kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Büro Personeli Ne İş Yapar?

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli 1545 büro personeli için alıma çıktı. Büro personeli ne iş yapar, sorumlulukları nelerdir, sözleşmesi yenilenir mi merak edilen her şey…

A+
A-

Büro Personeli Ne İş Yapar?

Büro personeli; çeşitli kurum ya da kuruluşlarda özel ya da devlet olması faketmeksizin büro işlerini yürüten organize eden kişidir. İşleyiş ve akışı sağlayan büro personeli aslında var olan düzenin temelini oluşturur.

Büro personeli Ülke çapında örgütlenmesi olan İçişleri Bakanlığı, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı gibi bakanlıkların il ve ilçe örgütlenmelerinde görev alan düz memurlardır.

Görev alanları başvuruları almak, istenen bilgileri bilgisayar ortamına girmek, arşiv işlerini yapmak gibi vazifelerdir. Görevleri fazlaca değişmeyen,  işi gereği halkla birebir temas ederek çalışan bu yüzden fazlaca yıpranan  büro memurları ihtiyaca göre bir birimden bir diğer birime şef yada müdürlerince rahatlıkla kaydırılabilmektedir.

Yazılım Mühendisi

İçişleri Bakanlığı Büro Memurları Ne İş Yapar?

İçişleri Bakanlığı büro personeli genellikle valilik veya nüfus  müdürlüğünde görev alır. Nüfus dairesinde kimlik yenilenmesi, kayıp işlemleri, aile nüfus kayıt örneği gibi görevleri yerine getiren kişiler büro memurlarıdır.

içişleri bakanlığı büro personeli valilik bünyesinde yapılması gereken evrak işleri, arşiv işleri, kayıt tutulması, evrakların sanal ortama aktarılması işlerini yapan kişilerdir. Valilikler nüfus dairelerine göre kıyasla daha az yoğunluktadır. Ancak büro personeli hangi birimde çalışacağına kendisi karar veremeyecektir.

Büro Personeli Yükselebilir Mi?

İçişleri Bakanlığı büro personeli görevde rahatlıkla yükselebilir. Sözleşmeli olarak vazife başı yapan ve göreve başladıktan bir süre sonra görevde yükselme sınavında başarılı olan büro personeli şef ve dengi kadrolara atanır.

Kadro yükselmesiyle birlikte bin Türk lirasının üzerinde  maaşı artar ve özlük hakları iyileşir. Görevde yükselme açısından büro personeli için en avantajlı kurum içişleri bakanlığıdır.

Kadro sirkülasyonu fazla bir bakanlık olan içişleri bakanlığı düzenli olarak görevde yükselme sınavı açmaktadır.

Jeoloji Mühendisi Nedir? Ne İş Yapar?

2779 1 c5361d6598bc7e88c18b72d17d43bc9f

Büro Personeli Yükselebilir Mi?

Sözleşmeli olarak vazife başı yapan ve göreve başladıktan bir süre sonra görevde yükselme sınavında başarılı olan büro personeli şef ve dengi kadrolara atanır.

Yorumlar

  1. TAMER GÖKÇE Avatar TAMER GÖKÇE dedi ki:

    PEKİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇİN ÜNİVERSİTE OKUMAK ŞART MI YOKSA LİSE MEZUNU OLMAK YETERLİ Mİ