kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 YÖKDİL Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Binlerce kişi yabancı dil puanı alabilmek için Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavına hazırlanmakta. Yabancı Dil Sınavına (YDS) kıyasla daha kolay olan YÖKDİL ne zaman yapılacak? YÖKDİL sınavı nedir? YÖKDİL sınav giriş belgeleri açıklandı mı? YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

A+
A-

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) için sayılı günler kaldı. 2018 yılında YÖKDİL sınavına binlerce kişi girecek. Yabancı Dil puanı almak ya da puanını yükseltmek isteyen binlerce kişi stresli bir bekleyiş içerisinde. Binlerce kişi YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki YÖKDİL nedir? YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav giriş belgeleri açıklandı mı?

2018 YÖKDİL Nedir?

Yükseöğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) için Ağustos ayında başvuru süreci tamamlanmıştı. Başvurularını yapan adaylar YÖKDİL için hazırlıklarına devam ediyor. Ancak binlerce kişi YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

2018 YÖKDİL Sınavı Ne Zaman?

Binlerce kişi aylarca hatta yıllarca yabancı dil sınavlarında yeterli bir puan almak için çalıştı. Aylar süren hazırlık sonrasında YÖKDİL sınavına kısa bir süre kaldı. 2018 Sonbahar döneminde Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavı 22 Eylül 2018 tarihinde cumartesi günü öğleden sonra saat 14.00’da gerçekleştirilecek. YÖKDİL sınavı tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek. kamu haber

YÖK tarafından YÖKDİL sınavı ile ilgili yazılı bir açıklama yapılmıştı. YÖKDİL İngilizce olarak Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında yapılacak. Fransızca, Almanca ve Arapça dillerinden ise yalnızca Sosyal Bilimler alanında yapılacak.

YÖKDİL sınavı tam 30 şehirde ve 35 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. YÖKDİL sınavı Tüm Türkiye’de tek oturum halinde ve aynı saatte gerçekleştirilecek.

YÖKDİL sınavı bu zamana dek toplamda beş kez gerçekleştirildi. Yabancı Dil Sınavı (YDS) dışında bir alternatif oluşturmasıyla öne çıktı. YÖKDİL sınavından alınan puanlar ile lisansüstü eğitim, TUS, EUS, DUS ve doçentlik sınavına başvurulabiliyor. Böylece akademik kariyer yapmak isteyen adaylar doğal olarak YÖKDİL sınavına ilgi duyabiliyor.

2018 YÖKDİL Sınav Merkezleri Bilgisi

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı ile ilgili sınav merkezi bilgisi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. YÖKDİL sınavıyla ilgili olarak sınav merkezlerine ait listeler yokdil.yok.gov.tr adresi üzerinden adaylar ile paylaşılacak.

2018 YÖKDİL Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı Mı?

YÖKDİL sınavına girecek olan binlerce kişi sınav giriş belgelerini almak için gün sayıyor. Adaylar sınav giriş belgelerinin açıklanıp açıklanmadığını araştırıyor. Peki 2018 YÖKDİL Sınav Gİriş Belgeleri açıklandı mı?

YÖK, YÖKDİL ile ilgili sınav giriş belgelerini sınava kısa bir süre kala paylaşıyor. Daha önce açıklanan sınav takviminde bu sorunun cevabı verilmişti. 2018 Sonbahar döneminde gerçekleştirilecek olan YÖKDİL sınavının giriş belgeleri 17 Eylül ile 21 Eylül tarihleri arasında erişime açılacak.

2018 YÖKDİL Sınavı Ne Zaman Açıklanacak?

2018 Sonbahar döneminde yapılacak olan YÖKDİL sınavı henüz gerçekleştirilmedi. Ancak binlerce aday YÖKDİL sınavının ne zaman açıklanacağını şimdiden merak etmeye başladı. 2018 Sonbahar döneminde gerçekleştirilecek olan YÖKDİL sınavı sınavdan kısa bir süre sonra açıklacak. Daha önce yapılan YÖKDİL sınavlarında sınavın üstünden 1 ay geçmeden sonuçlar açıklanmıştı.

Yorumlar

  1. iamenglish Avatar iamenglish dedi ki:

    YÖKDİL sınavı bu yıl son kez mi yapılacak?