kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YÖKSİS Nedir? Ne Demek? Ne İşe Yarar?

Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üniversite öğrencilerine ve üniversite mezunlarına hizmet sunan önemli bir bilgi sistemidir. Pek çok kişi YÖKSİS ile ilgili sorular sormaktadır. YÖKSİS nedir? YÖKSİS ne demek? YÖKSİS ne işe yarar? YÖKSİS'e nasıl kayıt olunur? YÖKSİS'e giriş yapamıyorum ne yapmalıyım? İşte YÖKSİS ile ilgili tüm soruların cevapları…

A+
A-

Türkiye’de pek çok hizmet artık elektronik ortamdan verilmektedir. e-Okul, e-Devlet gibi sistemler aracılığıyla binlerce işlem saniyeler içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. Bu sayede bürokrasiye takılmayan vatandaş her hizmetten kolaylıkla faydalanmaktadır. Türkiye’de elektronik ortamdan üniversitelilere de hizmet verilmektedir. Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) aracılığıyla üniversitelerde eğitim alan ve mezun olanların tüm bilgi ve verileri saklanmakta ve kaydedilmektedir. Böylece üniversite okuyan herkes bilgilerine YÖKSİS üzerinden ulaşabilmektedir. Ayrıca binlerce kişi YÖKSİS’i resmi belge olmasından dolayı resmi CV olarak da kullanmaktadır. Peki YÖKSİS nedir? YÖKSİS ne demek? YÖKSİS ne işe yarar? YÖKSİS şifresi nasıl alınır? YÖKSİS’e giriş nasıl yapılır? YÖKSİS’e nasıl kayıt olunur? www.tercihiniyap.net ailesi olarak tüm sorularınıza cevap aradık…

YÖKSİS Nedir? YÖKSİS Ne Demek?

Yükseköğretim Bilgi Sistemi kısa adıyla YÖKSİS Türkiye’deki eğitim alan veya mezun olmuş tüm üniversite öğrencilerinin bilgilerinin ve verilerinin saklandığı bir bilgi sistemidir.  YÖKSİS sistemi aracılığı ile üniversitede alınan eğitim yani lisans eğitimiyle ilgili tüm bilgilere ulaşmak mümkündür. YÖKSİS resmi bir belgedir. Bu nedenle sistemin doldurulmasıyla YÖKSİS belgesi CV olarak kullanılabilir.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kritik bir kararalarak tüm üniversite öğrencileri ve tüm mezun üniversitelilerin bilgilerini YÖKSİS’te saklamaya başlamıştır. Resmi bir şekilde bilgi arşivi görevi yapan YÖKSİS Türkiye İstatistik Kurumu tarafından oluşturulmuştur. Türkiye’de üniversiteler konusunda en büyük veri ve bilgi arşivi görevi gören YÖKSİS binlerce kişi tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.

YÖKSİS Ne İşe Yarar?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından alınan karardan sonra mezun ve eğitimine devam eden üniversite öğrencilerinin bilgileri YÖKSİS aracılığıyla saklanmaya başlandı. YÖKSİS sistemi milyonlarca kişinin bilgilerini ve verilerini resmi bir şekilde saklamaktadır. Binlerce kişi YÖKSİS’i resmi CV’leri olarak kullanmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından oluşturulan YÖKSİS oldukça detaylı bir bilgi sistemidir. Binlerce bilgi farklı kategorilerde saklanmaktadır. NEDİR ?

Kişilerin üniversitede aldıkları eğitim, başarı durumları,eksiklikleri, donanımları, akademik kariyeri YÖKSİS tarafından kaydedilmektedir.Türkiye’de eğitim hizmetleri artık elektronik ortamdan yapılmaktadır. YÖKSİS de tıpkı e-Okul gibi bir işlev görmektedir. Tıpkı lise veya ortaokul öğrencileri gibi üniversite öğrencileri de YÖKSİS üzerinden her bilgiye ulaşabilir.

YÖKSİS sayesinde üniversite mezunları da kolayca eğitim bilgilerine ulaşabilmektedir. Üniversiteliler veya mezunlar KPSS, akademik duyurular, akademik bilgiler, atamalar, sınav bilgileri gibi pek çok kritikbilgiye YÖKSİS aracılığı ile ulaşabilmektedir. Üniversite veya kariyer ileilgili sınavlara YÖKSİS üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Ayrıca atama işlemleri de yine YÖKSİS üzerinden yapılabilmektedir. Atama ve sınav formları da YÖKSİS aracılığıyla doldurulabilir..

