kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

EA Bölümleri Taban Puanları 2018

EA bölümleri 2018 taban puanları kaçla kapatmıştır, EA bölümleri olarak adlandırılan bölümler hangi bölümlerdir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

EA bölümleri 2018 taban puanları kaçla kapatmıştır, EA bölümleri olarak adlandırılan bölümler hangi bölümlerdir, 2018 EA bölümleri ve taban puanları listeleri nasıldır, üniversitelerde tercih edilebilecek kaç tane EA bölümü vardır, EA bölümleri olarak adlandırılan eşit ağırlık bölümleri hangi puan türleri ile tercih edilebilir, EA bölümlerini kimler tercih edebilir, EA bölümlerinde 2 yıllık ve 4 yıllık ayrımı var mıdır, 2 yıllık ve 4 yıllık EA bölümleri nelerdir ve bunların 2018 taban puanları nasıldır gibi soruların cevaplarına ve EA bölümlerinin 2018 taban puanlarına ulaşmak için yazımıza göz atabilirsiniz.

Üniversite sınavları sonrasında adayları ilgilendiren en önemli konu puan ve tercih ilişkisidir. Aldığım puan istediğim bölüme ya da herhangi bir bölüme yeter mi, aldığım puan ile nerelere yerleşilir gibi soruların cevapları bölümlerin taban puanlarını bilmekten geçmektedir. Biz bu yüzden sizlere taban puanları listelerini derlemeye çabalıyoruz.

EA BÖLÜMLERİ TABAN PUANLARI 2018

EA bölümleri dediğimiz bölümler üniversitelerin eşit ağırlık ağırlıklı programlarıdır. Temelde bu tarz bölümler için 2 yıllık ve 4 yıllık ayrımı mevcuttur fakat yenilenen sistemde 4 yıllık EA bölümlerini seçmek için eşit ağırlık puanı kullanılıyor olsa da 2 yıllık bölümler için bu ayrım ortadan kalkmıştır ve tüm bölümler TYT puan türü ile seçilmektedir.

EA bölümlerini seçmek için herhangi bir bölüm şartı aranmasa da bölümlere yatkınlık gereği ortaöğretimde eşit ağırlık temelli eğitim almış bireylerin tercihi daha yoğundur.

EA bölümlerine girmek için eşit ağırlık (EA ) puan türü kullanılmaktadır. Bu puanı almak için TYT ve matematik ile türk dili ve edebiyat-tarih 1-coğrafya 1 derslerini içeren AYT’lere girmek gerekmektedir.

Yukarıda dediğimiz gibi 2 yıllık bölümler için puan türü ayrımı olmasa da biz taban puan listelerimizi eşit ağırlık temelli bölümler üzerinden 2 ve 4 yıllık bölümler diye ayırmayı uygun gördük. Türkiye genelinde üniversitelerde 79 tane 2 yıllık 130 tane de 4 yıllık olmak üzere toplamda 209 tane eşit ağırlık bölümü bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.