kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

31 Mart Tarihte Bugün Ne Oldu?

31 Mart tarihinde yaşanan önemli olaylar nelerdir? 31 Mart tarihte bugün ne oldu? 31 Mart tarihinde hangi savaşlar yapıldı? 31 Mart tarihinde hangi önemli yapılar yapıldı? 31 Mart tarihinde yaşanan en önemli olaylar nelerdir?

A+
A-

İnsanlık tarihi boyunca her yeni bir gün binlerce gizemi ve bilinmeyeni içinde barındırmıştır. Ancak keşifler, buluşlar, çözümlerin de ardı arkası kesilmemiştir. İnsanlık var oldukça tarih de var olacaktır. Ve birbirinden farklı zamanlarda önemlerde pek çok olay yaşanmıştır. Savaşlar, barışlar, doğumlar, ölümler, icatlar, yapılar, yaptırımlar vb. 31 Mart tarihinde yaşanan önemli olaylar nelerdir? 31 Mart tarihte bugün ne oldu? 31 Mart tarihinde yaşanan en önemli olaylar nelerdir? www.tercihiniyap.net ailesi olarak 31 Mart tarihinde yaşanan önemli olayları sizin için derledik. kamu haber

21 Mayıs Tarihte Bugün Ne Oldu?

31 MART TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

1848- Margaret ve Kate Fox adlı iki kız kardeş, ruhlar dünyasıyla ilişkikurduklarını iddia ederek, ”ilk profesyonel medyumlar” oldu.

1889- Paris’te, 1789 Fransız Devrimi’nin 100. yıl dönümü için, GustavEiffel tarafından yapılan Eyfel Kulesi açıldı.

1901- Avusturya Macaristan Başkonsolosu Emile Jelinek’in Daimler’eısmarladığı dört silindirli araç, sahibine teslim edildi; Jelinek yeni aracınakızı ”Mercedes”in adını verdi.

1920- İstanbul’un işgali üzerine Anadolu’ya geçen aydınlar arasında bulunanYunus Nadi (Abalıoğlu) ile Halide Edip (Adıvar), yolda buluştuklarında,Ankara’ya ulaşır ulaşmaz, “Anadolu Ajansı” adıyla bir haber ajansıkurulmasını, Mustafa Kemal Paşa’ya önermeyi kararlaştırdı.

1921- II. İnönü Savaşı’nda, Türk ordusunun karşı taarruzu başladı.

1923- Londra’da toplanan İtilaf Devletleri temsilcileri, Türkiye’nin 8 Mart’takinotasına cevap vererek, Lozan’da kesintiye uğrayan görüşmeleri sürdürmeyeçağırdı. Türkiye çağrıyı 7 Nisan’da kabul etti.

1925- Şeyh Sait Ayaklanması’nın olduğu bölgede, Divanı Harbin verdiği idamcezalarının, onay gerektirmeden yerine getirilmesi hakkındaki kanun kabuledildi.

1928- Torbalı’da 7,0 büyüklüğündeki depremde 50 kişi öldü.

1930- Afet (İnan) Hanım, partiye üye yazılan ilk kadın oldu.

1965- Amerika, Vietnam’a 3 bin 500 deniz piyadesi göndererek sıcak savaşıniçine girdi.

1975- Birinci Milliyetçi Cephe Hükümeti (39. Hükümet), Süleyman Demirelbaşkanlığında kuruldu.

2015- Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz,DHPKP-C’li teröristler tarafından adliyedeki odasında rehin alındı. TeröristlerSavcı Kiraz’ı şehit etti.

2015- ABD Başkanı Barack Obama, Mısır’a, Raiba’tul Adeviyye Meydanı’ndabinden fazla göstericinin öldürülmesinin ardından F-16 uçakları, Harpoonfüzeleri ve M1A1 tank teçhizatı gönderilmesini durduran başkanlık emrinikaldırarak, askeri yardımların önünü açtı.

2016- Hindistan’da tadilat halindeki bir köprünün işlek bir yolun üzerineçökmesi sonucu 23 kişi öldü, 80 kişi yaralandı. Köprüyü inşa eden şirketinyetkilileri gözaltına alındı.

2016- Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu, geriye dönükincelemede, 2007 Dünya Şampiyonası’nda alınan numunelerinde yasaklı maddeyerastlanan milli atlet Elvan Abeylegesse’ye iki yıl men cezası verdi.

2016- Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişisırasında PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 8 polis memuru şehit oldu,14 polis memuru ile 15 sivil yaralandı.

2017- Sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe (79), Ataşehir’de birsüredir tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitirdi.

2017- Peru’da bilim insanları Mars ikliminin oluşturulduğu patateslaboratuvarından ilk ürünü aldı.

31 Mayıs tarihte bugün ne oldu?

31 Mart Dünya Ne günü?

31 Mart Uluslararası Transgender Görünürlük Günü transseksüellik konusunda uzmanlaşmış Amerikalı bir psikoterapist olan Rachel Crandall Crocker’ın önerisi üzerine 2009 yılından beri kutlanmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.