kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Memurun Zamlı Harcırah Tutarları Ne Kadar?

Memurun Zamlı Yeni Harcırah Tutarları Ne Kadar? Kamu Personelinin Yolluk Ücreti Ne Kadar? Arazide Çalışan Memurların Tazminat Miktarı Ne Kadar?

A+
A-

Memurun zamlı harcırah tutarları ne kadar sorusuna cevap verdiğimiz bu yazımızda aklına takılan soruların cevaplarını da bulabilirsiniz.

Türkiye’de her memur masa başında, kurumundan çıkmadan, sabit olarak çalışmamaktadır. Pek çok memur işinin gereği olarak il içerisinde, şehirler arasında hatta ülke dışına seyahat ederek çalışmak durumunda kalabilir. Memurların özlük hakları kanunlar, yasalar kapsamında belirlendiği için memurun bu tarz görevlendirilmeleri için ödenecek ücret de belirlenmiştir. İşte bu noktada karşımız ‘harcırah’ olarak da bilinen ödenekler çıkar. Harcırah sürekli, devamlı, geçici, bir süreliğine farklı bir yerde görevlendirilen, görevlendirildikleri yere gitmek için, görev sırasında yeme-içme-konaklama masraflarını karşılayabilmeleri için, giderlerini karşılamak için verilen ücretlere denir.  Her yıl yapılan zamlarla harcırah miktarları artmaktadır. Bu kapsamda memurun zamlı yeni yolluk ücretleri yılı için belli oldu.

Devlet Memuruna Verilen Para Ödülü Miktarı Ne Kadar?

Yolluk ve Harcırah Ücretleri Ne Kadar?

TBMM’de gündeme gelen Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında memurun yolluk miktarları ile arazi üzerinde çalışanlara ödenen tazminat ücretlerinin ne kadar artacağı ve ne kadar olacağına ilişkin bilgiler bulunuyor. Buna göre gündelik yolluk miktarları 4,20 TL-7,25 TL arasında artacak. Arazi tazminatı miktarları ise “1,65 TL-1,70 TL” arasında artacak. Düşünülen yurt içi yolluk miktarları ile arazide çalışanlara verilen tazminat miktarları şu şekilde;

TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcıları yurt içi yolluk miktarları 73,25 TL iken 80,50 TL olacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Milletvekilleri, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, Orgeneraller, Oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay Başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanları için yurt içi yolluk ücretleri 66,85 TL iken  73,50 TL olacak.

Memur ve hizmetliler arasında ek göstergesi 8 bin ve daha yüksek olan kadrolar için yurt içi yolluk miktarı  56,10 TL iken  61,65 TL olacak.

Ek göstergesi 5800-8000 (5800 dahil-8000 hariç olmak üzere) olan kadrolarda yolluk miktarı  52,35 TL iken  57,55 TL olması öngörülüyor.

Ek göstergesi 3000-5800 (3000 dahil ve 5800 hariç) olan kadrolardaki personelin yolluk ücreti  49,15 TL iken  54,05 TL oluyor.

Aylık kadro derecesi 1-4 olanlar için  43,35 TL iken  47,65 TL olacaktır.

Aylık kadro derecesi 5-15 olan memur ve hizmetlilere  42,14 TL iken  46,35 olacaktır.

Arazide Çalışan Memurların Tazminat Miktarı Ne Kadar?

Harcırah Kanunu 50. maddesinin 1-2-3-4-5’inci bentlerinde belirtilen personelden kadro derecesi 1-4 olanlar  17,20 TL alırken 18,90 TL alacak.

Kadro derecesi 5-15 olan personel 16,60 TL tazminat alırken  18,25 TL alacak.

Eşi Ücretsiz İzne Ayrılan Memurun Maaşı Artar Mı? Ne Kadar Artar?

Yolluk ve harcırah aynı mı?

Harcırah ise yolluk manasında kullanılır. İş gezilerinde görevlilere yol masraflarını karşılaması için yapılan ödemeye harcırah denir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.