kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlet Su İşleri (DSİ) İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Devlet Su İşleri (DSİ) İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu nasıl yapılır? Devlet Su İşleri (DSİ) nedir? Ne demek? Devlet Su İşleri (DSİ) İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır? Devlet Su İşleri (DSİ) Personel Alımı Başvuru Şartları

Türkiye’de devlet bünyesinde hizmet veren onlarca kamu kurumu ve kuruluşu bulunmaktadır. Bu kurumların her birinin amacı ve hizmet alanı farklıdır. Piyasaları kontrol eden, düzenlemeler yapan, yasa çıkaran, yasa uygulayan kurumlar olduğu gibi ülkenin elektrik ve su hizmetlerini alması için de görev yapan kurumlar bulunmaktadır. Bu kapsamda ülkenin su ihtiyacı, su iş ve işlemleri alanında görev yapan Devlet Su İşlerinin önemi oldukça fazladır. Türkiye’nin her bölgesinde, 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde faaliyet gösteren bu özel kurum hizmet kalitesini artırmak ve artan nüfusa aynı kalitede hizmet verebilmek için sık sık personel alımı yapmaktadır. Yılın her döneminde DSİ iş ilanları yayımlanmakta ve DSİ personel alımı süreçleri başlamaktadır. Bu nedenle kurumla, personel alım süreçleriyle ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Peki Devlet Su İşleri nedir? Ne demek? Hangi bakanlığa bağlı? Devlet Su İşleri (DSİ) iş ilanları ve personel alımı ne zaman? Devlet Su İşleri (DSİ) iş başvurusu nasıl ve nereden yapılır? DSİ’nin açılımı nedir?

Devlet Su İşleri (DSİ) Nedir? Ne Demek?

Devlet Su İşleri’nin kısaltılmış hali DSİ’dir. Kurum ülkedeki su kaynaklarının bilimsel yöntemlerle vatandaşın kullanımına sunulmasını amaçlar. Su kaynaklarınındaki zararlı maddelerle mücadele etmek, ülkenin su ve topraklarını korumak için çaba gösterir. Türkiye’denin dört bir yanındaki su kaynaklarını korumak, rezervleri artırmak ve yönetmek için faaliyetlerini sürdürür. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olarak görev yapan kurumun merkezi Ankara’dır. Kurumun merkez ve taşra teşkilatı bulunmaktadır.

<div></div>

Devlet Su İşleri (DSİ) İş İlanları ve Personel Alımı

Devlet Su İşleri yılın her dönemi farklı kadro ve pozisyonlar için farklı sayılarda personel alımına çıkmaktadır. Merkez ve taşra teşkilatı için yayımlanan bu iş ilanları binlerce kişiye iş imkanı sunmaktadır. Bu kapsamda DSİ’nin Kasım 2019’da çıktığı 500 kişilik işçi iş ilanı buna iyi bir örnektir. Devlet Su İşleri işçi, usta, sondaj işçisi, operatör, şoför, temizlik görevlisi, aşçı, memur, büro personeli, mühendis gibi farklı pozisyonlarda personel alımı yapmaktadır. Firmanın iş ilanları ‘Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi olan ‘ dpb . gov . tr ‘ adresi üzerinden paylaşılmaktadır. DSİ iş ilanlarına başvurmak isteyen ve ilanları takip etmek isteyenlerin düzenli olarak bu siteyi takip etmeleri önemlidir. Ayrıca DSİ’nin resmi internet sitesi üzerinden de personel alımı yapılacağına dair duyuru yapılmaktadır. Ayrıca DSİ çoğu personel alım süreçlerini Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile koordineli olarak yürütmektedir. Kuruma personel alımları İKUR üzerinden yapılmaktadır.

<div></div>

Devlet Su İşleri (DSİ) İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından paylaşılan iş ilanlarında iş başvurularının hangi tarihlerde, nasıl ve nereden yapılacağı açıkça yazmaktadır. Ancak genelde işçi, şoför, temizlik görevisi, operatör, usta gibi kadrolar için yapılan personel alımları İŞKUR aracılığı ile yapılmaktadır. Örneğin 500 kişilik işçi alımı İŞKUR aracılığı ile yapılmaktadır. İŞKUR üzerinden yapılan iş ilanlarına başvuru yapmanın iki yolu bulunur. Adaylar başvuru tarihleri içerisinde bulundukları şehirdeki Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerine giderek elle başvuru yapabilir. Adaylar ikinci yol olarak elektronik ortam üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için adayların İŞKUR’un resmi internet sitesine girmeleri ve üye olmaları gerekmektedir. Daha sonra iş ilanları bölümünden ilgilendikleri ilana başvuru yapabilirler.

dsi personel isci alimi is ilani

Devlet Su İşleri (DSİ) Personel Alımı Başvuru Şartları

Kurum tarafından paylaşılan iş ilanları farklı kadrolar ve görevler için olabilmektedir. İş ilanlarının yayımlandığı kadrolara göre adaylarda farklı şartlar aranabilir. Örneğin mühendis kadrosu için aranan başvuru şartları farklı, işçi için aranan başvuru şartları farklıdır. Ancak genel olarak DSİ personel alımında adaylarda aranan başvuru şartları şu şekildedir;

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekir.

Adayların askerlik ile ilişiğinin bulunmaması gerekir.

Adayların ilan tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamaları gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı onaylı ruh ve fiziksel olarak çalışmaya müsait olduğuna dair raporlar alması gerekir.

Adayların sağlık durumunun iyi olduğuna, seyahat engelinin olmadığına, gereken şartlarda çalışabilecek kabiliyette olduğuna dair sağlık raporu alması gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.