kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Müstafi Nedir? Müstafi Sayılmak Ne Demek?

Müstafi Nedir? Müstafi Sayılmak Ne Demek?

A+
A-

Müstafi Nedir? Müstafi Sayılmak Ne Demek? Müstafi Ne Demek? Müstafi Sayılmak Nedir? Devlet memuru olan ve olmak isteye pek çok kişi için önemli olan bu soruyu sizler için cevapladık.

Müstafi kişinin kendi arzusu, kendi isteği ile çalıştığı işinden istifa etmesi demektedir. Çalıştığı herhangi bir işten kendi arzusu ile istifa eden, o işte çalışmaya kendi isteği ile son veren kişiye denmektedir. Devlet memuru olarak çalışan kişilerin görevlerinden ayrılmaları, görevlerinden çekilmeleri durumunda bazı usullere uyulmaması nedeni ile devlet memuru olarak çalışan kişinin istifa etmiş sayılması durumuna müstafi sayılmak denir.

2001 Nitelik Kodu Nedir?

Müstafi Sayılmak Ne Demek?

Pek çok kişi müstafi sayılmak ne demek sorusunun cevabını merak etmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda müstafi sayılmanın ne demek olduğu açıkça belirtilmiştir. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 94. maddesinde şu ifadeler yer almaktadır: ” Mezuniyetsiz veya kurumları tarafından kabul edilen mazeretleri olmadan görevlerin terk edilmesi durumunda ve bu terk edilme durumunun kesintisiz olarak 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müraacat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.” 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 94. maddesinde açıkça belirtilen bu durum müstafilik olarak tanımlanmaktadır. İstifa etmek veya müstafi kavramları yerine görevden çekilme olarak tanımlama yapılmaktadır. kamu haber

Devlet memuru olarak çalışan ve devlet memurluğu görevinden çekilmek, ayrılmak isteyen kişi dilekçe yazarak bünyesinde çalıştığı kurumun amirine dilekçesini iletir. Kişi dilekçesini verdikten sonra amir kişinin dilekçesine cevap beyanında bulunacaktır. Şayet dilekçeyi teslim ettiğiniz amiriniz 1 ay içerisinde dilekçenize cevap vermemiş olursa amirinizle iletişime geçerek görevinizden çekilebilir görevinizden ayrılabilirsiniz. Bu durumda yasal olarak istifa etmiş sayılırsınız. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda bu durum açıkça belirtilmiştir: ”Görevinden çekilmek isteyen memurun yerine atanan kişinin gelmesine veya görevinden çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kişi bir aylık süre içerisinde gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı sürece, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.”

Devlet memuru olarak çalışan kişilerin görevlerinden ayrılmaları, görevlerinden çekilmeleri durumunda bazı usullere uyulmaması nedeni ile devlet memuru olarak çalışan kişinin istifa etmiş sayılması durumuna müstafi sayılmak denilmektedir. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 94. maddesinin ikinci fıkrasında bu durum şu şekilde ifade edilmektedir. ”Çekilmek isteyen, ayrılmak isteyen memur yerine atanacak kişinin gelmesine veya çekilme isteğinin kabul edilmesine kadar görevine devam eder.” 

İstifa Eden Memur Göreve Geri Dönebilir Mi?

2179 1 7766bbf3feb3c2eabddfa63db3d4a035

Müstafi sayılma nasıl olur?

Örneğin 10 gün boyunca, herhangi bir gerekçe göstermeden iş yerine gelmeyen memur, müstafi sayılır. Bunun dışında görev yerine gitmemek ve izinden belirtilen süre zarfında geri dönmemek de müstafi sayılma gerekçeleri arasında yer alır. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.