kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

MAN Türkiye İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

MAN Türkiye İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu hakkında merak edilen her şeyi sizler için derledik. MAN Türkiye Nedir? MAN Türkiye Tarihi MAN Türkiye İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

A+
A-

Dünyadaki en büyük sektörlerin başında ulaşım sektörü gelmektedir.  Havayolu, karayolu, demiryolu, denizyolu gibi birbirinden farklı ulaşım biçimleri günümüzde kullanılmaktadır. Ancak en eski ve en çok kullanılan ulaşım biçimi kara yoludur. Bu nedenle başta Türkiye olmak üzere dünyadaki en büyük firmaların başını otomotiv firmaları çekmektedir. Özellikle artan nüfus artışına bağlı olarak toplu taşıma için kullanılacak araçlar üreten firmalar, büyük nakliye araçları üreten firmalar öne çıkmaktadır. Bu firmalardan biri de ‘MAN’ firmasıdır. Türkiye’de 1800’li yılların sonunda faaliyetlerine başlayan firma ilk olarak 1870 yılında tren ve vagon ihracatı ile ülkemize giriş yapmıştır. O tarihten sonra gün geçtikte Türkiye’deki yatırımları artan şirket hem ülkemizde hem de dünyada önemli bir aktör haline gelmiştir. Öyle ki şirket tarihinde bir ilk olmuş ve MAN Firması, MAN Türkiye olarak yeni bir oluşuma gitmiştir. Almanya merkezli bir firma olan MAN firması, hem dünyanın hem de Türkiye’nin en büyük otomotiv şirketleri arasındadır. İşçi, avukat, teknisyen, güvenlik görevlisi, mühendis, yönetici, temizlik görevlisi, şoför vb. farklı kadrolarda binlerce kişi şirket bünyesinde çalışmaktadır. Şirket binlerce kişiye iş imkanı sunmaktadır ve her yıl onlarca kişiye yönelik iş ilanı yayınlamaktadır. Bu nedenle farklı yaşlardaki, farklı eğitim derecesine sahip yüzlerce kişi farklı kadrolar için MAN Türkiye firmasıyla ilgili araştırma yapmaktadır. MAN Türkiye iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu nasıl yapılır? MAN kelimesinin açılımı nedir? Ne anlama gelmektedir? MAN ve MAN Türkiye ne zaman kuruldu? Firmanın tarihi nedir? İşte konuyla ilgili tüm merak edilenler…

MAN Türkiye Nedir? MAN Türkiye Tarihi

Firmayla ilgili en merak edilen konu ‘MAN’ kelimesinin ne anlama geldiği ve açılımının ne olduğudur. MAN kelimesi Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg’in baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Firma Almanya merkezlidir. Almanya’da kurulan firmanın merkezi hala o ülkede bulunmaktadır. Firmanın ismi otobüs ve kamyon üretimi ile özdeşmiştir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu firmaya ait otobüsler, servisler, kamyonlar görmeniz mümkündür. Firma özellikle ticari araçlar, servis araçları, otobüsler, kamyonlar, dizel motorlar, turbo makinalar ve her türlü sanayi hizmeti alanında faaliyetlerini yürütmektedir.

MAN firması 1758 yılında Almanya’da kurulmuştur. 250 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerine devam eden firma Volkswagen firmasının altında faaliyet göstermektedir. MAN Türkiye ise firma tarihinde bir ilkin yaşanmasıyla ortaya çıkmıştır. MAN, Almanya dışındaki ilk üretim üssünü Türkiye’de kurmaya karar vermiş ve MAN Türkiye böyle ortaya çıkmıştır. Türkiye’deki üretim üssüyle birlikte şirket dünyadaki en büyük otobüs üreticilerinden biri haline gelmiştir. Özellikle Türkiye’den üretilen ürünlerle orta doğu, asya ve afrika pazarına binlerce araç gönderilmiştir. MAN Türkiye bünyesinde fabrikalar, üretim merkezleri, depolar ve buralarda çalışan binlerce çalışan bulunmaktadır.

