kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

MHP'ye Nasıl Üye Olunur? Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

MHP ye Nasıl Üye Olunur? Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir? MHP Nedir? Ne Demek? Açılımı Nedir? MHP ye Üye Olmak İstiyorum, Nasıl Olurum? MHP ye Nasıl Üye Olunur? MHP ye Üye Olmanın Şartları Nelerdir? MHP Üyelik Aidatı Ne Kadar?

A+
A-

Tür siyasal hayatına etki eden, yön veren partilerden biri de Milliyetçi Hareket Partisi yani kısaca MHP’dir. Koalisyonlarla, erken seçimlerle siyasete yön veren parti 2000’li yıllarda hareketli bir dönem geçirmiştir. Oyları zaman zaman düşen zaman zaman da artan partiye üye olmak isteyen pek çok kişi bulunur. Bu nedenle partinin bir parçası olmak isteyen vatandaşlar ‘MHP’ye üye olmak istiyorum, nasıl olurum?’ sorusunu sormaktadır. Peki MHP’ye nasıl üye olunur? Kimler üye olabilir? Üyelik aidatı ne kadar?

Ülkemizdeki Siyasi Partiler Nelerdir? Ne Zaman Kurulmuşlardır?

MHP Nedir? Ne Demek? Açılımı Nedir?

MHP, Milliyetçi Hareket Partisinin kısaltmasıdır. Kuruluş tarihi 1969 olarak belirtilir. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi adını 1969’da Adana’da yapılan kongre ile Milliyetçi Hareket Partisine çevirmesiyle kurulmuştur. Partinin logosu 3 hilaldir. Partinin kurucusu ve en önemli ismi Alparslan Türkeş’tir. Günümüzde ise uzun yıllardır partinin başında Devlet Bahçeli bulunmaktadır.

MHP’ye Üye Olmak İstiyorum, Nasıl Olurum?

Türkiye’de 3 hilale, MHP’ye gönül vermiş genç yaşlı milyonlarca kişi bulunur. Bu kişiler farklı zamanlarda partiye üye olmak istemektedir. Bunun için vatandaşlar il ve ilçe temsilciliklerine giderek başvuru yapabilir. En az iki parti üyesinin olumlu görüşünün yer aldığı üye giriş formunu, kişinin ikamet ettiği yerdeki ilçe yönetim kuruluna alındı belgesi karşılığında teslim ederler. İlçe yönetim kurulu ise üye olmak isteyen kişi hakkında inceleme yapar. En fazla 15 gün sonra adayın başvurusu sonuçlanır. Başvuru olumlu sonuçlanırsa kişiye kısa mesaj veya mail yoluyla bilgi verilir.

MHP’ye Nasıl Üye Olunur?

MHP’ye üye olmak için adaylarda bazı şartlar aranır. Şartları karşılayan kişiler MHP temsilciliklerine giderek üyelik başvurusu yapabilir. İki parti üyesinin olumlu görüşünün olduğu üye giriş beyannamesi ile işlemler başlar. Kişinin ikamet adresindeki ilçe temsilciğinin incelemesi üzerine başvuru sonuçlanır. Kişi üyeliğe kabul edildikten sonra iletişim, eğitim, iş bilgileri kayıt defterine not edilir. Üyelik başvuru işlemleri bu sayede tamamlanır. MHP sisteminde internetten üyelik başvuru işlemleri hizmeti verilmemektedir.

MHP’ye Üye Olmanın Şartları Nelerdir?

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.

Parti tüzüğündeki temel amaç, hedef, değer ve ilkeleri benimsemek gerekir.

Adayların üye giriş beyannamesini imzalamış olmaları, tüzük ve programı kabul ettiğini resmi şekilde belgelemiş olmaları gerekir.

Adayların medeni ve siyasi haklarını kullanma ehliyetine sahip olması şarttır.

Vatandaşların 18 yaşını tamamlamış olması gerekir.

Adayların başka parti üyesi olmaması, partinin başka teşkilatına üye olmaması gerekir.

MHP Üyelik Aidatı Ne Kadar?

Siyasi partilerin faaliyetlerini sürdürebilmek için ekonomik birikime, desteğe ihtiyacı vardır. Bu nedenle yasaların sınırlandırdığı çerçeve içinde partiler gelir kaynakları oluşturur. Bunlardan biri de üyelik aidatıdır. AK Parti ve CHP üyelerinden aidat alırken MHP’de ise böyle bir uygulama yoktur. Üyelerden aidat istenmez. kamu haber

AK Parti’ye Nasıl Üye Olunur? Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kimler siyasi bir partiye üye olabilir?

Onsekiz yaşını dolduran, medeni ve siyasî hakları kullanma ehliyetine sahip bulunan her Türk vatandaşı bir siyasî partiye üye olabilir.

Yorumlar

  1. Erkan Tikici Avatar Erkan Tikici dedi ki:

    Yalova

  2. Şahin balta Avatar Şahin balta dedi ki:

    Yolumuz hak yolu davamız kutsal davadir. Biz davamızı Allah yolunda cihad etmek için and içtik. Bizi bu kutsal davadan kimse donduremez. Biz başbuğ Alparslan Türkeş’in öğrencileriyiz biz onu örnek aldık biz onun yolunda ömrünü bu kutsal dava için ant içmiş sayın Devlet Bahçeli’nin neferleriyiz bizim davamız şehit olana kadar surecek. 🐺🇹🇷🇦🇿🇹🇷🐺🇹🇷🇦🇿🇹🇷🐺🇹🇷🇦🇿🇹🇷🐺🇹🇷🇦🇿🇹🇷🐺🇹🇷🇦🇿🇹🇷🐺🇹🇷🇦🇿🇹🇷🐺🇹🇷🇦🇿🇹🇷🐺

  3. gökhan Avatar gökhan dedi ki:

    selamun aleykum. ben diyarbalırlıyım mhp ye üye olmak istiyorum sorun çıkarırlar mı

  4. Oktay Demirkurt Avatar Oktay Demirkurt dedi ki:

    Devlet için millet için hak yolu icin