kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Nedir? TEV Burs Miktarı Ne Kadar?

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Nedir? TEV Burs Miktarı Ne Kadar? Türk Eğitim Vakfı (TEV) nedir? Ne demek? TEV tarihi nasıl? TEV'i kim kurmuştur? TEV Burs başvuru tarihleri ne zaman? TEV burs sonuçları ne zaman açıklanacak? TEV burs miktarları ne kadar?

A+
A-

Türkiye’nin en büyük vakıflarından biri olan Türk Eğitim Vakfı (TEV) binlerce öğrenciye burs vermektedir. Eğitim hayatlarında başarılı olan ancak maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler her yıl TEV burslarından faydalanabilmek için başvuru yapmaktadır. TEV burslarından orta öğretim-lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabiliyor. Bu kapsamda farklı eğitim kurumlarında eğitim alan öğrenciler bu burslardan faydalanabilmek için araştırma yapmaktadır. Bu kapsamda binlerce kişiye burs veren Türk Eğitim Vakfı, verilen burs miktarı, burs sonuçlarının ne zaman açıklandığı, başvuru tarihleri merak konusu olmaktadır. İşte Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile ilgili tüm merak edilenler…

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Nedir? Ne Demek? TEV Tarihi

Türkiye Eğitim Vakfı Türkiye’nin en büyük vakıflarından bir tanesi olarak öne çıkmaktadır. 4 Mayıs 1967 tarihinde Vehbi Koç tarafından kurulan TEV’in kurulması 205 hayırsever ile birlikte kurulmuştur. TEV kurulduğu ilk günden bu yana ülkedeki her türlü eğitim faaliyetini desteklemiştir. Burslar vermiştir, okullar açmıştır, ihtiyaç sahiplerine ulaşmıştır. Bu kapsamda bugüne dek 244 bin 586 öğrenciye yurt içindeki eğitim faaliyetleri nedeniyle burs verilmiştir. 1905 kişiye yurt dışındaki eğitim faaliyetleri için burs vermiştir. 15 ilkokul, 3 anadolu lisesi, 3 öğrenci yurdu, 1 çok amaçlı toplum merkezi, 1 çıraklık eğitim merkezi, 1 kütüphane açan vakıf ayrıca 1 TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi açmıştır.  Yönetim kurulu başkanı olan Rona Yırcalı’nın olduğu TEV Mütevelli Heyeti Başkanı ise Ömer M. Koç’tur.

TEV Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2019-2020 eğitim öğretim döneminde TEV bursları için başvuru süreci 2 Eylül ile 22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 27 Eylül 2019 tarihinde yapılan duyuru ile sözlü mülakat tarihi adaylara duyuruldu. Mülakatların 23 Eylül’de tamamen tamamlanması bekleniyor. Bu sürecin de sona ermesiyle birlikte gözler burslardan faydalanmaya hak kazanan isimlere çevrilecek. Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) burslarından bu yıl lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora aşamasındaki binlerce öğrenci faydalanacak. Mülakatlardan çıkan, bu süreci başarıyla tamamlayan binlerce kişi ise ‘2019-2020 TEV Burs sonuçları ne zaman açıklanacak?’ sorusunun cevabını arıyor.

2019-2020 TEV Burs Miktarı Ne Kadar?

Türk Eğitim Vakfı tarafından bugüne dek binlerce kişiye burs verilmiştir. 2019-2020 eğitim öğretim yılında da farklı yaş gruplarından binlerce kişi TEV bursu alacaktır. Bu kapsamda burs almak için başvuru yapan, mülakatlara giren adaylar burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmektedir. TEV burs başvuru sonuçlarının en geç 7 Aralık 2019 tarihinde açıklanması beklenmektedir. Buna göre yeni eğitim öğretim döneminde verilecek burs miktarları ise şu şekildedir:

Mesleki liselerde eğitim gören öğrencilere 300 Türk Lirası burs verilecektir.

Üniversitelerde lisans eğitimini alan öğrencilere 700 Türk Lirası burs verilecektir.

Yüksek Lisans yapan kişilere 1.100 Türk Lirası burs verilecektir.

Doktora eğitimi alan bursiyerlere 1.400 Türk Lirası burs ödemesi yapılacaktır.

tev burs

Yorumlar

  1. Gülizar Elçioğlu Avatar Gülizar Elçioğlu dedi ki:

    Halk sütten yararlanmak istiyorum