kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tıp Fakültesi Taban Puanları 2017 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi, son yapılan ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre tıp fakültesi taban puanlarını kaçla kapatmıştır? 2017 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre tıp fakültesi taban puanları kaç puanda kalmıştır? Tıp Fakültesi için 2017 yılında kaç kontenjan açılmıştır? Hacettepe tıp fakültesi taban puanı kaçtır? Bütün bu soruların cevabını tıp fakültesi taban puanları 2017 2018 tablomuz içerisinden inceleyebilirsiniz.

YKS
A+
A-

Tıp  Taban Puanları

Lise yıllarını Fen Bilimleri ve Matematik ağırlıklı derslerle okuyan arkadaşlarımız için okunabilecek en ideal bölüm hiç şüphesiz Tıp Fakültesidir. Tıp bölümü hem lisans eğitimi açısından hem de lisans sonrası kariyer yapmayı düşünenler açısından bir çok avantaja sahiptir. Tıp fakültesi mezunları lisans eğitimleriyle kişisel gelişimlerini doygun bir hale getirirken aynı zamanda mezuniyet sonrası da kamu ve özel sektörde çalışma olanağı bulabilmektedir. Biz de YKS ile üniversite hayatını tıp fakültesinde okumak isteyen arkadaşlarımız için tıp fakültesi taban puanlarını tablo olarak göstermek istedik.

Tıp Fakültesi Kontenjanları 2017 2018

2017 ÖSYS tercih kılavuzunda tıp fakültesi için devlet ve vakıf üniversitelerine ayrılan toplam kontenjan 13.425 olarak belirlenmiştir. Bu kontenjanların büyük bölümü devlet üniversiteleri için açılmıştır. Kontenjanlar içerisinde; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine Türkçe ve İngilizce olarak toplamda 380 kontenjan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine Türkçe ve İngilizce olarak toplamda 370 kontenjan, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine 320 kontenjan ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine de  340 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Bu sayılar Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrası yapılacak yerleştirmelerde de çok değişiklik göstermeyecektir. YKS

Tıp Fakültesi Taban Puanları 2017 2018

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavı tercihleri sonrası adayların en çok merak ettiği konu, hiç kuşkusuz üniversite taban puanları olmuştur. Biz de hem bu merakı ortadan kaldırmak hem de 2018 YKS’ye hazırlanmakta olan arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek için Tıp Fakültesi taban puanları analizini yapmak istiyoruz. Tıp Fakültesi taban puanları içerisinde en yüksek taban puanla kapatan üniversite: 543,733 taban puanla kalan Koç Üniversitesi İngilizce tıp bölümü olurken, en düşük taban puanla kapatan üniversite ise: 413,784 puanda kalan  KKTC Yakındoğu Üniversitesi ücretli programı olmuştur. Devlet üniversiteleri içerisinde en düşük puanla kapatan tıp fakültesi 442,80 puanla kapatan Çorum Hitit Üniversitesi olmuştur.  Bu verilerle birlikte Hacettepe İngilizce tıp 523,361 puanda, Hacettepe Türkçe tıp 515,088 puanda, Ankara tıp 501,050 puanda, Cerrahpaşa İngilizce tıp 529,175 ve Cerrahpaşa Türkçe tıp ise 511,162 taban puanda kalmıştır. İşte sizler için hazırladığımız Tıp Fakültesi taban puanları 2017 2018.

Tercih yapacak arkadaşlara tavsiyemiz ingilizce eğitim veren tıp fakültelerine öncelik vermeleri, eğer puanları ingilizce ağırlıklı eğitim veren bir üniversiteyi tutmuyorsa mutlaka İngilizce takviyeleri almalarıdır. Globalleşen dünya’da doktorlar artık yalnızca ülkeleriyle sınırlı kalmadıkları gibi tıp eğitimi de ülkeler arasında entegrasyon yaşayıp uluslararası boyut kazanmaktadır. Tıp fakültesi taban puanları dikkatli şekilde incelendiğinde ingilizce ağırlıklı eğitim yapan üniversitelerin önde bitirdiğini görebilirsiniz.

tip 2017 taban puanlari

tip 2017 taban puanlari 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.