kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası Ne İşe Yarar? Ücretli ve ücretsiz MEB onaylı bilgisayar sertifikası alma yolları nelerdir?

A+
A-

Devir teknoloji devri. İletişim teknolojileri, teknolojik aletlerle ilgili yetkin olmak çok önemli. Herkes temel seviyede teknolojik aletlerin kullanma becerisine ve bilgisine sahip olsa da çoğu kişi bu konuda yetersiz durumdadır. Özellikle de bu konularda iş hayatına girecek olan, mesleki anlamda bu becerileri kullanan kişilerin yetkinliklerini kanıtlaması gerekir. Binlerce kişi bu amaçla her yıl Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yaparak yetkinliklerini ispatlamak ister. Milli Eğitim Bakanlığı da farklı konularda, farklı kategorilerde, farklı düzeylerde eğitim verip, bu eğitimleri başarı ile bitiren kişilere sertifika vermektedir. Türkiye’de ve uluslararası arenada dikkate alınan bu sertifika pek çok kişinin yetkinliklerini ortaya koymaktadır. Özellikle de bilgisayar konusunda verilen eğitim ve sertifikalara ilgi büyüktür. Bilgisayar konusunda yetkinliklerini ispat etmek isteyen binlerce kişi MEB onaylı bilgisayar sertifikası ile ilgili sorular sormaktadır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu sorulara sizler için cevap aradık. MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası Nedir? Ne Demek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan veya açılmasına izin verilen, MEB tarafından yetkilendirilmiş kurslara MEB kursları denir. Bu kurslarda farklı alanlarda, farklı konularda alanında uzman isimler kursa katılan öğrencilere eğitim verir. Eğitimini başarıyla tamamlayan kişilere katılım belgesi veya MEB onaylı sertifika verilmektedir. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Merkezinde (İSMEK) bilgisayar, internet vb. alanlarda sertifikalı, katılım belgesi verilen eğitimler düzenlenir. MEB onaylı bilgisayar sertifikası da bu tarz düzenlenen kurslarda bilgisayar eğitimini başarıyla tamamlayan kişilere verilen belgedir. Bu belge ile kişinin bilgi, beceri ve yetkinliği gösterilmiş, ispatlanmış olur.

MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası Ne İşe Yarar?

Bu soruya cevap aramadan önce sertifika kelimesine odaklanmak gerekir. Türk Dil Kurumuna göre sertifika kelimesi Fransızca kökenlidir. Kelimenin aslı ‘certificat’ şeklindedir. Sertifika, örenim belgesi, kişinin bilgi, beceri gereken bir konudaki niteliğini, seviyesini, yeterliliğini gösteren belge anlamına gelmektedir. MEB onaylı bilgisayar sertifikası da kişinin bilgisayar, bilgisayar eğitimi hakkındaki yetkinliğini gösterir.

  • Kişinin bilgisini gösterir.
  • Beceri ve kabiliyetini gösterir.
  • Ölçme ve değerlendirme belgesidir.
  • Yeterlilik gösterir.
  • Özgeçmişinizi zenginleştirir.
  • İşe girişte ve eğitime kabulde elinizi güçlendirir.

MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası Nasıl ve Nereden Alınır?

Konuyla ilgili en çok merak edilen soru budur. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay verilen bilgisayar sertifikası almak için kurslara başvurmanız gerekmektedir. Bu kurslar ücretli ve ücretsiz olarak hizmet verebilir. Bu eğitimlerin sonunda başarılı olursanız bu belgeyi alabilirsiniz.

MEB onaylı bilgisayar sertifikası ücretsiz kurslardan alınabilir. Halk Eğitim Merkezleri, İŞKUR il müdürlükleri, MEB tarafından yetkilendirilmiş kurslar tarafından bu eğitim verilmektedir. Kurslarla ilgili gelişmeleri takip edip, başvuru süresinde başvurunuzu yapıp eğitime başlayabilirsiniz. Devamsızlık konularına dikkat edip eğitiminizi tamamladıktan sonra sertifikanızı almanız yönünde hiçbir engel olmaz.

MEB onaylı bilgisayar sertifikası ücretli kuslardan alınabilir. Bunun için adayların özel eğitim kurumlarına giderek başvuru yapması gerekir. Belirli bir ücret ödeyerek kurslara kayıt olunabilir. MEB onaylı bilgisayar sertifikası veren kursların ücreti 250 ile 1000 TL arasında değişebilmektedir. Bu ücreti verdikten ve eğitimi tamamladıktan sonra sertifikanızı alabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ramazan Malçok Avatar Ramazan Malçok dedi ki:

    Belgeyi en geç ne zaman alırız başvuru yaptıktan sonra