kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Malatya'daki Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Hangileridir? Malatya Üniversiteleri

​​​​​​​Malatya üniversiteleri nelerdir, malatya ilinde kaç tane üniversite bulunmaktadır, bunlardan kaç tanesi özel üniversite kaç tanesi devlet üniversitesidir gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Üniversite öğrencisi olmak birçok genç adayın hatta zaman zaman da vaktinde okuyamamış ya da mezun olmuş ama başka bölümde de okumak isteyen bireylerin hayalidir. Bu hayali gerçekleştirmek için adaylar YKS adını taşıyan üniversite sınavına girerler.

Sınav sonuçları geldikten sonra adaylar için en fazla belirsizlik taşıyan şey ise tercih yapabilmektedir. Hangi bölüm, hangi üniversite, hangi fakülte, puanım yeter mi gibi sorular üniversite adaylarının aklında dolanmaktadır. Biz bu soruları cevaplandırmak için pek çok yazı dizileri hazırlıyoruz. Bu yazı dizilerinden bir tanesi de özellikle şehir konusunda size fikir vermesi amacıyla hangi şehirde hangi üniversitenin bulunduğuna dair hazırladıklarımız. Bu yazımızda Malatya ilinde bulunan üniversiteleri özel ve devlet üniversiteleri olarak listelemeye çalıştık.

MALATYA İLİNDE BULUNAN DEVLET ÜNİVERSİTELERİ HANGİLERDİR?

Her aday özel üniversitelerde okumaya fırsat bulamamakta ya da bunu istemeyebilmektedir. Bu yüzden de o adayların tercihleri devlet üniversitelerinden yana olmaktadır. Malatya şehrinde toplam 2 adet devlet üniversitesi bulunmaktadır. Malatya ilinde bulunan devlet üniversitelerinin listesi aşağıdaki gibidir.

  • İnönü Üniversitesi
  • Malatya Turgut Özel Üniversitesi

MALATYA İLİNDE BULUNAN VAKIF ÜNİVERSİTELERİ NELERDİR?

Üniversite adaylarının bir kısmı da ya puanları düşük kaldığı için ya da burs imkanlarından faydalanmak için özel üniversiteleri yani vakıf üniversitelerini tercih etmektedir fakat Malatya için bu durum söz konusu olamamaktadır çünkü Malatya’da özel üniversite bulunmamaktadır.

Üniversite sınavı, üniversiteler, üniversite bölümleri ve bunlar gibi tüm konularda aklınıza takılan her soruyu forum sayfalarımıza gelerek deneyim sahibi yöneticilerimize sorabilirsiniz. Forum sayfalarımıza ulaşmak için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

*Ülkemizde çok hızlı bir şekilde üniversiteler açılmakta ya da kapanabilmektedir. Malatya üniversiteleri listesi yayımladığımız tarihte en güncel halindedir ve yapılabilecek bir değişiklik yazımıza yansıyacaktır fakat siz bu tip bilgileri takip etmek için düzenli olarak YÖK’ün veya ÖSYM’nin resmi duyurularını takip ediniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.