kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Genelkurmay Başkanı Emekli Maaşı ve İkramiyesi Ne Kadar?

Genelkurmay Başkanı Emekli Maaşı ve İkramiyesi Ne Kadar? Genelkurmay Başkanı Kimdir? Nedir? Ne Demek? Genelkurmay Başkanı Emekli Maaşı Ne Kadar? Genelkurmay Başkanı Emeklilik İkramiyesi Ne Kadar?

A+
A-

Türkiye’nin en güçlü, en bilindik, en ünlü isimlerinin başında Genelkurmay Başkanı gelir. Yaklaşık 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde asker-sivil, asker-siyaset ilişkileri, bölgesel krizler, Kıbrıs meselesi, Ege Denizindeki gerginlik, Orta Doğu bölgesindeki krizler nedeniyle Genelkurmay Başkanları sürekli göz önünde olmaktadır. Dünyanın en güçlü ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin başındaki isim olan Genelkurmay Başkanının ne kadar emekli maaşı ve ne kadar emeklilik ikramiyesi alacağı da merak edilir. 

Türkiye’nin Genelkurmay Başkanları Listesi ve İsimleri

Genelkurmay Başkanı Kimdir? Nedir? Ne Demek?

Genelkurmay Başkanı Türk Silahlı Kuvvetlerinin başındaki isimdir. Kara Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı Genelkurmay Başkanına bağlıdır. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında Genelkurmay Başkanı Milli Savunma Bakanlığına bağlanmıştır. Genelkurmay Başkanı orgeneral ve oramiraller arasından kabinenin de görüşleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı tarafından atanır. Ancak Cumhuriyet tarihi boyunca genelkurmay başkanları karacılar arasında seçilmiştir. 2020 yılı itibariyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’dir.

ÖZEL SEKTÖR VE DEVLETTE YER ALAN MESLEKLERE İLİŞKİN MAAŞLARA BURADAN GÖZ ATIN!

Genelkurmay Başkanı Emekli Maaşı Ne Kadar?

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli askeri personellerin maaşları, özlük hakları, emekli maaşları ve emekli ikramiyeleri her daim merak edilmektedir. Özellikle Türkiye gibi dört bir yanı kriz ortamlarıyla çevrili bir ülkede asker olmanın ne kadar zor olduğu düşünülürse bu merak daha iyi anlaşılacaktır. TSK personelleri gerekli yaş ve hizmet süresi şartlarını tamamladıktan sonra emekliye ayrılabilir. Genelkurmay Başkanları da görevlerini tamamladıktan sonra emekliye ayrılır. 15 ekim 2008’den önce emekli Sandığına bağlı olarak görev yapan Genelkurmay başkanının emekli maaşı ve ikramiyesi hesaplanırken pek çok unsura dikkat edilir. Emekliye ayrıldıkları derece/kademe, ek gösterge, taban aylığı, ek göstergelerine bağlı esas alınacak en yüksek devlet memuru aylığı oranı, görev tazminatları, hizmet süreleri göz önünde bulundurulur.

1/4 derecesinde 30 yıl hizmet süresi bulunan Genelkurmay Başkanı emekli maaşı 2023 yılı itibariyle 26 bin TL civarındadır. 

Genelkurmay Başkanı Emeklilik İkramiyesi Ne Kadar?

Belki de en merak edilen konu emeklilik ikramiyesidir. Çünkü Türkiye’nin dört bir yanında çalışan askeri personeller en sonunda emekli olup dinlenmeyi ve aileleriyle vakit geçirmeyi hayal eder. Bunun için bir ev almak, bir yazlık almak veya çocuklarına yatırıp yapmak iyi bir fırsattır. Emekli Sandığına bağlı olarak görev yapan ve en sonunda emekli ikramiyesi almaya hak kazanan askeri personelin emekli ikramiyesini sizin için inceledik.

1/4 derecesinde 30 yıl hizmet süresi bulunan Genelkurmay Başkanı emekli ikramiyesi 2023 yılında 223 bin TL civarındadır.

Genelkurmay Başkanı Emekli Maaşı ve İkramiyesi Ne Kadar?

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Genelkurmay başkanı ne iş yapar?

Savaş zamanında Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir. Görevlerinden dolayı Millî Savunma Bakanlığına karşı sorumludur.

Yorumlar

  1. Muammer tatar Avatar Muammer tatar dedi ki:

    Sizi izlemek istiyoruz