YÖKSİS Kayıt Olma YÖKSİS Kayıt Sorgulama

YÖKSİS hakkında bilgi sahibi olan pek çok kişi YÖKSİS’e kayıt olmak istemektedir. Bu nedenle “YÖKSİS’e nasıl kayıt olunur?” sorusuna cevap arayan binlerce kişi bulunmaktadır. YÖKSİS’e kayıt olmak için yapılması gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. YÖKSİS’e kayıt olmak isteyenler YÖKSİS’in resmi internet sitesi https://yoksis.yok.gov.tr/adresi üzerinden kayıt olabilmektedir. YÖKSİS’e kayıt olmak için bir diğer yolise üniversitelerin veya fakültelerin öğrenci işlerinden ya da personel işlerinden başvuru yapmaktır. YÖKSİS’e giriş yaparken üniversite personelleri ve üniversiteliler farklı şifreler kullanır. YÖKSİS’e girdikten sonra bilgilerinizi kontrol etmeniz önerilir. Eğer bilgileriniz eksikse eğitim aldığınız üniversiteye dilekçe vermeniz ve sorunun düzeltilmesini talep etmeniz gerekmektedir.

YÖKSİS’e Giriş Nasıl Yapılır?

YÖKSİS giriş işleminde pek çok kişi sorun yaşamaktadır. Bu nedenle “YÖKSİS’e nasıl girilir?” sorusu gündeme gelmektedir. YÖKSİS’e giriş yapmadan önce şunu bilmeniz gerekir ki bilgileriniz sisteme otomatik olarak üniversite tarafından gönderilmektedir. YÖKSİS’e kayıt olmasanız dahi bilgileriniz sistem üzerinde saklanır. YÖKSİS’e giriş yapmak için öncelikle sisteme kayıt yapmanız ve sistemin size verdiği şifre ile 11 haneli Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı kullanmanız gerekmektedir. YÖKSİS’in resmi internet adresi olan https://yoksis.yok.gov.tr/üzerinden sisteme giriş yapmanız bu kadar kolaydır.

YÖKSİS’e Giriş Yapamıyorum Ne Yapmalıyım?

Türkiye’de en çok kullanılan sistemlerden birisi de YÖKSİS’tir. YÖKSİS’in resmi internet sitesi olan https://yoksis.yok.gov.tr/adresinde her an yoğun bir trafik yaşanmaktadır. Türkiye’de binlerce üniversite öğrencisi ve yine binlerce üniversite mezunu bulunmaktadır. Bu nedenle yoğunluk normal bir durumdur. İnternet sitesi yoğunluk nedeniyle bazen hata vermektedir.“YÖKSİS’e giremiyorum hata veriyor” diye yakınıyorsanız bunun nedeni sistemdeki yoğunluktur. Ancak YÖKSİS bilişim uzmanları kısa sürede sorunu çözeceği için bir süre beklemeniz yeterlidir. Daha sonra rahatlıkla YÖKSİS’e girebilirsiniz.

YÖKSİS’in resmi internet sitesi üzerinde sisteme giriş yapamayanlar için bir açıklama mevcuttur. YÖKSİS ile ilgili içerik sorularınızve sorunlarınız için teknik destek almanız mümkündür. YÖKSİS teknik destek almanız için yoksisdestek@yok.gov.tr adresine mail atabilirsiniz. Ayrıca internet sitesinde YÖKSİS’e giriş yapamayanlar için üniversitelerinizin personel dairesi başkanlığıyla görüşmeleri önerilmektedir.

YÖKSİS Teknik Destek

YÖKSİS ile yaşadığınız her türlü teknik sorun çözüme kavuşturulabilir. Eğer sistemde teknik bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız teknik destek için başvuru yapabilirsiniz. YÖKSİS teknik destek almak isteyenlerin yoksisdestek@yok.gov.tr adresine e-posta veya mail atmanız yeterlidir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

5798 1 f3bf71c939260dc63f6cbf7e634b95e1

Yorumlar

  1. Gökancan Özkan Avatar Gökancan Özkan dedi ki:

    Burs