kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yolluk Hesaplama 2019

Yolluk hesaplama 2019 yılı için nasıl yapılacak? Tayini çıkan memur ne kadar yolluk alır yolluk nasıl hesaplanır? Kaç tür yolluk ödemesi vardır?

A+
A-

Yolluk Nasıl Hesaplanır?

Her yıl bütçe kanunu kapsamında geçici görev yolluğu, yurt dışı geçici görev yolluğu veya tayin çıkan memura ödenen yolluk hesaplama için gerekli ücretler h cetveli belirlenir. Ancak bu sene uygulanacak olan 2019 h cetveli memurları şaşırttı!

Ülkemizin yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle yolluk ücretlerinde, konaklama ücret sınırında herhangi bir artış olmadı. Dolayısıyla geçen yıl hazırladığımız yolluk hesaplama yazımızı okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. Hemen altta yer alan yazıda görev yeri değişen memur yani tayini çıkan memur yolluk hesaplama anlatılmıştır.

Geçici Görev Yolluğu Hesaplama 2019 Nasıl Yapılır?

Geçici görev yolluğu kendi içinde ikiye ayrılır, bunlardan birincisi yurtiçi geçici görev yolluğu ikincisi ise yurtdışı geçici görev yolluğu şeklindedir. Ülke içinde ancak diğer illerde görevlendirme daha sık olduğundan. Yurtiçi geçici görev yolluğu hesaplaması genellikle daha çok sorulan yöntemdir.

Yurtiçi geçici görevlendirme yolluk hesaplama 2019 nasıl yapılır bir örnek üzerinden anlatmaya çalışacağız. Öncelikle 2019 h cetvelinde yer alan tabloda derece ve kademenize göre konaklama ve gündelik üst sınırlarınızı tespit etmeniz gerekmektedir.  Ardından görevlendirme kaç gün belirleyip gündelik miktarı ile gün sayısını çarpıp yolluk miktarınızı bulabilirsiniz. Bir örnekle somutlaştırmaya çalışalım. Kamu Haber

Ankara’da çalışan bir memur geçici görevlendirme ile İstanbul’a gönderiliyor. Görevlendirme süresi 10 gün olsun. Ek göstergesi 3000 bin ile 5800 arasında bir kadroda çalıştığını varsayalım. Otel gündelik ücreti 100 TL ve ulaşım için uçak bileti 200 TL olsun. Bu durumda:

  • 10 gün X 45,20= 452 TL gündelik ücreti
  • 10 gün X 100 TL= 1.000 TL otel ücreti
  • 2 kere X 200 TL = 400 TL şehirlerarası ulaşım
  • Şehir içi ulaşım bedeli (fatura alınması gerekir)

Genellikle müfettiş ve denetçi kadroları yurtiçi geçici görevlendirmelere daha sık gönderilse de diğer kadrolarda eğitim veya sempozyum gibi amaçlarla gönderilebilmektedir. Bu yüzden hemen hemen her kadroda çalışan kamu personeli yolluk hesaplama bilgilerine ihtiyaç duyabilmektedir. Her kurumun yolluk hesaplama için kullandığı standart bir excell tablosu bulunmaktadır. Muhasebe biriminden temin edeceğiniz excell tablosunu doldurmanız ve faturaları eklemek suretiyle yolluk bildiriminde bulunmanız uygun olacaktır.

Tayini çıkan memurun yolluğu nasıl hesaplanır buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Şehiriçi ulaşım, otel ve şehirlerarası ulaşım için fatura veya bilet gibi hizmet bedelini ispatlayabileceğiniz evrakları almanız yolluk hesaplama esnasında ispatlamanız için gereklidir. Merak ettiklerinizi kamu forum sitemiz üzerinden veya hemen altta yer alan yorum kısmından sorabilirsiniz.

Yorumlar

  1. resmenskandal Avatar resmenskandal dedi ki:

    bence artık bu rakamlarla bir yerlere gidip görev yapmak imkansız öğretmen evinde kalacağız artıkınnnn

  2. resmenskandal Avatar resmenskandal dedi ki:

    bence artık bu rakamlarla bir yerlere gidip görev yapmak imkansız öğretmen evinde kalacağız artıkınnnn

  3. resmenskandal Avatar resmenskandal dedi ki:

    bence artık bu rakamlarla bir yerlere gidip görev yapmak imkansız öğretmen evinde kalacağız artıkınnnn