kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Subay maaşları 2023 yılında ne kadar oldu?

Subay maaşları 2017 yılında ne kadar? Subaylar ne kadar maaş alıyor? Subayların maaşları rütbeelerine göre değişecek mi?

A+
A-

Subay Maaşları 2023 yılında kaç tl oldu?Halihazırda   faaliyetlerine aktif şekilde devam etmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri Hava , Deniz, Kara ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın bünyesinde subay çalıştırmakta ve bunlara ek olarak subay alımları yapılmaktadır.  Subaylar diğer tüm askeri personellerin tabi olduğu gibi doğu görevine tabi bulunmaktadır.

Peki ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kuvvet komutanlıklarında istihdam etmekte olan subaylar ne kadar maaş alıyor? 2023 yılında subay maaşları ne kadar oldu? Rütbelere göre subay maaşları belli mi?

Mareşal Nedir? Nasıl Olunur?

SUBAY MAAŞLARI 2023

Subay maaşları rütbeden rütbeye azda olsa değişiklik göstermektedir. Örnek vermek gerekirse üniversite mezunu uzun dönem asteğmen olmak için müracaat etmiş ve bir sene boyunca asteğmen olarak görev yapan personeller 21.770 Türk lirası maaş alabilmektedir. Eğitim süreci olan 3 aylık sürecin bitişinden itibaren maaş ödemesi başlamaktadır.Asteğmen rütbesinin yalnızca bir rütbe üstü olan teğmen rütbesinde personel maaşları 27.210 lira üzerinde seyretmektedir.

Yedek Subay-Asteğmen Maaşları Ne Kadar?

Yukarıda  rütbe rütbe subay maaşları belirtilmiştir. Ancak bu subay maaşları ortalama maaşlardır ve ilgili personellerin alacağı net maaşlarda değişiklikler olabilir. Görev yeri sebebiyle  terör parası,  ailevi durumu, çocuk sahibi olma varsa çocuk sayısı, eşinin çalışması ve gelir durumu, görev yaptığı birimler gibi ince detaylar subayın almış olduğu maaşta değişikliklere sebep olabilir. Genel itibariyle subayların en az 16.623  tl maaş alabildiği net şekilde bellidir. Albay rütbesi ve daha üstteki rütbeler de çok daha yüksek maaşlar ve ek ödemeler verilmektedir.

SUBAY MAAŞLARI 2023 ne kadar?

üniversite mezunu uzun dönem asteğmen olmak için müracaat etmiş ve bir sene boyunca asteğmen olarak görev yapan personeller 21.770 Türk lirası maaş alabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.