kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Acil Para Bulmam Lazım, Ne Yapmalıyım? Acil Para Bulma Yöntemleri

Acil Para Bulmam Lazım, Ne Yapmalıyım? Acil Para Bulma Yöntemleri Nelerdir? Acil Para Lazım, Nasıl Bulurum? Acil Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir? Paraya ihtiyacı olan bir kişi nereden ve nasıl para bulabilir?

A+
A-

Türkiye ekonomik koşullar gittikçe kötüye gitmektedir. Yaşam maliyeti artmakta, gelirler düşmektedir. Türk Lirası değer kaybetmektedir. Hal böyle olunca “Para lazım” diyen insan sayısı da inanılmaz derece de artmıştır. Geçmişte ikinci işte çalışan kişiler şimdi ilk iş bile bulmakta zorlanmaktadır. Bu nedenle para kazanma yöntemleri, para bulma yöntemleri önem kazanmıştır. Peki para nasıl kazanılır? Acil para kazanma yöntemleri nelerdir?

Evde Tütün, Sigara Sararak Para Kazanılır Mı? Nasıl ve Ne Kadar Kazanılır?

Acil Para Bulma Yöntemleri Nelerdir?

Paranın değeri düşüyor, paraya olan ihtiyaç artıyor. Pek çoğumuz bazı zamanlarda acil paraya ihtiyaç duyuyoruz. Kimi birkaç yüz liraya ihtiyaç duyarken kimisi birkaç bin TL’ye ihtiyaç duyuyor. Hele de hayat meseleleri olunca birkaç on bin TL’ye ihtiyaç da duyulabiliyor. Unutulan borçlar, acil ödeme yapılması gereken yerler, uygun yatırım fırsatı gibi farklı nedenler karşımıza çıkıyor. Peki vatandaş acil paraya ihtiyaç duyunca ne yapmalı? “Acil para bulmam lazım, ne yapmalıyım?” sorusuna sizler için cevap aradık.

Acil Para Lazım, Nasıl Bulurum?

Burada ‘Ne kadar acil?’ sorusu öne çıkmaktadır. Parayı 1 saate mi, birkaç saate mi, 1 güne mi, birkaç güne mi bulmanız lazım? Çünkü aciliyet kavramına göre parayı bulma yöntemleri de değişebilir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak acil paraya ihtiyaç duyan insanlara para bulma rehberi hazırlamaya çalıştık. Burada herkesin ihtiyacına göre farklı öneriler mantıklı gelebilir. kamu haber

para nasil bulunur

Acil Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

1-) Acil paraya ihtiyaç duyan kredi çekebilir: Kimseye muhtaç olmadan, ağız eymeden, kimseden bir şey istemeden para bulmanın en kolay yolu bankaya başvurmaktır. Bu sayede bankaya giderek düşük faizli ihtiyaç kredisi almak için işlem yapabilirsiniz. Burada önemli olan kredi puanınızdır. Kredi puanı yüksek olan kişiler kolaylıkla kredi çekebilir. Kredi çekmek istediğiniz miktara göre başvuru yapmalısınız. Ayrıca mobil bankacılık, telefon bankacılığı ile de kredi başvurusu yapılabileceği gibi şubelere giderek işlem yapabilirsiniz. Kara listede olan kişiler bu yöntemi deneyemez.

2-) Kredi kartından nakit avans çekilebilir: Ekonomik koşulların kötüleşmesiyle borcuna sadık olan kişilerin sayısı da azaldı. Bu nedenle insanlar borç para vermek istemiyor artık. Ayrıca bankalarda kredi verirken daha dikkatli davranıyor. İşte bu gibi durumlar nedeniyle para isteyen kişiler kredi kartından nakit avans yöntemiyle para bulabilir. Bunun için ATM’lere kartınızı sokmalı ve nakit avans menüsünden işlem yapmalısınız.

3-) İpotekli kredi çekilebilir: Paranız yok ama üzerinize ev ya da araba varsa ipotekli kredi çekebilirsiniz. Bunun için bankaya gidip evinizin ya da arabanızın üstüne ipotek koydurmalısınız. Böylece ipotek konan varlığın değerine yakın bir kısım kredi çekebilirsiniz.

