kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

MSB Milli Savunma Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019

9 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan ilana göre Milli Savunma Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alımı gerçekleştirecek. Başvuru şartları, sınavı ve diğer detaylar haberimizde.

Milli Savunma Bakanlığı 2019 yılında Uzman Yardımcılığı alımı gerçekleştirmek üzere ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre kaç uzman yardımcısı alınacak? Hangi bölümlerden mezun olmak gerekiyor? Başvuru şartları neler? Hangi puan türü kullanılacak? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2019 Milli Savunma Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2019 Milli Savunma Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların Devlet Memurları Kanununda yer alan temel koşullara sahip olmaları, alımın yapılacağı 2019 senesinin başı itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Aşağıda detaylarına değineceğimiz bölümlerin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

Ceza Kanunu’na göre belirlenmiş yüz kızartıcı suçlar ile devlete karşı suçlardan birisinden mahkumiyetlerinin olmaması gerekmektedir.

Kamu personeli seçme sınavından 2018 ya da 2019 yılında yine detayına aşağıda yer verdiğimiz puan türlerinin birisinden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Adayların askerlik ile ilişiklerinin bulunmaması gerekmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından son üç sene içerisinde gerçekleştirilmiş olan Yabancı Dil Sınavı’ndan ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilmiş yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir.

2019 Milli Savunma Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuruları Ne Zaman?

2019 Milli Savunma Uzman Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve şartları uygun olan adaylar başvurularını 9 Aralık 2019 tarihinden 10 Ocak 2020 tarihine kadar gerçekleştirebilecektirler. Başvurular Milli Savunma Bakanlığı’nın personel temin sayfasında elektronik ortamda yapılacaktır.

Adayların bu ilanla birlikte yayımlanmış olan Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı alımıyla bu alım arasında bir tercih yapması ve yalnızca bir tanesine başvuruda bulunması mümkündür. İki alıma birden başvuru yapma imkanı bulunmayacaktır. 

msb logo

2019 Milli Savunma Uzman Yardımcılığı Alımı Hangi Bölümden Kaç Kişilik? Hangi Puan Türleri ile Başvuru Yapılacak?

1) Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Toplumsal ve Siyasal Bilimler bölümleri – 5 kişi – KPSS P37 – YDS 75

2) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri – 5 kişi – KPSS P6 – YDS 60

3) İşletmecilik, İşletme, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe – Finansman, İş İdaresi ve İktisat, Maliye, İktisat, Ekonomi, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Maliye – Muhasebe, Çalışma Ekonomisi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümleri – 5 kişi – KPSS P18 – YDS 60

4) Hukuk Fakültesi – 10 kişi – KPSS P4  – YDS 50

5) Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Donanımı ve Teknolojisi bölümleri – 2 kişi – KPSS P1 – YDS 50

6) Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümleri – 4 kişi – KPSS P1 – YDS 50

7) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği bölümleri – 4 kişi – KPSS P1 – YDS 50

8) Makine Mühendisliği, Makina Mühendisliği veya Makine ve İmalat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği bölümleri – 4 kişi – KPSS P1- YDS 50

9) Mimarlık bölümü – 1 kişi – KPSS P1 – YDS 50

2019 Milli Savunma Uzman Yardımcılığı Alımı Sınavı Nasıl? Kaç Aday Sınava Katılabilecek?

Yukarıda sayılı şartları sağlayan adaylardan alıma başvuruda bulunanların her bir alan için belirlenen aday sayısının 4 katı kadarı Bakanlık tarafından Ankara’da gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlara katılmaya hak kazanacak.

Mesleğe toplam 40 kişi alınacak, sözlü mülakatlara ise toplam 160 aday katılma hakkı elde edebilecek.

Başvurular neticesinde sözlü mülakatlara katılmaya hak kazanan adaylar 10 Şubat 2020 tarihinde ilan edilecek.

Yorumlar

  1. Ergin oktatar Avatar Ergin oktatar dedi ki:

    Güzel

  2. Ergin oktatar Avatar Ergin oktatar dedi ki:

    Güzel