kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Üniversite Taban Puanları 2018

2018 üniversite taban puanları nasıldır, üniversite taban puanlarını almak için ne yapmak gerekir, Türkiye’de kaç üniversite bölümü bulunmaktadır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

2018 üniversite taban puanları nasıldır, üniversite taban puanlarını almak için ne yapmak gerekir, Türkiye’de kaç üniversite bölümü bulunmaktadır, bu üniversitelere girmek için nasıl bir yol izlenir, 2018 yılı üniversite taban puanları nasıl belirlenmektedir, üniversite taban puanları nedir gibi soruların cevaplarını sizler için toparlamaya çalıştık. Bunun yanı sıra 2018 üniversite taban puanları listesini de yazımızda bulabilecekseniz.

Türk eğitim ve öğretim sisteminde adayların üniversiteye girebilmesi için birkaç yol bulunmaktadır. Sırayla gitmek gerekirse bunlardan biri ilgili ortaöğretim kurumlarından mezun olan bireylerin 2 yıllık öğrenim veren önlisans bölümlerine geçiş hakkıdır. Bir diğer yöntem YKS diye adlandırılan ve ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavına girerek alınabilecek olan TYT, Eşit Ağırlık (EA), Sözel (SÖZ), Sayısal (SAY) veDil puan türlerinden yeterli puanı alarak yine ÖSYM tarafından düzenlenen yerleştirmelerde tercih yaparak üniversiteye girmektir. Bir başka yöntem isebir önlisans programını bitirdikten sonra yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen DGS isimli sınava girerek mezun olunan bölümle ilişkili olan lisans programlarına yerleşebilmektir. Bizim burada üniversite puanları olarak listesini hazırladığımız puanlar YKS ile elde edilen puan türlerinin puanlarıdır. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı puanları yazımıza BURADAN yönlenebilirsiniz.

2018 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI

Üniversite taban puanları bir üniversiteye yerleşmek için kullanılan puanlardır. Türkiye’de bu puanlar ile yerleşebileceğiniz 224 adet 2 yıllık yani önlisans, 418 tane de 4 yıllık yani lisans programı bulunmaktadır.

Bir yılın üniversite taban puanları belirlenirken bir önceki yılın yerleştirmelerinde alınan puanlar esas alınır. Yani 2018 üniversite taban puanları belirlenirken 2017 yılında yapılan yerleştirmelerin sonuçları üzerinden oluşan puanlardan bahsedilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.