kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gizli (Özel) Numara Nasıl Bulunur? Gizli Numara Nasıl Engellenir?

Gün içerisinde cep telefonlarımız ile bir çok görüşme yaparız. Bu görüşmelerin büyük bölümünü numarasını bildiğimiz ve rehberimize kayıtlı kişilerle gerçekleştiririz. Bu görüşmelerin yanında cep telefonu numarasını gizli tutarak bizi arayanlara da rastlarız. Gizli (özel) numaradan bir kaç kez arandığımızda endişeye kapılırız. Bu endişeyi bir daha yaşamamak adına gizli numara nasıl bulunur ve nasıl engellenir? Yazımızı okumalısınız.

A+
A-

Yıllar ilerledikçe  cep telefonu alışkanlığımız ve telefon bağımlılığımız artıyor. 2000’li yıllara kadar evlerimizde bulunan ahizeli ev telefonları dışında bir iletişim cihazına sahip değilken, bugün hepimizde en az 1 cep telefonu bulunmakta. Evde, işte, gezide hatta yol tarifi için araç başında cep telefonu kullanıyoruz. Cep telefonlarımız günün her saatinde çalabiliyor ve farklı kişilerle saatlerce telefon görüşmesi yapabiliyoruz. Bizi arayanların büyük bölümü aile bireylerinden birisi, iş yerinden bir arkadaşımız, okuldan bir arkadaşımız veya bir konuda bizimle konuşmak isteyen bir şahıs olabiliyor. Tanıdığımız bu kişilerin telefon numaraları çok büyük olasılıkla telefon rehberimizde kayıtlı olduğundan telefonu açmaktan endişe duymuyoruz. Bunun yanı sıra bir de bizleri gizli numara (özel numara) arayanlar oluyor. Gizli (özel) numaradan arandığımızda, telefon karşısında olan şahıs sesimizi duyduğunda telefonu kapatıp, bir kez daha arama yapmıyorsa herhangi bir sorun olmadığını ve yanlışlıkla arandığımızı düşünüyoruz. Ancak, gizli numaradan aranma durumumuz üst üste veya başka vakitlerde sık sık aranma durumuna dönüşüyorsa endişelenmeye başlıyoruz. Bu durumda aklımıza hep şu soru geliyor: Beni kim ve neden özel numaradan arıyor?

Gizli (Özel) Numara Nasıl Bulunur?

Gizli (özel) numaranın kime ait olduğunu şebeke operatörlerinden sorguladığınızda herhangi bir netice alamazsınız. Özel numaranın kime ait olduğunu şebeke operatörlerine mesaj yolu ile bildirim yaptığınızda size geri dönüş sağlanmaz. Telefon rehberinize kayıtlı olmayan bir numaranın kime ait olduğunu bulma yöntemlerini gizli numarayı bulmak için yapamazsınız. Bu nedenle bu yöntemleri kullanmak size hem zaman kaybı yaratır, hem de can sıkıntınızın artmasına sebep olur. Özel numaradan sizleri arayan kişinin kim olduğunu bulmanın en kestirme yolu: Hukuksal yollara başvuru yapmaktır. Sizi sürekli olarak rahatsız eden kişilerin kim olduğunu bulabilmek için savcılığa vereceğiniz bir yazılı bir dilekçe yeterli olacaktır. Savcılık kanalıyla sizin son dönemde yapmış olduğunuz arama kayıtları operatörlerden istenecek ve bu arama kayıtlarındaki inceleme tamamlanarak özel numara sahibi belirlenecektir. GÜNDEM

Gizli (Özel) Numara Aramaları Nasıl Kapatılır?

Vodafone operatörleri gizli numaradan gelen aramaları engelleyebilmektedir. Bunun için GIZLI KAPAT yazarak 7046 mesaj gönderebilecekleri gibi 7046 numarasını arayarak da kapatma işlemini gerçekleştirebilirler.

Turkcell ve Türk Telekom (Avea) operatörleri için gizli numaradan gelen aramaları engellemek için #253#  tuşlamak yeterli olacaktır. Ücretsiz bir servis hizmetidir. 

Yorumlar

  1. Ayçaselin Avatar Ayçaselin dedi ki:

    şu konuda bir program yapılmaması çok garip. Teknoloji o kadar gelişti ama şu konuyu bir türlü çözemediler.