kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Astsubay Maaşları 2023 Ne Kadar?

Astsubay maaşları 2023 ne kadar? Astsubay özlük hakları 2023 nelerdir? Astsubay maaşı 2023 ne kadar? Yeni mezun astsubay maaşı 2023 ne kadar? Astsubay kıdemli başçavuş maaşları 2023 ne kadar?

A+
A-

Türkler tarih boyunca asker millet olarak anılmıştır. Hala “her Türk asker doğar” sözü halk arasında kullanılmaktadır. Bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri dünya tarihinin ilk düzenli ordusu ve en güçlü orduları arasındadır. Türk ordusunun içerisinde farklı rütbe ve pozisyonlarda binlerce personel çalışmaktadır. O personellerden belki de en kritik olanı “astsubay” olarak çalışan personellerdir. Astsubaylar TSK’da bulunan en kalabalık rütbeler arasındadır. Her yıl binlerce kişilik astsubay alımı yapılmaktadır. Peki astsubay maaşları 2023 ne kadar? Astsubay maaşı 2023 ne kadar? Astsubay nedir? Astsubay özlük hakları 2023 nedir? Astsubay rütbe sıralaması 2023 nedir? Yeni mezun astsubay maaşı 2023 ne kadar?

Astsubay Sahil Güvenlik Maaşları Ne Kadar?

Astsubay Nedir? Ne Demek?

Türkiye’de asker diyince akla astsubay gelmektedir. Ancak pek az kişi astsubay mesleği ile ilgili bilgi sahibidir. Bu nedenle de “Astsubay nedir?” sorusu sık sık sorulmaktadır. Astsubay kıdemi subaydan düşük olan ancak er ve erbaşların üstü olan personellere verilen addır. TSK bünyesinde kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlığında binlerce astsubay görev yapmaktadır. Emir-komuta zincirindeki en kritik pozisyonlardan biridir. Çünkü ordudaki binlerce rütbesiz personeli idare eder.

SUBAY MAAŞLARI 2023 NE KADAR?

Astsubay Rütbeleri 2023 Sıralaması

Türkiye’de astsubay mesleği ile ilgili merak edilen konuların başında “astsubay rütbe sıralaması” gelmektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı (HKK) bünyesinde görev yapan binlerce astsubay bulunmaktadır. Ayrıca Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde çalışan personeller de İçişleri Bakanlığı bünyesine geçmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde astsubay rütbe sıralaması küçükten büyüğe şu şekildedir:

Er ve Erbaş < Astsubay Çavuş < Astsubay Kıdemli Çavuş < Astsubay Üstçavuş < Astsubay Kıdemli Üstçavuş < Astsubay Başçavuş < Astsubay Kıdemli Başçavuş < Subay

ASTSUBAY MAAŞLARI 2023 NE KADAR?

Astsubay Özlük Hakları 2023

Astsubayların özlük hakları derecelerine, kademelerine, kıdemlerine ve rütbelerine bağlı olarak artış göstermektedir. 10 Ağustos 1965 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 926 sayılı TSK Personel Kanunu ile astsubay hakları düzenlenmektedir.

Personeller 2 yıl eğitim aldıktan sonra görev yapmaya başlarlar. Bu değişiklik 2003 yılında yapılmıştır. Astsubay Meslek Yüksek Okulu önlisans programı 2 yıl boyunca adayları eğitir. Adaylar belirlenen süreler dahilinde eğitimlerini tamamlayamazlarsa başarısız sayılırlar. Meslek Yüksek Okulunda eğitim alan kişiler Astsubay Öğrenci rütbesinde bulunurlar.

Astsubay Maaşları 2023 Ne Kadar?

Astsubaylar meslek yüksek okulları bünyesinde eğitim aldıktan sonra göreve başlarlar. Türkiye’nin dört bir yanında farklı görevlerde binlerce astsubay görev yapmaktadır. Astsubay maaşları kıdemlerine, görev bölgelerine, evli veya çocuk sahibi olmalarına, görev tazminatı miktarına göre değişmektedir. Türkiye’de her yıl binlerce kişi astsubay olmaktadır. Bu nedenle de “astsubay maaşları 2023 ne kadar?” sorusu sık sık sorulmaktadır. Personellerin ne kadar maaş aldığı merak edilmektedir.

Astsubay maaşları 2023 25 bin 500 Türk Lirası civarındadır. Ancak bu miktarın ortalama bir maaş olduğunu unutmamak gerekir.  Aynı zamanda çeşitli ödenekler bu maaş hesaplanırken hesaba katılmamıştır. Örneğin doğu bölgesinde operasyonların yoğun yapıldığı bir bölgede çalışan bir astsubay terör tazminatı nedeniyle 1000 TL civarında ek ödeme alır. Ayrıca eş ve çocuk yardımı gibi ödeneklerle astsubay maaşları 27-28 bin TL’ye ulaşabilmektedir.

Uzman Erbaşlıktan Astsubaylığa Geçiş Var Mı? Nasıl Geçiş Yapılır?

Yeni Mezun Astsubay Maaşı 2023

Öğrenci statüsünden henüz kurtulan ve astsubay olarak göreve başlayan personellerin maaşları merak edilmektedir. 2023 yılı itibariyle yeni mezun astsubay maaşı 25 bin Türk Lirası civarındadır. Ayrıca kıdemi ve rütbesi artan personellerin maaşları da artmaktadır.

ASTSUBAY MAAŞLARI 2023 NE KADAR?

Astsubay Kıdemli Başçavuş Maaşları 2023

Astsubaylar arasındaki en rütbeli personeller “Astsubay Kıdemli Başçavuş” olarak çalışan personellerdir. Meslekte 20 yılını dolduran astsubay kıdemli başçavuşlar 2023 yılı itibariyle 26 bin TL’ye yakın maaş alırlar. Ayrıca terör riski bulunan bölgelerde çalışan astsubay kıdemli başçavuşlar 1000 TL civarındaki terör tazminatı da alırlar.

Ayrıca TSK bünyesinde görev yapan personellerin yıpranma payı da bulunmaktadır. Böylece emeklilik yaşları aşağıya çekilebilmektedir. Üstelik OYAK ödemeleri de unutulmamalıdır. TSK personeli olmanın pek çok avantajı bulunmaktadır. Türkiye’nin her yerinde olan orduevleri, OYAK ödemeleri, yıpranma payı TSK personelleri için avantajdır. Ancak askerlik mesleği oldukça zorludur. Her saniye ölüm ile burun buruna görev yapan askerlerimiz için ne yapılsa az olduğunu unutmamak gerekir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

2023 MSÜ kaç puanla hangi bölüme girilir? Yazımız için tıklayınız.

Astsubay kimden üstün?

Astsubay subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemli olan askerdir.

Yorumlar

  1. Levent Avatar Levent dedi ki:

    Astsubay olmak istiyorum ne yapmam gerek kpss puanım 70 yeter mi

  2. Levent Avatar Levent dedi ki:

    Astsubay olmak istiyorum ne yapmam gerek kpss puanım 70 yeter mi

  3. Levent Avatar Levent dedi ki:

    Astsubay olmak istiyorum ne yapmam gerek kpss puanım 70 yeter mi