kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Sağlık Personeli Nöbet Tutarsa Ne Kadar Ücret Alır?

2020 Sağlık Personeli Nöbet Tutarsa Ne Kadar Ücret Alır? Sağlık Personeline Ödenen Nöbet Ücreti Sağlık Personelinin Nöbet Ücreti 2020 Sağlık Personelinin İcap Nöbeti Ücreti 2020 ne kadar? Koronavirüs nedeniyle nöbet tutan hemşire, doktor, diğer sağlık personeli ne kadar ücret alır?

A+
A-

Koronavirüs (COVİD-19) tüm dünyayı tehdit altına aldı. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yerinde hastalıktan etkilenen, hayatını kaybeden ve hastalıktan korunmaya çalışan insanlar bulunuyor. Hastalıkla savaşanlar da yok değil. Dünyanın her yerinde COVID-19’a karşı mücadele veren sağlık personelleri bulunuyor. Farklı kadro ve unvanlarda çalışan sağlık personelleri gece gündüz demeden, hastalık bulaşma riski altında çalışmalarını sürdürüyor. Bu nedenle hükümetler sağlık çalışanlarına nöbet, ek maaş, ek ödenek, döner sermaye ücreti gibi maddi teşvikler sunuyor. Peki 2020 yılında nöbete kalan sağlık çalışanına ne kadar ücret ödenir? Sağlık personeli nöbet ücreti 2020 ne kadar?

Sağlık Çalışanının Nöbet Görevi

Sağlık çalışanları normal zamanlarda bile zorlu çalışma şartları ve çalışma saatleri içerisinde çalışmaktadır.  Afet, tehdit, savaş, kriz vb. durumlarda ise çalışma saatleri ve çalışma şartları kötüye gitmektedir. Örneğin Koronavirüs nedeniyle sağlık çalışanları zorlu şartlarda çalışıyor. Sık sık nöbet tutmaları gerekiyor. Sağlık personeli nöbet ve icap nöbeti tutan personellere ücret ödenebilmektedir. Kamu Haber

Sağlık Personeline Ödenen Nöbet Ücreti

Sağlık kurumlarında yoğun bakım, acil servis, diyaliz ve ameliyathanelerde ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için ücret ödemesi %50 daha fazla yapılır. Ayrıca dini bayram günlerinde nöbet tutanlara ise %20 fazla ödeme yapılır.

Sağlık çalışanlarına nöbet ücreti ödenebilmesi için personelin kesintisiz olarak en az 6 saat nöbet tutması gerekmektedir. Ancak aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde bir ay için en çok 60 saat için ve diğer çalışma yerlerinde ise ayda en çok 130 saat için nöbet ücreti ödenmektedir.

Sağlık Personelinin Nöbet Ücreti 2020

Nöbet tutan sağlık personeli tuttuğu nöbete akrşılık olarak belirli göstergelerin aylık katsayısı ile çarpılması sonucunda bir miktar bulunur. Bu miktarda ücret ödemesi yapılır. Ödemeden damga vergisi kesintisi yapılmaktadır. 2020 yılının ilk 6 ayında ve ikinci 6 ayında nöbet ücretlerinde değişiklikler olmaktadır. Maaş zammı kapsamında yaşanan bu değişiklikleri noktasına ve virgülüne kadar hesaplamak yerine ortalama bir rakam paylaşmayı daha uygun gördük.

Sağlık personelleri unvanlarına, kadrolarına, çalıştıkları kurum ve kuruluşlara, yer ve bölgelere göre farklı nöbet ücreti alabilir. Bu noktada eğitim durumu, mezun olunan yükseköğretim kurumu da etkilidir. İşte COVID-19 tehdidinin yaşandığı bu zamanlarda nöbet tutan sağlık personeline ödenen nöbet ücretleri;

nobet ucreti 2020
Sağlık Personelinin İcap Nöbeti Ücreti 2020

İcap nöbeti personelin gerektiğinde, icap ettiğinde göreve gelmesi için çalıştığı sağlık kurumunun dışında tuttuğu nöbettir. Bu kişiler genellikle evde işe her an gitmeye hazır şekilde durmalarıyla nöbeti tutarlar. İcap nöbet süresinin izinle karşılandığı bilinmektedir. Ancak izinle karşılanmadığında her 1 saat için personelin nöbet ücretinin %40’ı kadar ödeme yapılır. İcap nöbeti ücretinin ödenebilmesi için personelin en az 12 saat kesintisiz olarak icap nöbeti tutması gerekir. Ayrıca personel bir ayda en fazla 120 saat için icap nöbet ücreti ödemesi alabilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

icap nobeti ucreti 2020

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.