcılığı ve Ticaret Uzman Yardımcılığı unvanlarının tek bir çatı altında toplanması neticesinde ortaya çıkmış bir kariyer meslektir. Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleğine giren adaylar görev aldıkları birime bağlı olarak dış ticaret, ticaret ya da gümrük alanında uzmanlaşarak görevlerini ifa etmektedirler. 

Ticaret Uzman Yardımcılığı Mesleğine Giriş Nasıldır? Ticaret Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların Bakanlık tarafından talep edilen yaş, askerlik, sağlık durumu, mezun olunan bölüm, yabancı dil gibi özel şartları taşımalarının yanı sıra devlet memuru olabilmek için getirilmiş olan genel şartları da taşıyor olmak durumundadırlar. Aksi halde Ticaret Bakanlığı tarafından Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleği için açılacak olan ilanlara başvuruda bulunmaları mümkün olmayacaktır. Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleğine başvuruda bulunmak isteyen adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Lisans ve A Grubu oturumlarına katılarak Bakanlık tarafından talep edilecek puan türlerinde geçerliliği devam eden bir puan almış olmak zorundadırlar. Aksi halde yine Ticaret Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunma imkanları olmayacaktır. 

Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek için şartları sağlayan ve başvuruda bulunarak sınavlara katılma hakkı elde eden adaylar için iki aşama söz konusu olacaktır. Bunlardan ilki Bakanlık tarafından düzenlenecek olan Ticaret Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı, başarılı olmaları halinde katılabilecekleri ikinci aşama ise Ticaret Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatıdır. Ticaret Uzman Yardımcılığı mülakatından başarılı olan adaylar Ticaret Uzman Yardımcısı olarak mesleğe adım atabileceklerdir.

Ticaret Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıl? Görev Yerleri Neresi?

Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan meslek mensuplarının tabi olacakları statü diğer merkez teşkilatı uzmanları gibi merkez uzmanlığı statüsü olacaktır. Bu bağlamda 3600 ek göstergeye tabi olarak çalışacak olan meslek mensuplarının maaş imkanları taşra teşkilatı kariyer mesleklerinden daha iyi olduğu gibi emeklilik durumundaki maaş kayıpları da daha az olacaktır. Ticaret Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının temelde görev yerleri Ticaret Bakanlığı’nın kurulu olduğu Ankara’dır. Ancak denetim, inceleme gibi görevler için il dışına çıkma durumları olabilmektedir.

Ticaret Uzman Yardımcılığı 2023 Yılı Maaşı Ne Kadar?

Ticaret Uzman Yardımcılığı yazılı ve sözlü sınav aşamalarında başarılı olarak mesleğe girmeye hak kazanan Ticaret Uzman Yardımcılarının 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 16100 Türk Lirasıdır. Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleğinde belirlenmiş süreleri geçiren ve yeterlik şartlarını sağlayarak Ticaret Uzmanı unvanına ataması yapılan meslek mensuplarının 2023 yılı maaşı ise yaklaşık olarak 16950 Türk Lirasıdır. 

*Ticaret Uzman Yardımcıları ile Ticaret Uzmanlarının maaş bilgileri belirtilirken meslek mensuplarının şahsi olarak farklılık gösterebilecek ilave ödemeleri ile kesintileri dikkate alınmamıştır ve tutarlar yaklaşık olarak belirtilmiştir.

Ticaret Uzman Yardımcılığı mesleğine dair bilgi paylaşımında bulunmak, aklınıza takılan sorularınızı sormak için Tıklayınız!

Uluslararası Ticaret ve Finansman

Ticaret uzman Yardımcısı nerede çalışır?

Ticaret Uzman Yardımcıları Merkez Teşkilatı’nda istihdam edilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.