kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yıllara Göre Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayıları Kaçtır? En Fazla Okul Öncesi Öğretmeni Ataması Ne Zaman Yapılmıştır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son yıllarda ciddi sayıda sözleşmeli öğretmen alımı yapılmıştır. Öğretmenlik lisans bölümlerinden mezun olan adaylar, KPSS P121 puan türünden aldıkları puanlara göre kendi branşlarına göre atanmıştır. Bu kapsamda Okul Öncesi Öğretmeni ataması da yüksek olmuştur. MEB son yıllarda on binlerce okul öncesi öğretmeni alımı yapmıştır. Biz de yazımız devamında yıllara göre Okul Öncesi Öğretmenliği atama sayılarını belirtmek istiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ülke genelinde artan öğretmen ihtiyacını karşılamak için son yıllarda çok sayıda sözleşmeli öğretmen alımı yapmış ve bu alımları 2020 yılı içerisinde de sürdürmüştür. Bakanlık, KPSS – Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre her yıl on binlerce sözleşmeli öğretmen almıştır. Branşa göre atama yapan bakanlık, öncelikli olarak doğu hizmetinden sayılan yerlerin öğretmen ihtiyacı nı karşılamıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olan kişiler için on binlerce sözleşmeli okul öncesi öğretmeni kadrosuna yer verilmiştir. MEB tarafından 2015 – 2020 yılları arasında; 2015 Şubat, 2015 Eylül, 2016 Şubat, 2016 Ağustos, 2017 Mart, 2017 Ağustos, 2018 Mart, 2018 Kasım, 2019 Mart, 2020 Ocak, 2020 Haziran olmak üzere toplam 11 atama yapılmıştır. Bu atamalarda en fazla kontenjan ayrılan kadroların başında okul öncesi öğretmenliği gelmiştir. Biz de bu merkezi atamalara göre; MEB tarafından gerçekleştirilen Okul Öncesi Öğretmenliği atama sayılarını yıllara göre belirtmeye çalışacağız.

KPSS 2015 Şubat Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2015 Şubat sözleşmeli öğretmen atamasında 15 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.315 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2015 Eylül Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2015 Eylül sözleşmeli öğretmen atamasında 37 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 4.157 olarak gerçekleşmiştir.

En fazla Okul Öncesi Öğretmeni ataması 2015 Eylül ataması ile yapılmıştır. Son 5 yıl içerisinde okul öncesi öğretmenliği bölümü için en çok atama bu alımla gerçekleşmiştir.

KPSS 2016 Şubat Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2016 Şubat sözleşmeli öğretmen atamasında 30 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.830 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2016 Ağustos Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2016 Ağustos sözleşmeli öğretmen atamasında 15 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 774 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2017 Mart Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2017 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 30 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.720 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2017 Ağustos Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2017 Ağustos sözleşmeli öğretmen atamasında 10 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 700 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2018 Mart Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2018 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.676 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2018 Kasım Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2018 Kasım sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.601 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2019 Mart Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2019 Mart sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.599 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2020 Ocak Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2020 Ocak sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.513 olarak gerçekleşmiştir.

KPSS 2020 Haziran Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayısı

MEB tarafından KPSS 2020 Haziran sözleşmeli öğretmen atamasında 20 bin kontenjan açılmıştır. Bu atamada öğretmenlik bölümlerinden mezun olanlar içerisinde en fazla kontenjan Okul Öncesi Öğretmenliği kadrosuna ayrılmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu atama ile okul öncesi öğretmeni olarak atananların sayısı 1.518 olarak gerçekleşmiştir.

Toplam bu 11 atamada okul öncesi öğretmenliği bölümü mezunları içerisinden Okul Öncesi Öğretmeni olarak atanan sayısı 18.403 olarak gerçekleşmiştir.

Yorumlar

  1. Eda Şahbaz Avatar Eda Şahbaz dedi ki:

    Lütfen daha çok alım yapar mısınızz?