kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020-2021 EKPSS Kura Başvuru Şartları Nelerdir? 

2020-2021 EKPSS Kura Başvuru Şartları Nelerdir?  EKPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? EKPSS Kura Başvuru Tarihi Ne Zaman?

A+
A-

Türkiye’de devlet kurumlarında binlerce kamu personeli çalışmaktadır. Ayrıca sosyal devlet anlayışının gereği olarak engelli adaylar da istihdam edilmektedir. Her yıl kamuda istihdam edilen engelli memur sayısı artış göstermektedir. Bu kapsamda adaylar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen EKPSS’ye girmektedir. EKPSS 2020 kura başvuru süreci de 18 Kasım 2020 tarihinde başladı. 15 Kasım 2020 tarihinde sınavın gerçekleşmesiyle birlikte gözler önce sınavın açıklanacağı tarihte sonra da kura tarihinde olacak.

EKPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

EKPSS 2020 yılında 15 Kasım’da gerçekleştirildi. ÖSYM takviminde sınav sonuçlarının 17 Aralık 2020 tarihinde açıklanacağı belirtiliyor. Buna göre ÖSYM EKPSS sonuçlarını en geç 17 Aralık tarihinde açıklayacak. kamu haber

EKPSS Kura Başvuru Tarihi Ne Zaman?

ÖSYM sınav takviminde EKPSS kura başvuru tarihi olarak 18-30 Kasım tarihleri gösteriliyor. EKPSS geç başvuru tarihi ise 9-10 Aralık 2020 tarileri olarak tespit edildi.

EKPSS Kura Başvuru Şartları Nelerdir?

EKPSS kurasına mezun olacakları eğitim seviyesinden başvuranların kura sonucu atamalarının yapılabilmesi için tercih sırasında mezun olmaları şarttır.

Kurayla atanmak isteyen adayların kayıtları her dönem için bir kez alınır.

Dönemde yapılan yerleştirme işlemlerine başvurusu kaydedilen adaylar başvuru yapabilecek.

MEB bünyesindeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından yetişkin vatandaşlar için gerçekleştirilen okur-yazarlık eğitimlerine katılıp Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi eğitim düzeyi olarak ilköğretimin ilk 5 sınıfına tekabül eder.

Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi olan engelli aday ilkokul düzeyinde başvuru yapabilir.

EKPSS kura başvurularının başladığı adan itibaren 65 yaşını dolduran engelli memur adaylarının başvuruları kabul edilmez.

Tercih kılavuzundaki kadrolara başvuru yapacak adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekir.

EKPSS kurasına ilkoku, ortaokul, özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunları başvuru yapabilir.

Kuraya EKPSS’nin geçerlik süresi içerisinde mezun olacak engelli adaylar da müracaat edebilir.

Ancak söz konusu adayların sınava girmeyip, sadece kura için başvuru yapacakları unutulmamalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.