kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Üç Aylar Nedir? Ne Demek? Ne Zaman Başlayacak?

Üç Aylar Nedir? Ne Zaman Başlayacak? Üç Aylar hangi ayları kastetmektedir? Regaip Kandili nedir? Regaip Kandili ne demek? Regaip Kandili ne zaman başlıyor

A+
A-

Milyonlarca Müslüman dört gözle üç ayların gelişini bekliyor. Müslümanların dua, oruç, zekat gibi ibadetlerle geçireceği mübarek üç aylarla ilgili pek çok soru soruluyor ve pek çok konu merak ediliyor. Müslümanlar üç aylara en kutsal gecelerden olan Regaip Kandili ile birlikte giriyor. Bu nedenle başta Regaip Kandili olmak üzere üç ayların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Bu nedenle pek çok kişi “Üç Aylar nedir?” ve “Üç Aylar ne zaman?” sorularını soruyor. Ayrıca “Regaip Kandili nedir?” ve “Regaip Kandili ne zaman?” soruları da en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu soruları cevapladık.

Üç Aylar Nedir?

Üç aylar adı gerçekten de 3 adet ayı temsil etmektedir. Hicri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan ayları üç aylar olarak adlandırılmaktadır. 2019 yılına girilmesiyle birlikte yeni bir maraton başlamış oldu. Yeni yılı anlamlı bir şekilde geçirmek için milyonlarca Müslüman üç ayları ibadet ederek geçirmek istemektedir. Müslümanların mübarek üç ayı Recep, Şaban ve Ramazan ayları olarak belirtilir. İslamiyetin en önemli zamanlarından olan üç aylarda dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar oruç tutar, namaz kılar, nafile namazları kılar, sadaka verir, günahlardan tövbe eder, iyilik yapar. Recep ayı Allah’ın ayı olarak belirtilirken, Şaban ayı Peygam Efendimiz Hz. Muhammed’in ayı olarak belirtilir. Ramazan ayı da ümmetin yani Müslümanların ayıdır. Recep Ayı içerisinde Regai Kandili ve Miraç Kandili yer alır. Şarap ayının içinde ise Berat Kandili bulunur. Ramazan ayının içinde ise Kadir gecesi bulunmaktadır.

Üç Aylar Ne Zaman?

Üç Ayların ne zaman başladığı ve ne zaman bittiği merak ediliyor. Müslümanlar bu konuda internette araştırma yapıyor. Üç Ayların tarihi ile ilgili en doğru bilgiye ise Diyanet İşleri Başkanlığı adresinden ulaşılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sitesi olan www.dib.gov.tr adresi üzerinden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Diyanet 2019 yılı dini günler listesinde üç aylara da yer verdi ve başlangıç tarihi olarak 8 Mart 2019 Cuma günü gösterildi. Kamu Haber

Regaip Kandili Nedir?

Regaip kelimesi Arapça kökenlidir ve ihsan anlamına gelmektedir. Regaip Kandili ihsan gecesi olarak bilinir fazileti de buradan gelmektedir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcı olduğu için ayrıca bir önem taşımaktadır. Cuma gecesi idrak edilen gecede milyonlarca Müslüman ibadet etmektedir. Rivayetlere göre gecenin ismi meleklerle telaffuz edilir. Regaip kelimesi güzel olan şeyleri istemek, arzu etmek ve elde etmek için çabalamak anlamına gelmektedir. Regaip Kandilinde Müslümanların ibadet etmesi ve tövbe etmesi durumunda dileklerinin gerçekleşeceği düşünülür.

Regaip Kandili Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından en çok sorulan bir soru daha cevaplandırıldı. Camiilerin dolup taşacağı ve milyonlarca Müslümanın ellerini semaya açacağı Regaip Kandilinin başlangıç tarihi belli oldu. Müslümanların en kutsal gecelerinden olan Regaip Kandili 2019 yılında 7 Mart’ı 8 Mart tarihine bağlayan gece idrak edilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.