kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ticaret Bakanlığı 2018/1 Atama Sonuçlarında Yedek Aday Mağduriyeti

Ticaret Bakanlığının 2018/1 b grubu sözlü sınav sonuçlarında bazı kadrolar boş kalırken, bazı kadrolarda da yedek aday sayısının az sayıda tutulması mağduriyet yarattı. Sonuçların açıklanmasının ardından, ismini kazananlar listesinde göremeyen adaylar, yedek listenin yeniden değerlendirilmesini bekliyor. Çok sayıda adayın feragat edeceği muhafaza memuru kadrosunda, yedek listede en az 417 kişi yer almalıydı.

A+
A-

Eski adıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı şimdiki adıyla Ticaret Bakanlığı, 17 Mayıs 2018 tarihi itibariyle açıktan sözleşmeli personel alım ilanına çıkmıştı. Bakanlık tarihinde ilk kez sözleşmeli personel alınmasını sağlayacak ilan metninde: 1.250 Muhafaza Memuru, 100 Muayene Memuru ve 400 Büro Personeli olmak üzere 1.750 kişilik kadroya yer verildi. Bu kadrolar için başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 23 Mayıs ve 1 Haziran 2018 tarihleri arasında başvurularını tamamladı. Muhafaza, Muayene ve Büro personeli kadrolarına ilan metninde belirtilen fakülte veya yüksekokullardan mezun olan adaylardan 3 katı kadarının mülakata hak kazanacağı bildirilmişti. Mülakata katılmaya hak kazanan adaylara ilişkin liste aşağıdaki şekilde oluştu.

Ticaret Bakanlığı 2018/1 B Grubu Mülakata Katılacaklara Ait Taban Puanlar

  • 1.250 kişilik Muhafaza Memurluğu için KPSSP3 puan türüyle 3.380 sıradan mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı : 70,01 olarak gerçekleşmiştir.
  • 100 kişilik Muayene Memurluğu için KPSSP3 puan türüyle 300. sıradan mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı : 80,48 olarak gerçekleşmiştir.
  • 184 kişilik Taşra (Ticaret Bölge Müd.) Büro Personeli kadrosu için KPSSP3 puan türüyle 552. sıradan mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı : 80,87 olarak gerçekleşmiştir.
  • 75 kişilik Ticaret İl Müdürlükleri Büro Personeli için KPSS P3 puan türüyle 225.sıradan mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı : 80,82 olarak gerçekleşmiştir. 
  • 20 kişilik Merkez Büro Personeli kadrosu için KPSSP3 puan türüyle 60. sıradan mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı : 82,34 olarak gerçekleşmiştir.
  • 30 kişilik Döner Sermaye Büro Personeli kadrosu için KPSSP3 puan türüyle 90. sıradan mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı : 80,35 olarak gerçekleşmiştir.
  • 31 kişilik Ticaret İl Müdürlükleri Büro Personeli için KPSS P93 puan türüyle 93.sıradan mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı : 84,69 olarak gerçekleşmiştir. 
  • 60 kişilik Taşra (Ticaret Bölge Müd.) Büro Personeli kadrosu için KPSSP93 puan türüyle 180. sıradan mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı : 83,73 olarak gerçekleşmiştir.

Adayların, mülakatları 20 Temmuz 2018 tarihi itibariyle de sona erdi. Mülakatların sona ermesinin ardından, sonuçların açıklanması da yaklaşık iki ay sürdü.

Ticaret Bakanlığı 2018/1 B Grubu Alımı Sonuçları

Ticaret Bakanlığı, 2018/1 b grubu sözleşmeli personel alım sonuçlarını beklendiğinden daha kısa sürede açıkladı. Son iki yıldır personel alımlarına ait mülakat sonuçlarının 6-7 ayı bulan sürelerde neticelendiği bakanlıkta, yeni Bakan Sayın Ruhsar Pekçan’ın göreve gelmesi ile birlikte sonuçlar 2 ayda açıklandı. Sonuçların erken açıklanmasına sevinen adaylar, sınavı kazanan listelerinde belirlenen yedek aday sayılarına fazla sevinemedi. 24 Eylül 2018 tarihinde Bakanlığın resmi sitesinde yayımlanan sonuçlara göre: Muayene memurluğu kadrosunu 61 aday kazanırken, yedek aday belirlenmedi. Aynı şekilde taşra lisans büro personeli kadrosunu da 167 aday asil olarak kazanırken, yedek aday belirlenmedi. Sınav sonuçlarına en fazla itiraz Muhafaza Memuru kadrosunda yaşandı. muhafaza memuru kadrosunu 1.250 aday asil olarak kazanırken, yedek aday olarak sadece 67 kişi belirlendi.

Ticaret Bakanlığı Yedek Aday Listesini Yeniden Değerlendirmeli

Ticaret Bakanlığının, sözleşmeli personel alımında feragat edecek aday sayısının yüksek olacağı düşünülmeden, yedek aday belirlendiğini düşünmekteyiz. Bakanlık, ataması yapılacak sözleşmeli personelin bir bölümünü sınır kapılarında görevlendireceğinden, idari hizmet sözleşmesi sonrası görev yerine gitmeyen personel sayısı oldukça fazla olacaktır. Özellikle, 1.250 kişilik Muhafaza Memuru kadrosu için, evrak tesliminde dahi bulunmayan aday sayısının 100’den fazla olacağını hesaba katarsak, 67 yedek adayın belirlenmesinin ne derece az olduğunu anlayabiliriz. Bir sonraki alıma kadar yedek adayların atamasının yapılabileceğini de hesaba katacak olursak, Muhafaza Memuru kadrosu için belirlenen yedek aday sayısının, atama sayısının en az 1/3’ü oranında (417 kişi) olmasının makul olacağı sonucuna ulaşırız. Bütün bu durumları, Sayın Bakanımız Pekçan hanımefendinin ve bakan yardımcılarımızın yeniden değerlendirme yapmalarının, hem bakanlık personel ihtiyacının giderilmesi açısından hem de mevcut durumda iş bulma umuduyla sınavdan sınava koşan üniversiteli işsiz gençlerin faydası açısından olumlu gelişme yaratacağı kanısındayız. Ülkenin her yerinde çalışmaya hazır üniversite mezunu genç işsiz kardeşlerimizin bu talebini Sayın Bakanımız ve Bakan Yardımcılarımızın dikkate almalarını umut ediyor ve zatlarına 2018/1 sözleşmeli personel alımlarımda belirlenen yedek aday sayılarının çok az olduğu durumunu arz ediyoruz. GÜNDEM

Yorumlar

  1. Anonim Avatar Anonim dedi ki:

    Matematik yalan söylemez.250 ye 50 ise 1250 ye 250 olur.Yedek sayısı çok az artırılmalı çoğumuzun son şansı sesimize kulak verin.