kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mukabele Nedir? Mukabele Hangi Kanalda Saat Kaçta 2019

Mukabele Nedir? Mukabele Hangi Kanalda Saat Kaçta 2019 Mukabele ne demek? Mukabele saatleri ve kanalları 2019 nelerdir? Mukabele hangi televizyon kanalında saat kaçta 2019 yayınlanıyor? Televizyondan mukabele dinlemekle hatim yapılır mı?

A+
A-

Ramazan ayı geldi çattı. Milyonlarca Müslüman 2019 yılının ilk sahurunu yaptı, ilk orucunu tuttu ve ilk iftarını yaptı. Milyonlarca Müslümanın özlemle, sevgiyle, heyecanla beklediği Ramazan ayının gelmesiyle Türkiye de Ramazan havasına girmiş oldu. Sokaklarda, evlerde, iş yerlerinde hatta televizyonlarda bile 11 ayın sultanının etkileri görülmeye başlandı. Özellikle televizyonlarda dini içerikli yayınlar yapılmaya başlandı. İftar öncesi, iftar vakti ve sahur vakti arası ve sahur sonrasında yapılan dini programlar dolayısıyla milyonlarca vatandaş da ekranlara kilitlendi. En ilgi çeken televizyon yayınları ise “Mukabele” yapılan yayınlar ve programlar oldu. Peki mukabele nedir? Mukabele ne demek? Mukabele saatleri ve kanalları 2019 Mukabele hangi kanalda saat kaçta 2019? Televizyondan mukabele dinlemekle hatim yapılır mı?

Mukabele Nedir? Ne Demek?

Ramazan ayında yapılması gereken pek çok ibadet ve eylem bulunmaktadır. Türkiye’deki ve dünyadaki milyonlarca Müslüman Ramazan ayını oruç tutarak, namaz kılarak, dua ederek, teravih namazını kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak geçirmektedir. Ramazan ayında Müslümanların günün her anında Kur’an okuması tavsiye edilir. Ayrıca Kur’an-ı okuyan bir kişiyi takip etmek de son derece önemlidir. İslam dininin rehberi olarak kabul edilen Kur’an-ı Kerim’in ezbere okuyan veya kitaba bakarak okuyan bir kişiyi takip etmek de son derece önemlidir. İşte bu eyleme “mukabele” denmektedir. Mukabele kelimesinin kökeni Arapça’dır. Ve kelime karşılık vermek, yüz yüze olmak, karşılıklı okumak anlamlarına gelir. Ancak en bilinen anlamı ile Mukabele Kur’an-ı ezbere veya bakarak sesli bir şekilde okuyan kişiyi sessizce takip etmektir. Kamu Haber

mukabele nedir ne demek 1

Mukabele Saatleri ve Kanalları 2019

7’den 70’e milyonlarca vatandaş Ramazan ayında televizyon başına geçerek bu aya özel dini programları takip etmektedir. Özellikle mukabele yapılan televizyon kanalları yoğun ilgi görmektedir. Üstelik vatandaş da ibadetlerini yerine getirmek için hangi televizyon kanalında, saat kaçta, hangi programın olacağını araştırır.  “Mukabele saatleri ve kanalları 2019 nelerdir?” ve “Mukabele hangi kanalda saat kaçta 2019?” soruları en sık sorulan soruların başında gelmektedir. İşte mukabele kanalları ve saatleri 2019…

Devlet televizyonu olan ve Ramazan’da kaliteli programlar yapan TRT 1’de mukabele saati 2019 04:10 olarak belirlenmiştir.

TRT Diyanet televizyon kanalında mukabele saati 2019 00:00-04:15 ve 15:00 saatleri olarak belirlenmiştir.

Dini yayınları ile seyircileri toplayan Kanal 7’de mukabele saati 04:10 olarak belirlenmiştir.

Nihat Hatipoğlu sahur programı ATV’de 01:20’de başlamaktadır.

Prof. Dr. Mustafa Karataş sahur programı Show TV’de 01:45’te yayınlanmaktadır.

TRT 1’de saat 00:00’da Kur’an-ı Kerim Güzek Okuma Yarışması ekranda olacak.

TRT 1’de Sahur Bereketi ramazan ayında saat 01:55’te ekranda olacak.

TRT 1’de Ramazan Sevinci 19:00’da ekranda olacak.

Kon TV’de mukabele 04:15 ile 11:00 saatleri arasında yapılacak.

Meltem TV’de sabah 05:00 ile 08:30 arasında mukabele programları ekranda olmaktadır.

DOST TV’de mukabele saatleri 00:00, 10:30 ve 17:00 arası olarak belirlenmiştir.

Hilal TV’de mukabele saati 05:40 olarak açıklanmıştır.

Semerkand TV’de mukabele programı 04:30 ile 14:00’te ekranda olacak.

Mukabele Hangi Kanalda Saat Kaçta 2019

Mukabele programları Ramazan ayı boyunca farklı televizyon kanallarında farklı saatlerde yayınlanacaktır. Yukarıda yer alan televizyon kanalları ve mukabele programlarının yayın saati sadece bazı örneklerdir. Her televizyon kanalının bu aya özel programlar yapacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle gazetelerden, internetten ve televizyon kanallarından TV kanallarının programları takip edilmelidir.

Televizyondan Mukabele Dinlemekle Hatim Yapılır Mı?

Her Müslümanın hayali Kur’an-ı Kerim’i hatim etmektir. Kur’an-ı hatim etmek için kutsal kitabı başından sonuna kadar okumak gerekmektedir. Bu nedenle Televizyondan veya DVD-CD’den, internetten okunan bir mukabeleyi takip ederek hatim etmiş olamazsınız. TV’den başka birinin mukabelesini takip ederek sevap işlenmiş veya Kur’an-ı Kerim dinlenmiş olur. Ancak yine de mukabele dinlemek, mukabele görüntülerini indirerek, mukabele okuyarak, mukabele takip ederek Ramazan ayını geçirebilirsiniz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

mukabele hangi kanalda saat kacta 2019

Yorumlar

  1. mahmutcan Avatar mahmutcan dedi ki:

    İlk kez mukabele okuma diye bir şey olduğunu duydum. Aslında yıllardır dinliyormuşuz ama adını yeni öğrendik. Allah razı olsun.

  2. mahmutcan Avatar mahmutcan dedi ki:

    İlk kez mukabele okuma diye bir şey olduğunu duydum. Aslında yıllardır dinliyormuşuz ama adını yeni öğrendik. Allah razı olsun.

  3. mahmutcan Avatar mahmutcan dedi ki:

    İlk kez mukabele okuma diye bir şey olduğunu duydum. Aslında yıllardır dinliyormuşuz ama adını yeni öğrendik. Allah razı olsun.