kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Uzman Yardımcılığı Maaşı

Sosyal Güvenlik Kurumu merkez teşkilatında görev yapmakta olan uzman kadrosu olan Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş nasıldır? SGK Uzman Yardımcıları ne kadar maaş almaktadır? Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılarının özlük hakları nasıldır? Tüm bu sorularınızın yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcıları’nın 2023 maaşı ne kadardır?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı merkez teşkilatında görev yapmakta olan Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleği kurum içerisinde yer alan kariyer mesleklerden birisidir. Kurum bünyesinde yer alan diğer iki meslek denetim ve teftiş yetkisi bulunan mesleklerdir. Sosyal Güvenlik Denetmenleri ile Sosyal Güvenlik Müfettişleri bu görevleri ifa etmekte iken, Sosyal Güvenlik Uzmanları daha durağan şekilde görev yapmaktadırlar.

SGK Görevde Yükselme Uzmanlık Sınavı İlanı

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Mesleğine Giriş

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların evvela ÖSYM’nin gerçekleştirmiş olduğu KPSS’den kurumca belirlenmiş olan puan türlerinden belli bir puan almış olmaları gerekmektedir.

Kurumun son gerçekleştirmiş olduğu 60 kişilik alım KPSS puan sisteminin değişiminden evvel olduğundan o dönem için geçerli olan puan türlerine göre alım yapılmıştır. Bu puan türleri KPSS P46, KPSS P113 ve KPSS P115 idi. Bu puan türlerinin hepsinin ortak noktası Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışma alanı ile doğrudan ilişkili olan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri testini içermesidir.

Yeni sistemde de yine benzer şekilde Çalışma Ekonomisi testi ağırlığı içeren bir puan türünün seçilmesini beklemekteyiz. ÖSYM’nin yeni puan sisteminde Çalışma Ekonomisi testini içeren puan türleri ve ağırlıkları şu şekildedir;

Puan Türleri Dersler Dersler Dersler Dersler Dersler Dersler
KPSS P39 Puanı %20 Genel Kültür Testi %20 Genel Yetenek Testi %60 Çalışma Ekonomisi Testi      
KPSS P40 Puanı %10 Genel Kültür Testi %10 Genel Yetenek Testi %30 Hukuk Testi %50 Çalışma Ekonomisi Testi    
KPSS P41 Puanı %10 Genel Kültür Testi %10 Genel Yetenek Testi %25 Hukuk Testi %15 İktisat Testi %40 Çalışma Ekonomisi Testi  
KPSS P42 Puanı %10 Genel Kültür Testi %10 Genel Yetenek Testi %20 Hukuk Testi %15 Maliye Testi %15 İktisat Testi %30 Çalışma Ekonomisi Testi
KPSS P43 Puanı %10 Genel Kültür Testi %10 Genel Yetenek Testi %20 Hukuk Testi %20 İktisat Testi %15 Maliye Testi %25 Çalışma Ekonomisi Testi

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı alımının yeni sistem ile birlikte hangi puan türünü/türlerini seçeceği konusunda henüz bir bilgi bulunmamaktadır ancak eski puan türlerinden yola çıkılarak yine en azından bir adet Çalışma Ekonomisi testi içeren puan türü belirlenmesini beklemekteyiz.

SGK Uzman Yardımcılığı YDS İstiyor mu?

Evvelki alımlarda Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı alımlarında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin gerçekleştirdiği Yabancı Dil Sınavı YDS’den D seviyesinde puan (60 puan) almak gerekiyordu. Eğer yeni alımda da koşullar korunur ve yönetmelikte herhangi bir değişiklik gerçekleştirilmez ise adaylar yine bu YDS puan koşulunu karşılamak durumunda olacaklar.

6190 1 b96fc18a59fcb68498c2ea9f08535a71

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Sınavı

SGK Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayları yalnızca tek bir aşama bekliyor. Bu unvanın istihdamında yazılı sınav gerçekleştirmeyen Kurum, yalnızca sözlü mülakat yaparak süreci tamamlamaktadır.

Sözlü mülakata katılmak için başvuruda bulunan adayların KPSS ve YDS puan koşullarını gerçekleştirmenin yanı sıra mesleğe alınacak olan aday sayısının dört katı kadarı içerisinde yer almaları gerekmektedir. Örneğin 60 kişinin alınacağı bir alımda, en yüksek puanlı 240 aday sözlü mülakata katılma hakkına sahip olacaktır.

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Mesleği

Sözlü mülakatı başarı ile geçip de mesleğe girmeye hak kazanan adayları meslekte neler beklediğini, yeterlik koşullarını, meslek mensuplarının görev ve yetkilerini enine boyuna incelediğimiz Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI yazımızı incelemek için Tıklayınız!

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Görev Yeri 

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcıları ve Uzmanları diğer Merkez Uzmanları gibi Kurumun merkezi olan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında yani Ankara’da görev yapmaktadırlar. Görev yerleri sabittir ve kurum merkezi burada bulundukça görev yerleri burası olacaktır.

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı da diğer merkez uzmanlığı kadroları gibi 3600 ek göstergeye tâbi olarak görev yapmaktadırlar.

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Maaşı

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcıları mesleğe yeni girmiş olmaları durumunda 2023 yılı için yaklaşık olarak 9,400 Türk Lirası almaktadırlar. Meslekte bulunan ve Yeterlik koşullarını karşılamış olanlar ise 2023 yılı itibariyle yaklaşık olarak 10,200 Türk Lirası maaş alırlar.

*Maaş meblağı BES kesintisi sonrası kalan tutardır. BES’ten çıķilması ortalama 120 Türk Lirası gibi bir artış olacaktır.”

Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı ve diğer mesleklerle alakalı daha fazla bilgi edinmek ve soru yöneltmek için FORUM Sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Sigortam Yapılmıyor Ne Yapmalıyım? SGK Sigorta Şikayet 2023

Uzman yardımcılığı kaç yıl?

Uzman yardımcısı kadrosuna atama başlıklı 17 nci maddesinin 4. fıkrasında; “Giriş sınavı duyurusunda atanılacak yerlerin belirlenmiş olması halinde, atanılan yerlerde beş yıl süreyle çalışılması zorunludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.