kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2001 Nitelik Kodu Nedir?

KPSS 2001 nitelik kodu ve bu kod ile alım yapılan kadrolar ile ilgili merak edilen tüm detayları açıklamaya çalıştık.

A+
A-

2001 nitelik kodu nedir? Ne anlama gelir? Kimler başvurabilir?

Özel koşullar başlığı altında belirtilen Ortaöğretim mezunları arasından herhangi bir başka ayrım gözetilmeksizin yapılan alımlar 2001 nitelik kodu kullanılarak yapılır.  Ortaöğretim mezunu veya yaygın bilinen adıyla lise mezunu adaylar KPSS merkezi atama ile açılan 2001 nitelik kodu ile belirtilen kadrolara  eğer diğer şartları da sağlıyorlarsa atanabilmektedir. Açılan her bir kadro için en az birkaç nitelik kodu gerekmekte olup o kadroyu tercih etmek isteyen adayların  tüm nitelikleri sağlamaları zorunludur.

Ortaöğretim üzeri eğitimini tamamlayan yani ön lisans veya lisans mezunu olan aday ortaöğretim KPSS düzenlendiği tarihte yalnızca ortaöğretim mezunuysa 2001 nitelik kodu ile alımyapan kadroyu tercih edebilir. Aday ortaöğretim KPSS sınav tarihinde ön lisans veya lisans mezunu olmuşsa bu durumda ortaöğretim KPSS puanını kullanarak 2001 nitelik kodu ile alım yapılan kadroyu tercih etmemelidir aksi takdirde bir yıl boyunca devlet memurluğuna alınmayacaktır. Giderek düşen kamu alım kontenjanları sebebiyle doğru tercih yapma zorunluluğu arttığı gibi adayların üzerindeki baskı da artıyor yanlış tercihlerin maliyeti ise gerek zaman gerek maddiyat olarak çok çok fazla. KPSS

2001 Nitelik Kodu İle Alım Yapan Kurumlar Hangileri ?

Merkezi atama ile personel alımı yapan ve ortaöğretim mezunu  memur alan tüm kurumlar 2001 nitelik kodu kullanır. Bu kurumların başında Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Sayılan kurumların haricinde de ihtiyaca göre diğer Bakanlık ve Kamu kurumları da alım yaparken kullanmaktadır.

KPSS Nitelik Kodları Neden Önemli?

Yalnızca 2001 nitelik kodu değil ÖSYM tercih kılavuzu içerisinde yer alan her bir özel nitelik kodu adaylar için kritik öneme sahiptir. Sağlamadığınız nitelik kodu şartı arayan bir mesleğe başvuru yaptığınız takdirde atamanız iptal edilip KPSS puanınızı merkezi atamada kullanamayacağınız gibi müstafi sayılacağınız için tam bir yıl süre ile devlet memurluğuna da kabul edilmezsiniz.

En fazla talep edilen özel nitelik kodları şunlardır:

B sınıfı ehliyet sahibi olmak

35 yaşını doldurmamış olmak

30 yaşını doldurmamış olmak

Bilgisayar sertifikası sahibi olmak

Sıklıkla istenen niteliklerdir bunun yanı sıra her memur kadrosuna atanmak için aranan güvenlik soruşturması olumu sonuçlanmak yani 7225 sayılı nitelik kodu mevcuttur. Bu özel koşul her memuriyete atanırken arandığı için adayların bu noktada dikkat etmesi  gereken bir husus mevcut değildir ilgili merciler güvenlik araştırması sürecini tamamlayıp sonucu atandığı kuruma bildirecektir.

KPSS merkezi atama veya açıktan atama gibi süreçlerle memur alımı hakkında aradığınız tüm detayları bulabileceğiniz forum tercihiniyap adresini kullanmayı unutmayın. Merkezi atama taban puanları ve açıktan memur alımı ilanları hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Son olarak 2001 nitelik kodu yalnızca merkezi atama için geçerli olup açıktan alımları etkilememektedir.

5288 1 74abd96dff36a8cf20b7b4e38667d20e

Yorumlar

  1. envair Avatar envair dedi ki:

    alım yok alım merkezi atama ile lise mezunu almıyor hiç bir kurum.

  2. Harun T. Avatar Harun T. dedi ki:

    2001 nitelik kodu nedir öğrenmiş olduk.