kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT konuları nelerdir? KPSS ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alan sınavı konuları nelerdir?

A+
A-

KPSS ÖABT oturumu nedir, kimler öğretmenlik alan oturumuna katılabilir ve daha birçok soruyu sizler için bu yazımızda cevapladık.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT konuları nelerdir? KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT oturumunda adaylara kaç adet soru sorulacak?  KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT konularının sorulara dağılımı nasıl olacak? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

KPSS ÖABT Oturumu Nedir ve Kimler Öğretmenlik Alan Oturumuna Katılması Gerekmektedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS oturumları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından her sene farklı alanlardan kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kadrolara ve pozisyonlara yerleşmek isteyen adaylar için gerçekleştirilmektedir. Bu kadro ve pozisyonlardan olan öğretmenlik kadrolarına girmek isteyen adaylar içinse genel bir isim olarak KPSS öğretmenlik olarak nitelendirebileceğimiz sınav oturumları düzenlenmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı öğretmenlik oturumlarının bazı oturumları tüm adaylar için ortak ve zorunlu biçimde gerçekleştirilirken, bazı oturumları ise belirli öğretmenlik alanı adaylarını kapsayacak şekilde düzenlenmektedir.

Tüm öğretmen adaylar istisnasız biçimde gerçekleştirilecek olan lisans oturumuna ve eğitim bilimleri oturumuna katılacaklardır. Yalnızca bu iki oturuma katılması yeterli görülen öğretmen adaylarının bu iki oturumun ağırlıklandırılması ile hesaplanacak olan puan türleri atanmaları için yeterli olacaktır. Ancak alan oturumuna katılacak olan adayların farklı bir puan türü ve kendi alan rakipleri ile farklı bir başarı sıralaması söz konusu olmaktadır. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılması gereken adayların hangileri olduğuna ve buna dair açıklamalara göz atabileceğiniz çalışmamıza aşağıda yer alan bağlantı ile erişim sağlayabilirsiniz;

KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Alan Sınavı Puan Türü ve Hesaplanması

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin kamu kurumlarında yer alan sosyal bilgiler öğretmenliği kadroları için KPSS oturumlarına katılmaları gerekmektedir. Bu oturumların adayların sosyal bilgiler öğretmenliği kadrolarına atanmak için hesaplanacak olan puan türüne etkisi farklılaşmaktadır. Buna göre KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alan sınavının adayların hesaplanacak olan KPSS P121 puan türüne etkisi yüzde elli oranında iken, KPSS Eğitim Bilimlerinin etkisi yüzde yirmi, KPSS Lisans oturumunun etkisi ise yüzde yirmi düzeyindedir.

osym binasy

KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT Oturumuna Kaç Kişi Katıldı? Sınava Katılanların Net Ortalaması ve Standart Sapması Kaç Olarak Gerçekleşti?

Kamu kurumunda bulunan öğretmenlik kadrolarına girmek isteyen adaylar için gerçekleştirilen KPSS ÖABT oturumuna Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alanından katılan adayların sayısı, bu adayların sınav sonuçlarına göre belirlenen standart sapma ve net ortalaması miktarını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Sınava Katılan Aday Sayısı Net Ortalaması Standart Sapma
19.440 34,176 10,784

KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT alan sınavında adaylara toplamda 75 adet soru sorulması planlanmaktadır. Bu 75 adet sorunun dağılımı 15 adet sosyal bilgiler öğretmenliği alan eğitimi konularından, 60 adet de sosyal bilgiler öğretmenliği alan bilgisi konularından olacak şekildedir.

KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT alan sınavı konularını ve soru dağılımını aşağıda inceleyebilirsiniz;

KPSS ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alan eğitiminden adaylara 15 adet soru sorulacaktır.

KPSS ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alan bilgisinden adaylara 60 adet soru sorulacaktır ve dağılımı aşağıdaki gibidir;

image 148

*KPSS Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ÖABT oturumunun sınav konularına ve soru dağılımına dair hazırlamış olduğumuz çalışmamızda yer alan bilgiler ÖSYM’nin KPSS’ye yönelik kaynaklarından ve kılavuzlarından faydalanılarak derlenmiştir. Başkanlığın bilgilerde herhangi bir güncelleme yapması durumunda çalışmamız da güncellenecek ve doğru bilgiler size aktarılmaya devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.