kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Manisa Fen Liseleri 2019 Taban Puanları

Manisa fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Manisa fen liselerinde kaç kontenjan bulunmaktadır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Manisa fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Manisa fen liseleri kaç tanedir, Manisa fen liselerinde kaç kontenjan bulunmaktadır, Manisa fen liseleri için hazırlanan taban puan listesi hangi tarihteki yerleştirmenin puan listesidir, Manisa fen liseleri taban puanları en küçük ve en büyük kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarını sizin için derledik ve yayımladık.

2018 yılında Liseye geçiş sistemi (LGS) adı verilen sistem ile ortaokul mezunu adaylar liselere yerleşmek için sınava girdiler. Girilen bu sınav sonucunda aldıkları puanlar ile tercihler yaptılar ve bu tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla ortaya okulların taban puanları çıktı. Bu taban puanlar aynı zamanda bir sonraki yıl olan 2019 için liselerin, ortaöğretim kurumlarının taban puanları olarak fikir verecek, yol gösterecek puanlardır.

Bizler de sizlere fikir vermek, yol göstermek amacıyla fen liseleri taban puanları listelerini yayımlamaya devam ediyoruz.

MANİSA FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI 2019

Manisa ilinde toplamda 6 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar: Manisa Fen Lisesi, Halil Kale Fen Lisesi, Manisa TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi, Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi, Soma Fen Lisesi ve Alaşehir Fen Lisesi’dir.

Bu fen liselerinden Manisa TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi 60,diğerleri 90 olmak üzere toplamda Manisa fen liselerine ait 510 kontenjan bulunmaktadır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleştirmeler sonucu oluşan en küçük ve en büyük taban puan verilerine gelecek olursak; Manisa ilinde bir fen lisesinin kapattığı en küçük puan 371,8442 olarak belirlenmiştir. Bu puan Alaşehir Fen Lisesi’ne aittir. En büyük taban puan ise 425,4359 ile Manisa Fen Lisesi’ne ait olarak karşımıza çıkmaktadır. Üniversite Rehberi

Bahsettiğimiz kontenjanlar ve taban puan ile ilgili veriler 30 Temmuz 2018 yerleştirmelerinin verilerdir.

Manisa fen liseleri 2019 taban puanları görseli aşağıdaki gibidir.Burada geçen bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi web sitesi ile kaynaklarından alınmıştır. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı duyuru esas olacağı için MEB resmi internet sitesini belli periyotlar ile ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.

Ortaöğretim kurumları, ortaöğretim kurumları sınavları, üniversite sınavları, MEB’e dair konular, LGS, YKS, KPSS gibi tüm sınavlar ile ilgili merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz Tercihini Yap Forum sayfaları tecrübe sahibi üyeleri ile hizmetinizdedir. Forum sayfamıza yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

5444 1 fd4fcceb38a267fe8e952912e10d4f34

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.