kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mekatronik Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

​​​​​​​Mekatronik mühendisi maaşı kamuda 2023 yılı için ne kadar oldu, adayların mekatronik mühendisi olabilmesi için ne yapması gerekir, mekatronik mühendisi çalışma şartları nasıldır, mekatronik mühendisi ne iş yapar, mekatronik mühendisi çalışma saatleri ne kadardır, özel sektörde mekatronik mühendisi maaşları 2023 ne kadar gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

A+
A-

Mesleklere ait tanıtımlardan mesleklerin maaşlarına kadar bu konularla ilgili okuyucularımızı bilgilendirici yazılarımızı yayımlamaya devam ediyoruz. Mühendislikler ile ilgili de böyle yazılar hazırlamaya karar verdik alan alan mühendisliklerin maaşlarını, haklarındaki kısa bilgileri sitemizde yayımlamaya başladık. Bu yazımızda da mekatronik mühendisi maaşları ile mekatronik mühendisinin görevleri, çalışma saatleri vb. konular hakkında size bazı bilgiler vermeye çalışacağız.

DGS Mekatronik Mühendisliği

MEKATRONİK MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ŞARTLARI, ORTAMI NASILDIR? MEKATRONİK MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR?

Mekatronik mühendislerinin çalışma şartlarını ve saatlerini kamuda çalışanlar ve özel sektörde çalışanlar olarak ikiye ayırabiliriz.

Kamuda çalışan mekatronik mühendisleri kamu personellerinin çalışma saati olan haftalık 40 saat mesai saatine tabiidir. İstisnai durumlarda, proje yetiştirme dönemlerinde vb. durumlarda ek mesai yapıyor olsalar da genellikle çalışma saatleri aşağı yukarı bu kadardır. Çalışma şartlarına geldiğimizde ise hem alınan maaş hem de beyaz yakalı bir meslek mensubu olmaları nedeniyle mekatronik mühendisleri iyi çalışma imkanlarına sahiptirler. Çalışma ortamları da alandan alana değişiklik gösterebilmekle birlikte zaman zaman ofiste, zaman zaman saha da zaman zaman da laboratuvar ortamında çalışabilmektedirler.

Özel sektör çalışanı olan mekatronik mühendisleri ise kamudaki kadar rahat değildirler çünkü özel sektörde (özellikle yeni başlayan mühendis olma noktasında) hem oldukça düşük maaşlar elde edilirken aynı zamanda yorucu ve yoğun bir tempoda çalışılmaktadır.

KAMUDA MEKATRONİK MÜHENDİSİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR?

Yeni başlayan Mühendis           20650-20750 Türk Lirası

Tablomuzda kamuda çalışan mühendislerin maaşları yer almaktadır. Bu tablodaki rakamlar ortalama rakamlardır ve bunlara ek olarak yurtdışı görevlendirmelerinden, ek mesailerden, aile yardımlarından ve bunlar gibi şeylerden ek ücretler eklenebilmektedir. Fakat genel haliyle yeni başlayan bir mekatronik mühendisi maaşı 2023 yılında kamuda 20700 TL dolaylarındadır diyebiliriz.

ÖZEL SEKTÖRDE 2023 MEKATRONİK MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Yukarıda belirttiğimiz gibi özel sektör ile kamu arasında yeni başlayan mühendis olarak görev yapma gözle görülür farklar vardır ve bu maaşa da yansımaktadır. Çoğu şirket bünyesinde çalıştırdığı yeni mezun veya deneyim sahibi olmayan mekatronik mühendislerine asgari ücret veya buna yakın maaş vermektedir. Ortalama olarak özel sektörde yeni başlayan mekatronik mühendisi maaşları 2023 yılı için 9700 TL dolaylarındadır fakat bu rakamın altında veya üzerinde maaş veren şirketler de bulunmaktadır.

MEKATRONİK MÜHENDİSİ KİMDİR? NASIL MEKATRONİK MÜHENDİSİ OLUNUR? MEKATRONİK MÜHENDİSİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Nasıl mekatronik mühendisi olunur sorusuna gelecek olursak adayların mekatronik mühendisi olabilmesi için mekatronik mühendisliği veya benzeri, türevi bir bölümü bitirmeleri ve buna ek olarak da kamuda çalışabilmek için KPSS isimli sınavdan yeterli puanı alarak atanmaları veya da özel sektörde çalışabilecek donanıma sahip olmaları gerekmektedir.

Mekatronik mühendisi kimdir sorusunu daha iyi anlamak için de mekatronik mühendisi ne iş yapara bakmak faydalı olacaktır. Mekatronik mühendisinin yaptığı işleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Üretimde kullanılacak araç gereçler ile personellerin belirlenmesinde görev alırlar,
  • Teknolojilerin gelişmesinde rol oynarlar,
  • Mekanik ve elektronik bir sistemin oluşmasını sağlayacak teknolojileri bir araya getirerek ürün tasarımı yaparlar,
  • Üretim sürecinde kontrolörlük ve gözlemcilik yaparlar,
  • Tasarlanan ürünün tasarım sürecinde denetmenlik ve yönlendiricilik yaparlar.

<div></div>

SORU, GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADAN FORUM SAYFALARIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

Mekatronik Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Mekatronik mühendisi yazılım yapar mı?

Potansiyel çözümleri geliştirmek için bilgisayar destekli tasarım yazılımı kullanır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.