kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Müfettiş Yardımcılığı Sınavına Katılacak Aday Listesi Açıklandı

SGK Müfettiş Yardımcılığı sınav listesi açıklandı? SGK Müfettişlik sınavına kimler katılacak? SGK Müfettiş Yardımcılığı için taban puan kaçta kaldı? SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavında adayları nasıl bir sınav bekliyor? SGK Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavı ne zaman ve sınava kaç aday katılacak? Bu ve benzeri soruların cevabını yazımız içerisinde bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu, KPSS A kadro sınavlarına hazırlanan adaylar için geçtiğimiz yıl bir çok kadrosuna alım yaptı. KPSS 202 sonrası SGK, 400’er kişilik iki kez denetmen yardımcısı alımı yaparken, 60 kişilik Uzman Yardımcısı alımı ve 60 kişilikte Müfettiş Yardımcısı alımı için ilan açtı. Bu ilanlar neticesinde beklediği sayıda denetmen ve uzman atamasını gerçekleştiren SGK, müfettişlik için açtığı ilanda belirlediği sayıda adayı kadrosuna dahil edemedi. Bunu üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu KPSS 2022 puanlarının geçerliliği yitirmediği mayıs ayı içerisinde 50 kişilik daha Müfettiş Yardımcısı alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilan neticesinde adayların bir çoğu  sınav başvurusunu yaptı ve dün itibariyle yazılı sınava katılacak adayların listesi açıklandı.

SGK Denetmen Yardımcılığı Maaşı 2023

SGK 50 Müfettiş Yardımcısı Alımı Hakkında

Sgk Mayıs ayında açtığı ilan metnine göre, 50 müfettiş yardımcısı alacağını duyurdu. Bu ilan metnine göre, 2022 yıllarında KPSS P46, P113 ve P118 puan türlerinden 80 puan ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapma hakkı elde etti. Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, İktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olanların katılabileceği sınava en yüksek puan alandan sıralama yapılarak 250 adayın katılabileceği duyuruldu. Binden fazla adayın başvuru yaptığı ilana göre, sınava katılabilecek 250 aday kurum resmi sitesinde dün açıklandı.

SGK Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavına Katılacaklar Listesi 2023

SGK, Müfettiş Yardımcılığı için 250 adayın ismi kurum resmi sitesinde duyuruldu. İlgili puan türlerinden en yüksek puan ile sınava katılacak adayın puanı 97,007 iken, 250. sırada yazılı sınava katılabilecek adayın puanı ise 87,575 olarak gerçekleşti. Bu da şunu gösteriyor ki, alan bilgisi oldukça güçlü olan adaylar bu sınavı kazanabilmek için ter dökecek. ” SGK müfettiş yardımcılığı sınavı 8-9 Temmuz 2023 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.   Sınava katılmaya hak kazanan aday listesini görebilmek için tıklayınız.

SGK 3-4 Eylül 2022 Sınavı Analizi

Bir önceki SGK sınavında 60 kişilik kontenjan için 300 aday yazılı sınava katılmaya hak kazanmıştı. 3-4 Eylül 2022 tarihlerinde yapılan sınav için, yazılı sınava katılmaya hak kazanan en düşük puana sahip adayın puanı 87,198 puan idi. Yazılı sınav sonuçlarına göre, sadece 25 aday başarılı olarak, sözlü sınava katılmaya hak kazandı. Yazılı sınavda en yüksek puan alan adayın puanı 76,67 puan idi. Sözlü mülakatlar ise 19-20 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. Yazılı sınavı geçen 25 adaydan sadece 3 tanesi sözlü mülakatta elendi ve kalan 22 aday SGK Müfettiş Yardımcısı olarak atanmaya hak kazandı.

SGK Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı Hakkında

SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavı sonuçlarının aksine sınav soruları açısından değerlendirildiğinde aşırı zor bir sınav değildir. Ancak, sınav kağıtlarını okuyan komisyonların puanlaması biraz kıttır. Sınav içerisinde yer alan yabancı dil kısmı çok gözde büyütülmemelidir. Kısmı bir çalışma ile barajın üstünde kalmak kolaydır. Yazımız içerisinde Temmuz ayında gerçekleştirilecek yazılı sınava katılacak adaylara başarılar dileriz.

SGK Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

SGK Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı nasıldır?

SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavı sonuçlarının aksine sınav soruları açısından değerlendirildiğinde aşırı zor bir sınav değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.