kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Uluslararası Ticaret ve Finans 2019 Taban Puanları

2018 DGS uluslararası ticaret ve finans puanları içinde yer alan en küçük ve en yüksek taban puanlar kaçtır, DGS uluslararası ticaret ve finans taban puanları 2019 kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

DGS ile girilebilecek uluslararası ticaret ve finans kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 uluslararası ticaret ve finans kontenjanları kaç olur, DGS uluslararası ticaret ve finans 2019 taban puanları kaçlarda kalmıştır, dikey geçiş sınavı ile uluslararası ticaret ve finans bölümüne kimler hangi puan türü ile girebilir, 2018 DGS uluslararası ticaret ve finans puanları içinde yer alan en küçük ve en yüksek taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye uğraştık.

Önlisans yani 2 yıllık program mezunu bireyler içinden 2 yıllık olarak bitirdikleri bölümleri 4 yıllık bölümlere tamamlamak isteyen adaylar ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, yürütülen dikey geçiş sınavı (DGS) adını taşıyan sınava girmelidirler. Bu sınava girerek bölümleri ile ilgisi bulunan lisans programlarını tercih edebilirler ancak bunu yapabilmek için ayrıca ilişkili 4 yıllık bölüme yerleşebilmek için yeterli puanı almak durumundadırlar.

Yetecek puan diye adlandırdığımız puanlar yani taban puanlar her yıl değişkenlik gösterebilmektedir fakat yine de bireylerin tercih yaparken fikir alması gerekmektedir, bunun yolu da ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzlarına bakmaktır. Tercih kılavuzlarında yer alan taban puanlar oluşturulurken uygulanmakta olan metot ise önceki yıl yapılan yerleştirmelerde ortaya çıkan sayısal verileri fikir vermesi, yol göstermesi amacıyla bu kılavuzlara bölümlerin taban puanları olarak koymaktır.

Bu şekilde oluşturulacak olan 2019 DGS tercih kılavuzunda yer alacak 2018 DGS yerleştirmeleri ile ortaya çıkmış olan taban puanlar ile ilgili sayısal değerleri bizler her bölüm için listeleyerek yayımlamaya devam ediyoruz.

DGS ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile uluslararası ticaret ve finans bölümüne yukarıda bahsettiğimiz DGS tercih kılavuzunda var olan tablolardaki önlisans bölümleri mezunları başvurabilir ayrıca uluslararası ticaret ve finans bölümüne yerleşmek için EA (eşit ağırlık) puan türünden yeterli puan almak gerekmektedir.

DGS ile girilebilmesi için üniversiteler tarafından uluslararası ticaret ve finans bölümüne 2018 yılında 64 kontenjan ayrılmıştı ve sanıyoruz ki 2019 uluslararası ticaret ve finans kontenjanları da aşağı yukarı bu kadar olacaktır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleşmeler sonrası oluşan puanlar üzerinden uluslararası ticaret ve finans puanları incelendiğinde ortaya çıkan en yüksek ve en düşük taban puanlara baktığımızda, bilinen en küçük puan ile yerleşmenin İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne (İngilizce) (Ücretli) 177,55657 puan ile olduğunu görmekteyiz. Kadir Has Üniversitesi (İngilizce) (Burslu) ise 243,32752 puan ile en büyük taban puan ile yerleştirmenin yapıldığı üniversite olarak karşımıza çıkıyor. Buradan yola çıkarsak, diğer değişkenleri bir kenara bırakarak, lisansa geçiş yapmak isteyen adaylar 2019 DGS’den eşit ağırlık puan türü olarak bu iki puan arasında bir puan alırlarsa uluslararası ticaret ve finans bölümüne muhtemelen yerleşebileceklerdir.

DGS uluslararası ticaret ve finans taban puanları 2019 listesi aşağıdadır.

2 veya 4 yıllık üniversite bölümleri, sınavlar, tercihler ve bunlar gibi tüm konularda merak ettiklerinizi forum sayfalarımıza gelerek deneyimli yöneticilerimize sorabilirsiniz, paylaşımlarda bulunabilirsiniz, foruma yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

*DGS hakkında bilgi içeren ve uluslararası ticaret ve finans taban puanlarını derlediğimiz bu yazıdaki bilgiler ve sayısal veriler ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ve sitesinde yayımladığı kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru ilgili konunun son hali olacağı için düzenli olarak ÖSYM internet sitesini ziyaret etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

5705 1 befff2099a575fb63b8771d6ccbfae6b

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.