kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ergoterapist Maaşları Ne Kadar?

Ergoterapist Maaşları Ne Kadar? Ergoterapist Nedir? Ne Demek? Ergoterapist Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Devlette Ergoterapist Maaşları ve Özel Sektörde Ergoterapist Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Sağlık sektöründe önemli bir konumda olan ergoterapistlik hakkında pek çok konu merak edilmektedir. Bunlardan ilki de Ergoterapist maaşları ne kadar konusudur.

Günümüzde en önemli konu insan sağlığı, en önemli sektör ise sağlık sektörüdür. Özellikle de yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık sektörünün önemi büyük oranda anlaşılmıştır. Sağlık ana başlığının altında pek çok alt başlık ve disiplin bulunur. Bunlardan biri de ergoterapidir. Ergoterapi anlamlı, bir amacı olan hareket ve aktivitelerle sağlığa katkı sağlayan, gelişimi olumlu yönde etkileyen bir daldır. Ergoterapi ile kişilerin günlük yaşam aktivitelerine katılımı sağlanır veya artırılır. Bu alanda çalışan ergoterapistler de özel bir görevi icra etmektedir. Pek çok kişi ergoterapist mesleği ile ilgili sorular sormaktadır. Özellikle de personelin aldığı maaşlar merak konusu olmaktadır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu konuda detaylı bir inceleme yaptık.

İş Uğraşı ve Terapisti (Ergoterapist) Maaşları Ne Kadar?

Ergoterapist Nedir? Ne Demek?

Ergoterapi disiplini kapsamında faaliyet gösteren personellere ergoterapist denir. Bu kişiler, insanların günlük yaşamda temel hareket ve aktiviteleri yapmalarını sağlamaya çalışır. Genellikle bazı hastalıklar, sakatlıklar, sorunlar nedeniyle sosyal hayattan, yaşamdan uzaklaşmış kişilere yönelik faaliyet gösterirler. Dışlanmış hisseden, asosyal, ilişki kurmakta zorlanan kişiler ergoterapistlerle gelişim gösterir. 7’den 70’e pek çok kişi profesyonel hizmet almaktadır. Ergoterapistler Sağlık Fakültelerinde gereken eğitimi alarak meslek hayatına girmektedir.

Ergoterapist Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Personeller özel sınıflarda, odalarda, ev ortamında çalışabilir. Çalışma ortamları rahat ve konforludur. Her türlü alet, donanım, teknolojiye erişimi vardır. Çalışma şartları ise zorlu olabilmektedir. Çünkü temelde hayattan uzaklaşmış, sorun, sakatlık, sağlık problemi yaşamış kişilerle ilgilenirler. Bu kişilerle iletişim kurmak ve onları sosyal hayata adapte etmek, sosyalleştirmeye çalışmak için büyük gayret gösterirler. Devlette ve özel sektörde farklı şartlarda çalışan personeller bulunur. Çalışma saatleri ise genelde benzerdir. Günde 8-9 saatlik temel bir mesai saatinden söz edilse de iş yoğunluğuna bağlı olarak daha az veya daha çok çalışmaları mümkündür.

Devlette Ergoterapist Maaşları

İş ve Uğraşı Terapisti olarak da bilinen Ergoterapist unvanlı olan devlet memurlarının ne kadar maaş aldıkları merak edilmektedir. Personelin ücretleri aile durumu, çocuk durumu, vergi dilimi, eğitim durumu, derece ve kıdem, hizmet yılı, sigorta ve BES kesintisi, tazminat, fazla mesai gibi unsurlara göre değişebilir. Bu kapsamda devlette ergoterapist maaşı 45-46 bin TL civarında almaktadırlar.

Özel Sektörde Ergoterapist Maaşları

Özel sektörde her meslekte başlangıç maaşı son derece düşüktür. Ergoterapistler özel sektörde 2-3 bin TL gibi oldukça düşük ücretlerle iş bulabilmektedir. Burada çalışılan şirketin önemi büyüktür. Çünkü bazı şirketler ‘ölücü’ maaş politikası izlerken bazı firmalar da personeline değer verir. Ayrıca eğitim durumu, başarı, hizmet yılı, deneyim gibi unsurlara bağlı olarak ücret ödemeleri değişebilir. Bu kapsamda özel sektörde ergoterapist maaşları 34-35 bin TL seviyesinde seyretmektedir.

Ergoterapi Teknikeri

Ergoterapist nerelerde çalışabilir?

Ergoterapistler için hastaneler, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, okullar, fabrikalar, halk sağlığı ve iş sağlığı merkezlerinde çalışabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.