man turkiye iletisim

MAN Türkiye İş İlanları ve Personel Alımı

50 yılı aşkın bir süredir ülkemizde faaliyet gösteren firma satış rekorları ve ticari başarılar yakalamaktadır. Bu başarılarını sürdürmek, satış rakamlarını artırmak için büyümesine ara vermeden devam etmektedir. Bu nedenle her yıl farklı kadrolara, farklı pozisyonlarda çalışmak üzere personeller alınmaktadır. Firmanın temizlikten güvenliğe, mühendislikten teknisyene, yöneticiden işçiye farklı kadrolarda personel ihtiyaçları bulunmakta ve bu ihtiyaçlar iş ilanları ile karşılanmaktadır. Türkiye’de 9 bayisii, merkezi ve İstanbul şubesiyle faaliyet gösteren firma ülke çapında 40’a yakın servisi ile hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca başkent Ankara’da Akyurt ilçesinde bulunan üretim fabrikası ile ülke ekonomisine de katkı sağlanmaktadır. Alman merkezli firmanın başka bir ülkeye açtığı ilk fabrika olma özelliğini taşıyan Ankara’daki fabrikada yine yüzlerce çalışan bulunmaktadır. Tam rakam vermek gerekirse MAN Türkiye’nin 317 bin metrekarelik tesisleri ve 2 bin 752 çalışanı bulunmaktadır. 2017’de günlük 11 araç üretilirken 2019 yılında bu rakam 13’e çıkarılmıştır.

Firma otomotiv firması olduğu için en çok yayınlanan iş ilanları işçilere, teknisyenlere ve mühendislere yöneliktir. Bu zamana dek MAN Türkiye iş ilanları incelendiğinde teknik onay mühendisi, değişiklik yönetim mühendisi, oto boya ustası, kalite yönetim sistem sorumlusu, elektrik mühendisi, teknik resim onay mühendisi, proses mühendisi, parça listesi mühendisi, puantör, tasarım mühendisi, işçi, teknisyen, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi gibi kadro ve pozisyonlarda alım yapıldığı görülmektedir. Bu ilanlarda aranan bazı eğitim şartları bulunsa da firmanın iş ilanlarına ilköğretim mezunları, lise mezunları, önlisans ve lisanas yani üniversite mezunları başvurabilmektedir. Kadın erkek fark etmeksizin her iş arayan firmanın iş ilanlarına başvuru yapabilir. Ayrıca firma bünyesinde öğrencilere staj imkanı da sunulmaktadır. Firmanın iş ilanlarını takip etmek, iş başvurusu yapmak için elektronik ortam üzerinden firmanın resmi internet sitesini takip etmeniz gerekmektedir.

MAN Türkiye İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Firmayla ilgili en çok merak edilen konu ise MAN Türkiye iş ilanlarına nasıl ve nereden başvuru yapılacağı ile ilgilidir. Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük firmaları arasında yer alan bu kurumda çalışmak için firmanın iş ilanlarını takip etmeniz gerekmektedir. Bunun için firmanın resmi internet sitesine ‘truck . man . eu / tr’ girerek kariyer ve duyurular bölümünü takip edebilirsiniz. İş ilanları yayınlandığında ise başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca internet sitesinin kariyer bölümündeki iş başvuru formunu doldurarak firmaya özgeçmişinizi bırakabilirsiniz. Böylece firma yetkilileri özgeçmiş havuzundan istedikleri yeterlilikleri taşıyan personel adaylarını görüşmeye çağırabilir. Ayrıca kariyer sitesi olarak faaliyet gösteren internet siteleri de firmaya ilişkin iş ilanlarını paylaşabilmektedir.

İş başvurusunu yapan adaylar için daha sonra bekleyiş dönemi başlamaktadır. Şirketin insan kaynakları bölümü yapılan başvuruları inceleyecek ve yeterli görülen adayları görüşmeye çağıracaktır. Bu gibi kurumsal firmalarda insan kaynakları ile personel adayları arasında genellikle birden fazla görüşme gerçekleştirilmektedir. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki firmada çalışan bir kişinin size kefil veya referans olması işe alınmanıza olumlu yönde etki edecektir.

Yorumlar

  1. Salih Karacabey Avatar Salih Karacabey dedi ki:

    Kaynaklıdır 10 yıl ayeni firmada çalıştım Man ailesinde çalışmak istiyorum

  2. Oktay Avatar Oktay dedi ki:

    İyi günler yüzde 43 engelli raporum var çalışmada her hangi bir sıkıntım yok ise ihtiyacım var ilgilenirseniz sevinirim kimse is vermiyor

  3. Erdoğan Yücel Avatar Erdoğan Yücel dedi ki:

    Hatay dan geldim afetzedeyim emekliyim 58 yaşındayım ssk ya ihtiyacım yok çalışmak istoyorum çubuk da ikamet ediyorum sürücü belgem var yardımcı hizmetlerde çalışabilirim.
    Şimdiden alakanıza teşekkür ederim.

  4. Tuğçe yetkin Avatar Tuğçe yetkin dedi ki:

    Sizin gibi büyük kurumsal firmada calışmak