kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS P14 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır? Hangi Dersler Var?

KPSS P14 puan türü nedir? KPSS P14 puan türü nasıl hesaplanmaktadır? KPSS P14 puan türünün hesaplanmasında hangi dersler etkilidir? KPSS P14 puan türü ne işe yarar? Nerelerde kullanılır?

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin kamu kurumlarında çalışmak isteyen adayların istihdamı için düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’de hesaplanan puan türlerinden olan KPSS P14 nedir? KPSS P14 nasıl hesaplanmaktadır? KPSS P14 hangi derslerden oluşur? KPSS P14 ne işe yarar? KPSS P14 hangi kurumlarda kullanılır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

KPSS P14 Nedir? KPSS P14 Ne İşe Yarar?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ile kamu kurum ve kuruluşlarına girmek isteyen adaylar, kendi durumlarına uygun olan oturumlara katılmaktadırlar. Bu oturumlarda yer alan testlerdeki soruları çözen adaylar, her testin farklı oranlarda etkilediği bazı puan türleri elde etmektedirler. Bu puan türlerinden birisi olan KPSS P14 puan türü hesaplanırken adayların KPSS Lisans ve KPSS A Grubu alan bilgisi oturumlarına katılmaları ve çeşitli testlerinde netler yapmaları gerekmektedir. Bir A Grubu alan bilgisi puan türü olan KPSS P14 puan türü adayların kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kariyer mesleklere girişte kullanılmaktadır.

KPSS P14 Puan Türü Kaç Yıl Geçerlidir?

KPSS P14 puan türü A Grubu puan türü olduğu için bu kapsamda bir geçerlilik süresine tabidir. Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarına göre farklılaşan puan geçerlilik sürelerini detaylı bir biçimde incelemek için aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızı inceleyebilirsinz;

KPSS P14 Puan Türü Nasıl Hesaplanır? KPSS P14 Puan Türünde Hangi Dersler Var?

Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında KPSS P14 puanı hesaplansın isteyen adayların KPSS Lisans oturumuna ve KPSS A Grubu oturumlarına katılmaları gerekmektedir. Adayların KPSS P14 puan türlerinin hesaplanmasında KPSS Lisans oturumunda katıldıkları Genel Yetenek testi ile Genel Kültür testinin etkileri %20’şer iken, İktisat testinin etkisi tek başına %60’tır. 2017 yılında ÖSYM’nin oluşturduğu yeni puan türü sisteminde bölüm bazlı puan türleri oluşturulmuştur ve İktisat alanı için oluşturulan puan türü de KPSS P14 olmuştur.

Adayların KPSS P14 puan türünü yüksek tutabilmeleri için İktisat testinden yüksek bir net yapmaları bu sebeple oldukça önemlidir.

KPSS P14 Puan Türü Hangi Kurumlarda Kullanılır?

KPSS P14 puan türü içeriği itibariyle İktisat – Ekonomş alanından mezun durumda olan adayların kamu kurumlarında yer alan kariyer mesleklere girebilmesi için kullanılabilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşları bölüm bazlı olarak ilana çıktıkları uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı vb. a grubu kadrolar için İktisat alanından mezun durumda olan adaylar için KPSS P14 puanını talep edebilmektedir.

Bu kadrolara girmek isteyen İktisat – Ekonomi alanı mezunu adaylar, genel yetenek, genel kültür alanlarından ve İktisat alan bilgisi testinden iyi netler yaparak alacakları yüksek puanları a grubu alımlarının sözlü – yazılı sınavlarına başvuruda bulunmak için kullanabileceklerdir.

KPSS P14 puan türü ile alakalı sorularınızı ve KPSS A grubuna hazırlık için fikirlerinizi iletmek adına FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.