kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Podoloji Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Podoloji Uzmanı Maaşları Ne Kadar? Podoloji Nedir? Ne Demek? Podoloji Uzmanı Nedir? Kimdir? Podoloji Uzmanı Ne İş Yapar? Podolog Ücretleri ve Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Podoloji uzmanı maaşları ne kadar, podoloji nedir, podoloji uzmanı kimdir ve ne iş yapar gibi aklınıza takılan birçok soruyu sizler için en güncel haliyle derledik. Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.

Günümüzde yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık sektörünün önemi anlaşıldı. Pek çok kişi salgına karşı sağlığı için iki kat daha dikkatli olmaya başladı. Ancak sağlık sektörü yalnızca salgından ve salgınla mücadeleden ibaret değil. Kalp hastalıkları, beyin hastalıkları, eklem ağrıları vb. yüzlerce farklı alan söz konusu. En çok rağbet gösterilen alanlardan biri de podoloji alanıdır. Ortopedi alanının alt dalı olan podoloji ayak bakımı ile bu organlarla ilgili tüm konuları, hastalıkları, muayeneleri ve tedavileri içerir. Bu alanda faaliyet gösteren sağlık personellerine, uzmanlarına ise podoloji uzmanları denmektedir. Peki podoloji nedir? Ne demek? Podoloji uzmanı nedir? Podoloji ne iş yapar? Podoloji uzmanı maaşları ne kadar? Podolog maaşı ne kadar?

Podoloji Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir? Podoloji DGS Bölümleri

Podoloji Nedir? Ne Demek?

Kelimenin kökeni Latinceye uzanmaktadır. Podos kelimesi ayak, logos ise bilim demektir. Yani podoloji ayak bilimi anlamına gelmektedir. Ayak sağlığının korunması, tedavi edilmesi, muayene edilmesi gibi işlemlerin tamamı bu alan içerisindedir. El ve ayak bakımı günümüzde hem sağlık açısından hem de estetik yani görünüm açısından son derece önemlidir. İnsanların el ve ayakları ile ilgili rahatsızlıkların tespit edilmesi, hastalıkların tedavi edilmesi, cilt sorunlarının çözülmesi gibi alanlarda faaliyet gösterilir.

Podoloji Uzmanı Nedir? Kimdir?

Podoloji insanların ayak sağlığının korunması, ayak bakımı yapılması ile faaliyet gösterilen bir sağlık alanıdır. Bu uzmanlar ortopedi hekimlerinin koordinesinde ve yönlendirmesiyle faaliyet gösterir. Gelen hastalara danışmanlık, bakım, tedavi ve ilaç hizmeti verebilir. Tedavi süreçlerini ortopedi hekimi ile birlikte yürütür. Ayaklarla ilgili tüm sorunların teşhisi, tanı konulmasıyla başlayan iş tanımı tedavi uygulamasıyla sona erer.

Podoloji Uzmanı Ne İş Yapar?

  • Belirli aralıklarla el ve ayak bakımı yapar.
  • Diyabetik olarak ayak bakımı yapar.
  • 3TO tel sistemi ile ilgilenir.
  • Bant sistemi ile tedavi sunar.
  • Batık tırnak bakımı tedavisi ve bakımı yapar.
  • Kalınlaşmış deforme olmuş tırnaklarla ilgilenir.
  • Mantarlı tırnaklara yönelik tedavi uygular.
  • Nasırlara yönelik bakım ve tedavi uygular.
  • Deforme olmuş derilerle ilgilenir.
  • Sertleşme ve kalınlaşma tedavisi uygular.
  • Çatlak topuklara bakım uygular.

Podoloji Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Podoloji uzmanları sık sık patoloji hekimleri ile birbirine karıştırılmaktadır. Podoloji ayak bakımı, ayak hastalıklarını tedavi konularında hizmet gösterir. Sağlık Meslek Yüksekokulları’ndan mezun olup en kolay iş bulan kişiler bu alanda faaliyet göstermektedir. Podolog unvanı ile devlet ve özel hastanelerde çalışabilen bu kişiler ortopedi alanında çalışır. Ortopedi alanındaki en önemli sağlık görevlilerinden biridir. Bu meslekle ilgili en çok sorulan soru ise ne kadar maaş aldıkları yönündedir.

Podolog olarak da bilinen podoloji uzmanları devlette ve özel sektörde farklı maaşlar alabilmektedir. Devlet hastanelerinde çalışan podoloji uzmanları başlangıçta asgari ücret yani 8 bin 506 TL civarında maaş alır. Deneyim ve başarı arttıkça podoloji uzmanı maaşları 9-10 bin TL seviyesine gelmektedir. Devlette podolog veya podoloji uzmanı maaşları 9-11 bin TL seviyesindedir.

YGS 2 Bölümleri 2023

Podoloji doktor mu?

Podiatri, uzman tabip (doktor) görevi görürken, Podoloji sağlık teknikeri görevindedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.