kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İftihar Belgesi Nedir? Nasıl Alınır? Kimlere Verilir?

İftihar Belgesi Nedir? Nasıl Alınır? Kimlere Verilir? İftihar Belgesi Nedir? Ne Demek? İftihar Belgesi Kalktı Mı? İftihar Belgesi Nasıl Alınır? İftihar Belgesi Ne Zaman Verilir? İftihar Belgesi Hesaplama İftihar Belgesi Kaç Kişiye Verilir? İftihar Belgesi Kimlere Verilir?

A+
A-

Her karne dönemi yaklaştığında karne notlarının yanı sıra karne yanında verilen belgeler gündeme gelmektedir. Karnede yazan rakamlara göre öğrenciler teşekkür ve takdir belgesi alabilmektedir. Ancak bunların yanı sıra onur ve iftihar belgeleri de verilmektedir. Pek çok öğrenci eğitim hayatında teşekkür veya takdir belgesi alsa da onur ve iftihar belgesi alan çok az sayıda öğrenci bulunur. Bu nedenle bu belgeleri almak isteyenlerin sayısı ve bu belgeler hakkında sorular soran öğrencilerin sayısı bir hayli fazladır. Peki iftihar belgesi nedir? Ne demek? Ne işe yarar? İftihar belgesi nasıl alınır? Nereden alınır? İftihar belgesi kimlere verilir?

İftihar Belgesi Nedir? Ne Demek?

İftihar belgesi halk arasında üstün başarı belgesi olarak da bilinmektedir. İlkokul, ortaokul ve lisede eğitim alan öğrencilere verilen özel bir belgedir. Bu belge öğrencinin okul birincisi olması, şehir ya da ülke genelinde başarı elde etmesi, sporsal faaliyetlerde bulunması, örnek bir öğrenci olması halinde verilmektedir. Derslerin önemli bir etkisi olsa da iftihar belgesi derslerden, öğrencinin derslerdeki başarısından biraz olsun bağımsızdır. Bu belge öğrencinin okuldaki sosyal ve kültürel faaliyetlerine katılımıyla ilgilidir.

İftihar Belgesi Kalktı Mı?

Geçmişte daha sık verilen bu belge günümüzde nadiren verilmektedir. Bu nedenle pek çok kişi “İftihar belgesi kalktı mı?” ve “Üstün başarı belgesi kalktı mı?” sorularını sormaktadır. Oysa bu uygulama ve bu belge hala devam etmektedir.

İftihar Belgesi Nasıl Alınır?

Az verilen ve oldukça değerli olan bu belgeyi almak isteyen öğrenciler ne yapmaları gerektiğini merak etmektedir. Bu belgeyi almak için ders dışı spor ve kültürel faaliyetlere katılmak hatta bizzat bu organizasyonları düzenlemek gerekmektedir. Bu faaliyetlerdeki başarılar, gösterilen çaba ve efor da oldukça önemlidir. Tüm öğretmenleri, yöneticileri etkileyen öğrenciler bu belgenin verilmesi için toplanan bir kurulda belirlenir. Okul yönetiminden oluşan kurulda çoğunluk sağlanırsa belge ilgiye öğrenciye verilmektedir.

İftihar Belgesi Ne Zaman Verilir?

Belgeler genellikle bir dönem sonunda veya yıl sonunda verilmektedir. Genel olarak öğrencinin bir dönemdeki veya bir yıldaki faaliyetleri, çabaları, katıldığı faaliyetler incelenir. Öğrencinin durumuna bağlı olarak her dönem aynı öğrenciye verilebilir.

İftihar Belgesi Hesaplama

Böyle bir durum söz konusu değildir. Bunun bir matematiği yoktur. Öğrencinin katıldığı faaliyetlere göre belirlenir. Oy çokluğuyla kararlaştırılır.

İftihar Belgesi Kaç Kişiye Verilir?

Bir sınıfta veya bir okulda birden fazla kişi bu belgeyi alabilir. Öğrencilerin üstün başarıları bu belgeyi almalarında etkili olur. Ancak genellikle bu belgenin 1 ya da 2 kişiye verildiği unutulmamalıdır.

İftihar Belgesi Kimlere Verilir?

Bu belgeyle ilgili sorulan soruların başında kimlere verildiği gelmektedir. Bu soruya cevap vermek oldukça zordur. Çünkü genel bir matematiği veya tanımı yoktur. Ancak genel hatlarıyla üstün başarı belgesi veya iftihar belgesi şu kişilere verilir;

  • Derslerinde aşırı derecede başarısız olmayan
  • Yarışmaya katılan, başarı sağlayan, dereceye giren
  • Kültürel etkinliklere katılan, etkinlik düzenleyen
  • Sanatsal aktivitelere katılan, bu etkinlikleri düzenleyen
  • Spor faaliyetlerine katılan, faaliyetleri düzenleyen ve başarı sağlayan öğrencilere verilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Tom kewın potlle Avatar Tom kewın potlle dedi ki:

    Hello what isyour neym