4-) Senetle kredi veren yerlere başvurabilirsiniz: Senetle kredi veren kuruluşlara başvurmak bir seçenektir. Senet karşılığında istediğiniz miktarı alabilirsiniz. Ancak burada faiz oranlarının astronomik olabileceğini unutmamalısınız. www.tercihiniyap.net ailesi olarak sene 2020 iken senetle kredi veren kişi veya kurumlara yönelmemeniz konusunda sizi uyarıyoruz.

5-) İkinci el eşya satışı yapabilirsiniz: Sahip olduğunuz bilgisayar, TV, telefon, beyaz eşya gibi ürünleri satarak nakit para ihtiyacınızı karşılamaya çalışabilirsiniz. Böylece elinize sıcak para geçebilir.

6-) Kuyumculardan borçla altın alabilirsiniz: Bazı kuyumcular borçla altın verme yoluna gitmektedir. Faiz karşılığında yapılan bu işlemle ihtiyacınız olan parayı bulabilirsiniz. Ancak faiz oranına dikkat etmeniz gerekir.

7-) Faturalı hatlara cep telefonu alabilirsiniz: Son yıllarda paraya ihtiyaç duyan kişilerin en sık başvurduğu yöntem budur. Türkiye’de faaliyet gösteren Turkcell, Türk Telekom, Vodefone gibi operatörler pahalı cihazları faturanıza ek bir ücretle satmaktadır. Örneğin 10 bin TL’lik bir telefonu faturalı hattınızın üzerine taksitle alabilirsiniz. Daha sonra bu telefonu satarak para ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

😎 Ek iş yapabilirsiniz: Eskilerin en sık tercih ettiği yöntem budur. Alın teri ile para kazanmak isteyeler ikinci bir işe girerek, ek işte çalışarak para kazanmaya çalışabilir. Aslında en güvenli yöntemlerden biridir. Çünkü belirsizlik, risk oranı en az olan seçenek budur. Örneğin asıl işinizden ayda 3 bin TL maaş kazanıyorsanız ek iş yaparak 2 bin TL daha gelir elde edebilirsiniz.

9-) Borç para alabilirsiniz: Ailenizden, arkadaşlarınızdan, iş arkadaşlarınızdan, büyüklerinizden, esnaftan borç isteyebilirsiniz. Bu sayede ihtiyacınız olan parayı bulabilir ve ilişkilerinizden faydalanarak sorununuzu giderebilirsiniz. Ancak borcunuza sadık kalmanız önemlidir. Çünkü günümüzde kimse ailesine bile borç para vermek istememektedir.

10-) Ailenizden ve arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz: Her zaman ihtiyaç duyulan para miktarı büyük değildir. Bazen insanın cebinde ekmek alacak, karnını doyuracak, çocuğuna yemek yedirecek kadar para kalmaz. Bu gibi durumlarda en mantıklı çözüm yardım istemektir. Tanıdıklarınızdan da yardım isteyebilirsiniz. Belediyelerden, vakıflardan, yardım kuruluşlarından da yardım isteyebilirsiniz. Küçük yerlerde kaymakamlıklar da yardım yapar. Ayrıca zengin insanlar, yardımseverlere de başvurulabilir.

Evde Sabun Paketleme İşi Nedir? Nasıl Yapılır? Para Var Mı?

Dolar üzerinden nasıl para kazanılır?

Dolar Kazanabileceğiniz Ülkelerde Freelance Çalışın. Freelance çalışma, çevrimiçi para kazanmanın en popüler yollarından biridir

Yorumlar

  1. snn Avatar snn dedi ki:

    ıyı gunler bankalardan kredi cekemeyenler kredi gecıkmesı olanlar kredı kartı gecıkmesı olanlar yasal takıpte olanlar ıcraatlık olanlar skor puanı dusuk olanlar ssk sı olmayanlar her turlu kredı cıkarılır uzun vadede arayın yardımcı olalım