kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Şanlıurfa Fen Liseleri 2019 Taban Puanları

Şanlıurfa fen liseleri taban puanları 2019 nasıl olacak, Şanlıurfa ilinde kaç fen lisesi vardır, bu liselerin toplam kontenjan sayısı kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Şanlıurfa fen liseleri taban puanları 2019 nasıl olacak, 2018 yılı yerleştirmeleri sonucu oluşan Şanlıurfa fen liseleri puanları hangi tarihli yerleştirmelere aittir, Şanlıurfa ilinde kaç fen lisesi vardır, bu liselerin toplam kontenjan sayısı kaçtır, Urfa fen liseleri en küçük ve en büyük taban puanları kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Ortaokulu bitiren hemen hemen her öğrenci iyi bir lisede okumak istemektedir. Bunun yolu da var olan sistemde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenmekte olan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) içinde bulunan sınava girerek o iyi okullara yetecek puanı almaktan geçmektedir.

Her yıl düzenlenen ya da düzenlenme ihtimali olan bu sınavlar sonrasında yapılan yerleştirmelerde ortaya çıkan puanlar bir sonraki yılın taban puanları verilerini oluşturmaktadır. Bizler de 2018 yılı verileri üzerinden sizlere yol göstermesi için 2019 fen liseleri taban puanları derlemeye ve yayımlamaya devam ediyoruz.

ŞANLIURFA FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI 2019

Urfa ilinde toplamda 7 fen lisesi bulunmaktadır. Bu liseler; Şanlıurfa Fen Lisesi, TOBB Fen Lisesi, Türkan Halit Aykılıç Fen Lisesi, Prof. Dr. Abdulkadir Karahan Fen Lisesi, Viranşehir Fen Lisesi, Suruç Fen Lisesi ve Ceylanpınar Fen Lisesi isimleri ile karşımıza çıkmaktadır.

Yukarıda adı geçen Şanlıurfa fen liseleri için 2018 yerleştirmeleri için ayrılan kontenjan sayısı 1050 olarak belirlenmişti. Bu liselerden ikisi 180, ikisi 120 ve üçü de 150 kontenjana sahiptir. Hangi lisenin ne kadar kontenjanı olduğunu da aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

Şanlıurfa ilinde bulunan fen liselerin en küçük ve en büyük taban puanlarına gelecek olursak; Şanlıurfa Fen Lisesi 382,0948 puan ile Urfa ilinde yerleşilen en yüksek taban puana sahip lise olarak karşımıza çıkmaktadır. Ceylanpınar Fen Lisesi ise 289,4925 ile en küçük taban puan ile yerleşilen lise olmuştur.2019 yılında, sınavın zorluğuna ve kolaylığına göre değişebilir olsa da, bu aralıkta bir puan alarak Şanlıurfa ilinde yer alan fen liselerinden birine yerleşebilirsiniz. Üniversite Rehberi

Şanlıurfa fen liseleri 2019 taban puanları listesi görselimiz aşağıdadır. Bu taban puan verileri 30 Temmuz 2018 yerleştirmelerinden derlenmiştir.

LGS, LİSELER, ÜNİVERSİTE SINAVLARI GİBİ TÜM KONULARDA MERAK ETTİKLERİNİZİ FORUMUMUZA GELEREK SORABİLİRSİNİZ.

*Yukarıda bahsi geçen bilgiler ve Şanlıurfa fen liseleri taban puanları MEB’in resmi sitesinden ve diğer kaynaklarından yararlanılarak oluşturulmuştur. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı son duyuru esas olacağı için MEB resmi web sitesindeki duyuruları takip etmeyi ihmal etmeyiniz.

5487 1 480fbe2757ddc8e2f30b80f963307267

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.