kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 SGK Uzman Yardımcılığı Alımı ve Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı alımı ne zaman gerçekleştirilecek? İlan ne zaman gelecek? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu merkez teşkilatında görev yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleği için 2020 yılında alım yapılacak mı? 2020 Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı alımı ne zaman? Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı 2020 sınavı ne zaman açılacak? Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleği başvuru şartları neler? Sınavı nasıl? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz. kamu Haber

2020 Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu yaklaşık 5 yıldır Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı unvanı için alım gerçekleştirmemiştir. Bu bekleyişin ardından adaylar 2020 yılında olması muhtemel bir alımda hangi şartlara sahip olmalıdırlar? Bu sorunun yanıtını bazı kaideleri baz alarak verebiliriz elbette. Her şeyden evvel Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleği bir kariyer meslek olduğundan adayların kariyer mesleklere giriş için temel şart olan Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu oturumlarından Kurumca belirlenmiş puan türlerinden yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. Ancak adayların hangi puan türlerine sahip olmaları konusunda henüz bir belirlilik bulunmamaktadır. Çünkü son gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı alımı döneminde ÖSYM KPSS için farklı bir puan sistemi kullanıyordu. Yeni puan sistemi ile henüz hiçbir alım yapılmadığından puan türleri konusunda net bilgi ancak ilan ile ortaya çıkacaktır.

Bunun yanında Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların memurluk genel şartlarını taşımaları gerekmektedir. Yine diğer kariyer mesleklerde olduğu gibi sınavın yapılacağı senenin başı baz alınmak kaydıyla otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ÖSYM’nin yeni puan sisteminden belirleyebileceği puan türlerine dair fikir yürütmek adına tüm puan türlerini bir arada görmek isterseniz aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alımlarında YDS Şartı Var Mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı alımlarına başvurmak isteyen adaylardan bugüne dek her zaman KPSS A Grubu puanının yanında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yabanci Dil Seviye Tespit Sınavı YDS’den belirli bir puana sahip olmaları istenmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleği için belirlenen yabancı dil düzeyi D Düzeyi yani 60 puandır.

Yabancı Dil Sınavına dair bilgiler almak ve detayları öğrenmek için aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

2020 Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı Sınavı Nasıl?

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı alımları tek aşamalı bir sınavla gerçekleştirilmektedir ve bu aşama sözlü mülakat biçiminde yapılmaktadır. 2020 yılında gerçekleştirilmesi muhtemel Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı alımının da yine benzer şekilde yapılmasını öngörüyoruz.

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı için 2020 yılında alım yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz net bir takvim bulunmamaktadır. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2020 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı alımı yapma planı bulunmaktadır. Uzunca süredir alım yapılmayan bu kadro için 2020 yılında gerçekleştirilmesi beklenen alımın ne zaman yapılacağını ise ülkemizde görülen Koronavirüs Kovid 19 salgınının seyri etkileyecek ve belirleyecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumu için ihdas edilen 1495 kişilik kadroda Kurumun kariyer meslekleri unvanları da yer almaktadır ancak bu kadroların dağılımı hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman Yardımcılığı alım süreçlerine dair bilgiler almak ve aklınıza takılan hususları sormak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.