kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Büro Personeli Maaşları 2023

Genellikle sözleşmeli istihdam edilen büro personeli maaşları 2023 maaşları hakkında merak edilenler.

A+
A-

Sözleşmeli Büro Personeli Maaşları 2023 Ne Kadar?

Eski dönemlerde hepsine genel olarak memur adı verilen ve birbirine yakın maaş verilen kadrolar artık iş tanımına göre ayrıldı bu ayrımdan doğan mesleklerden biri de büro personeli kadrosudur. Memurun yaptığı işte hız ve tecrübe kazanması, hataların daha aza inmesi ve yapılan işin kolay yahut zor olmasına bakılmaksızın daha düzenli yapılması için ayrışan veri hizmetleri kontrol işletmeni, arşiv memuru gibi kadrolardan olan büro personeli maaşları 2023 ne kadar bunu anlatmaya çalışacağız.

İçişleri Bakanlığı Büro Personeli Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) ve diğer kamu kurum ve kuruluşları büro personeli alımı yapmaktadır. Alım süreci genellikle KPSS P3, P93 veya P94 puan türlerinden biri veya bir kaçı ile yapılmaktadır. Başvuru, sözlü sınav yani mülakat ve güvenlik soruşturması sonucunda personel alım süreci nihayete erdirilmektedir. Son iki yıldır yapılan neredeyse tüm alımlar sözleşmeli büro personeli kadrosuna yapılmaktadır.

Göreve yeni başlayan büro personeli maaşları 2023 temmuz zammından itibaren 13.085 TL olmuştur. Bu bilgi İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü büro personeli tarafından doğrulanmıştır. Diğer kurumlarda aynı pozisyonda ve kıdemde çalışanlar da benzer aralıkta maaş alacaktır. Yüksek enflasyon rakamları sebebiyle ek bir zam kararı alınmadığı takdirde büro personeli maaşları 2023 ocak ayında 13.160 TL düzeyinde olacaktır.

5631 1 73de4a0f867bbbdc367e59bc3620d07e

Büro Personeli Maaşları Hariç Ek Ödeme Alır mı?

Yılda yalnızca 20 gün izin hakkı bulunan ve gerektiğinde ek mesai yapmak zorunda kalan büro personeli maaşları haricinde ödeme alamamaktadır. Dil tazminatı, kira yardımı, asgari geçim indirimi gibi diğer memurların aldığı yardımları alabilmektedirler. Açılan kurum içi yükselme sınavları ile şef veya müdür kadrolarından çalıştıkları kurumda hangisi mevcutsa geçme hakları vardır. Ünvan değişikliğini yani yükselmeyi hak ederlerse maaşları bin tl düzeyinde artmaktadır.

Meslekler veya kurumlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak için tıklayınız. İzin, yükselme, disiplin özlük hakları ve diğer konularda bilgi alabilirsiniz. Büro personeli alım ilanlarını ve diğer tüm alımları tercihiniyap.net/ilan sekmesinde bulabilirsiniz.

Büro Personeli Ne İş Yapar?

Büro Memuru ne demek?

Büronun niteliğine ve büyüklüğüne göre değişen çeşitli büro işlerini yapan kişidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.