kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Temmuz 2023 Öğretmen Maaşları Ne Kadar ?

Son dönemin en büyük tartışma konularından olan öğretmen maaşları konusunu temmuz 2023 öğretmen maaşları ışığında masaya yatırdık.

A+
A-

Öğretmen maaşları  2023 yılında ne kadar?

Hemen herkes tarafından öğretmen maaşları çok fazla veya az çalışıp çok kazanıyorlar gibi yorumlar yapılıyor. 2023 öğretmen maaşları temmuz ayında kaç lira olacak? Diğer tüm memurlar gibi öğretmenlerde ilk yarımda yüzde dört ve ikinci yarımda yüzde üç buçuk zam alacaklar. Bu zam oranlarına göre hesaplanan, derece ve kıdem farkı dahil edilmiş, hizmet yılına göre sınıflandırılmış tabloyu aşağıda bulabilirsiniz.

Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Tabloda yer alan rakamlar ay sonunda ele geçen net ücret olmayıp, aile yardımı, çocuk yardımı, asgari geçim indirimi kapsamamaktadır. 2023 asgari geçim indirimi 152 TL ile 258 TL arasında eşin çalışma durumuna ve çocuk sayısına göre değişmektedir. Ayrıca öğretmenler girdikleri ders ve tuttukları nöbet günü sayısına göre ücret almaktadır.

SözleşmeliÖğretmen Maaşları 2023 Temmuz’da Ne Kadar?

Sözleşmeli öğretmenlik ilk kez 2016 yılında uygulamaya başlanmış ve 2023 itibariyle uygulanmaya devam etmektedir. Sözleşmeli öğretmen maaşları  daha dezavantajlı bir düzeyde demek yanlış olmaz.  Maaş açısından bir net bir fark olmasa da ek ders bakımından sözleşmeli öğretmenler yaklaşık 150 TL daha az kazanmaktadır.

Çalışma saatleri, yapılan işmiktarı hemen herkes tarafından bilinmektedir. Alınan ücreti ise yukarıda anlatmayaçalıştık,  tercihiniyap.net olarak az veyaçok polemiğine girmeyeceğiz herkesin aldığı maaşın hakkını verebilmesitemennisinde bulunmayı yeterli görüyoruz.

Diğer taraftan eğitimde başarılarıyla son yıllarda adından sıkça bahsettirmiş olan Finlandiya Eğitim Bakanı başarılarının sırrını şu şekilde açıklıyor: ‘‘Biz üniversite eğitiminden ülkemizin en başarılı %1’lik öğrenci dilimini eğitim fakültelerine yönlendirdik.’’Buradan sonrasını tahmin etmek zaten zor değil, o en başarılı ekip ise başarılı bir eğitim sistemini yarattı. Türkiye’de en başarılı yüzde bir yıllardır tıp fakültelerine yönleniyor ve bunun sonucu olarak ülkemize bir sağlık turizmi başladığını söylemek yanlış olmaz. Ancak kaliteli bir eğitim için iyi eğitimci gerekiyor, iyi öğretmen için ise başarılı öğrencilerini eğitim fakültelerine çekmek gerekiyor işte tüm bu açılardan öğretmen maaşları kritik olabilir.

Bale Öğretmeni Maaşları Ne Kadar?

8 1 öğretmen ne demek?

Genel olarak memurlar göreve 9’un 1’den başlarlar. Sonrasında 9’ın 2’si, 9’un 3’ü ve devamında 8’in 1’i olarak devam ederler. Bu göstergenin yazılışı ise 9/1, 9/2, 9/3, 8/1 olarak ifade edilir. 1 kademi ifade eder.

Yorumlar

  1. asdasddsadaa Avatar asdasddsadaa dedi ki:

    yangel yat osman on dönüm bostan. Şu hayatta öğretmen olmak varmış