kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Şoför Maaşları 2023 Ne Kadar?

Şoför Maaşları 2023 Ne Kadar? Özel Sektör Şoför Maaşları 2023 Ne Kadar? Kamu Sektörü Şoför Maaşları 2023 Ne Kadar? İŞKUR Şoför Maaşları Ne Kadar? Şoför Maaşları Ne Kadar? Şoförler Ne Kadar Maaş Alır? Şoför Maaşı 2023

A+
A-

Şoför mesleği ülkemizdeki meslek grupları arasında en popüler mesleklerden biridir. Özel sektörde ve kamu sektöründe binlerce kişi şoför olarak görev yapmaktadır ve her yıl binlerce kişi şoför olarak istihdam edilmektedir. Özellikle İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlar ile her dönemde çok sayıda şoför alımı gerçekleştirilmektedir.

Taksi Şoförü Maaşları ve Ücretleri Ne Kadar?

Ülkemizde farklı sektörlerde ve farklı kurumlarda istihdam eden binlerce şoför bulunmaktadır. Bu nedenle çalışılan yere göre şoför maaşları değişiklik gösterebilmektedir. www.tercihiniyap.net olarak bu makalemizde şoför maaşlarını genel olarak inceleyeceğiz. Şoför maaşları 2023 ne kadar? Özel ve kamu sektöründe şoför olarak görev yapan personel ne kadar maaş alır?

Kamu Şoför Maaşları 2023

Kamu kurum ve kuruluşlarında şoför pozisyonunda görev yapmakta olan binlerce kişi bulunmaktadır. Kamuda şoför olarak çalışan personellerin maaşları bağlı bulundukları sözleşmelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu konuda daha bilgi vermesi için bir örnek üzerinden açıklama yapalım. Merkezi atama ile kamu kurumunda görev yapan bir şoför 8.500 Türk Lirası ile 9.000 Türk Lirası arasında maaş alabilmektedir. Çocuk yardımı, aile yardımı ve diğer ödenekler ile birlikte maaşlarda artış olabilmektedir.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) her dönem binlerce şoför ilanı yayımlayarak personel alımı yapmaktadır. Binlerce kişi İŞKUR üzerinden şoför olarak kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmaktadır. İŞKUR aracılığı ile şoför olarak göreve başlayan personeller yaptıkları sözleşme doğrultusunda maaş almaktadır. İŞKUR aracılığı ile şoför olarak görev yapan personellerin maaş aralığı ise bin 500 Türk Lirası ile 4 bin Türk Lirası arasındadır.

Özel Sektör Şoför Maaşları 2023

Özel sektör bünyesindeki şirketlerde şoför pozisyonunda görev yapan binlerce kişi bulunmaktadır. Özel sektörde görev yapan personellerin maaşları kamuda çalışan personellere kıyasla daha fazla değişiklik gösterebilmektedir. Her şirket personeline daha farklı tutarlarda ücret ödeyebilir. Fakat özel sektörde şoför olarak görev yapan personellerin maaşları ve çalışma koşulları kamu sektöründen daha zorludur.

Özel sektörde şoför olarak görev yapan personellerin maaşları genellikle asgari ücret civarındadır. Fakat şirkete ve personele bağlı olarak özel sektörde şoför olarak görev yapan personellerin maaşları 10 bin Türk Lirasına kadar yükselebilmektedir. Fakat genel olarak söylemek gerekirse özel sektörde şoför olarak görev yapan personeller asgari ücret ile 9.000 Türk Lirası arasında maaş almaktadırlar.

Beton Mikser Şoförü Maaşları Ne Kadar?

Şoförler kaç yaşına kadar çalışabilir?

Ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin 66 yaş sınırlaması vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.