kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İzmir’deki Üniversiteler, İzmir’deki Devlet ve Vakıf Üniversiteleri

İzmir'deki Üniversiteler, İzmir'deki Devlet ve Vakıf Üniversiteleri

A+
A-

İzmir’deki vakıf üniversiteleri nelerdir, İzmir’deki devlet üniversiteleri hangileridir, İzmir’deki üniversiteler nelerdir, İzmir’deki özel üniversiteler hangileridir, İzmir’de bulunan üniversiteler hangileridir? sorularına yönelik cevapları sizin için hazırladık.

2200 1 14a05a330099b8a0408e545095914250

Türkiye’nin en önemli büyük şehirlerinden olan İzmir’in üniversiteler listesini sizin için hazırladık. Bir proje olarak Türkiye’de her şehre bir üniversite veya yüksekokul kuruldu. Bunlar devler üniversiteleri, vakıf üniversiteleri (özel üniversiteler) ve devlet veya vakıf meslek yüksekokulları. ÖSYM yani Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan üniversitelere giriş sınavları Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) ve / veya Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girilerek yerleştirme yapılma amacıyla tercih edilebilecek yükseköğrenim kurumlarının iyilerinden diyebileceğimiz ve kaliteli eğitim veren üniversitelerin bir kısmı İzmir’de bulunan yükseköğrenim kurumu olarak görevlerini sürdüren üniversitelerdir. İzmir’deki üniversiteler listesi oluşturulduğunda Türkiye içerisinde İzmir’in en fazla yükseköğrenim kurumu bulunduran illerden biri olduğu görülmektedir. LYS ve YGS sonrasında tercihler arasına koyulabilecek üniversitelerin bulunduğu İzmir’deki üniversiteler listesi tercih yapma noktasında sizlere bir fikir vermesini hedefleyerek sizler için oluşturumuştur. kamu haber

İzmir Üniversiteleri Nelerdir? İzmir’de Var Olan Üniversiteler

İZMİR’DEKİ ÜNİVERSİTELER

Yukarıda değinildiği gibi İzmir Türkiye’nin büyük şehirleri içinde yer almakta ve bu büyük şehirlikle beraber birçok yükseköğrenim kurumunu da il sınırları içinde bulundurmaktadır. İzmir il sınırları içinde bulunan üniversiteler aynı zamanda eğitim ve öğretim kalitesi bakımından da Türkiye’de hatırı sayılır yükseköğrenim kurumlarıdır diyebiliriz. Bu kategoride değerlendirebileceğimiz yükseköğrenim kuruları; devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri yani özel üniversiteler olarak karşımıza çıkmaktadır. İzmir’deki üniversiteler listesi aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

İZMİR’DEKİ DEVLET ÜNİVERSİTELERİ

İzmir’deki üniversiteler listesinde devlete bağlı eğitim ve öğretim veren üniversitelerin listesi şu şekilde sıralanabilir.

  • Bakırçay Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Ege Üniversitesi

2200 3 14a05a330099b8a0408e545095914250

  • İzmir Demokrasi Üniversitesi
  • İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

İzmir Ramazan Pidesi Fiyatı Ne Kadar Oldu?

İZMİR’DEKİ VAKIF ÜNİVERSİTELERİ (ÖZEL ÜNİVERSİTELER)

İzmir’de bulunan üniversiteler arasında İzmir’deki vakıf üniversiteleri yani bir vakfa bağlı özel üniversiteler listesi ise şu şekilde sıralanabilir.

  • İzmir Ekonomi Üniversitesi
  • Türk Hava Kurumu Üniversitesi
  • Yaşar Üniversitesi

2200 5 14a05a330099b8a0408e545095914250

İzmir’deki üniversiteler listesi 2023 yılı başlarında düzenlenmiştir ve yukarıdaki gibidir. 2023 başları sonrasında yapılan değişiklikler listeye eklenmemiştir.

İzmirin en iyi üniversitesi hangisi?

Ege University, 133 üniversite derece sıralamaları arasından yapılan meta sıralamamız içinde İzmir kentinde 1. sırada.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.