kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ziraat Bankası Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Ziraat Bankası tarafından alımı gerçekleştirilen Müfettiş Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar?

A+
A-

Müfettişlik mesleği hem zor hem de tecrübe gerektiren bir meslek dalıdır. Bu meslek dallarından biri de Ziraat bankası müfettişliğidir. Yazımızda Ziraat bankası müfettişliği hakkında birçok bilgi bulabilirsiniz.

Ziraat Bankası tarafından alımı gerçekleştirilen Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Kimler Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı sınavına katılabilir? Kimler Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı olabilir? Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar? Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı temettü, çift maaş, tazminat tutarı ne kadar? Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı alımı, mesleği ve maaşına dair merak ettiğiniz detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı mesleği, Ziraat Bankası teftiş kurulu başkanlığı bünyesinde görev yapan Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılarının yer aldığı bir kariyer meslektir. Görev yerleri Ziraat Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın kurulu bulunduğu İstanbul ilidir. Ancak Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı meslek mensupları, diğer banka teftiş kurulu mensupları gibi durağan bir şekilde İstanbul’da görev yapmamaktadırlar. Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı meslek mensupları yılın belirli dönemlerinde tüm yurtta bulunan şubelerin denetimi için ve dahi yurt dışında kurulu olan Ziraat Bankası şubelerinin denetim ve kontrolü için turneye çıkmaktadırlar.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı meslek mensuplarının denetim alanında, bankanın ülke içinde ve dışında bulunan şubeleri, bankaya bağlı ortaklık ve iştirakler, bunların iş ve işlemleri ile personeli bulunmaktadır. Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı meslek mensupları eliyle Banka Teftiş Kurulu, banka yönetimine hedeflere ve politikalara uygun şekilde, risk yönetimi kaidelerine uygun biçimde iş ve işlemlerin yürütüldüğü, personelin tüm bu kaidelere uygun hareket ettiği konusunda kontrol ve güvence sağlamaktadır.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilir?

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların belirli başvuru şartlarını taşıyor olmaları durumunda, Banka tarafından açılan Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı ilanlarına başvuruda bulunmaları ile süreç başlamaktadır. Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girişte banka tarafından yazılı ve sözlü olmak üzere iki sınav aşaması yürütülmektedir. 

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavına Kimler Başvuru Yapabilir?

Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilen Müfettiş Yardımcılığı sınavlarına başvuru iki ayrı alandan kabul edilmektedir. Buna bağlı olarak adayların mezuniyet alanları konusundaki talepte değişiklik göstermektedir. Bunun dışında kalan genel başvuru koşulları 30 yaşını tamamlamamış olmak, Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmak, erkek adaylar için askerlik ile ilişiksiz durumda olmak, Banka tarafından daha evvel gerçekleştirilen Müfettiş Yardımcılığı sözlü mülakatlarından elenmemiş olmak koşulları adaylarda aranmaktadır. 

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunacak olan adayların, idari gruba ya da Mühendislik grubuna başvuru yapmalarına göre farklılaşan mezuniyet koşullarını aşağıda inceleyebilirsiniz;

image 173

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı Kaç Soru? Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınav Konuları Nelerdir?

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı alımının yazılı sınav aşamasında adaylara çoktan seçmeli usulde toplam 140 adet soru yöneltilmektedir. Bu 140 adet test sorusunun yanıtlanması için adaylara tanınacak olan toplam süre ise 160 dakika yani 2 saat 40 dakika olacaktır. 

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı yazılı yarışma sınavında adaylara sorulacak olan 140 adet sorunun alanlara ve derslere göre detaylı dağılımını aşağıda yer alan bağlantı ile erişebileceğiniz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

Ziraat Bankası İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Ziraat Bankası Müfettiş Maaşı Ne Kadar?

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı maaşları yaklaşık olarak 12.000-14.000 TL civarındadır. Ziraat Bankası Müfettişlerinin maaşları ise 18.000-20.000 TL civarındadır.

Banka müfettişi olmak için ne yapmalı?

Banka müfettişi olmak için üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.